Facebook Pixel ΤΡΕΛΟ σενάριο βάζει μπουρλότο στη Super League – Σκάει βόμβα με Μπέντο και μεγάλη ελληνική ομάδα;
| 2017-03-08 13:45:00

ΤΡΕΛΟ σενάριο βάζει μπουρλότο στη Super League – Σκάει βόμβα με Μπέντο και μεγάλη ελληνική ομάδα;

ΤΡΕΛΟ σενάριο βάζει μπουρλότο στη Super League – Σκάει βόμβα με Μπέντο και μεγάλη ελληνική ομάδα;

Ρε λέτε να το ζήσουμε κι αυτό; Δύσκολο έως απίθανο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ! Διαβάστε τι ακούγεται στην πιάτσα για τον πρώην ερυθρόλευκο κόουτς και θα πάθετε χοντρή πλάκα!

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα στο άκουσμα της απομάκρυνσης του Πάουλο Μπέντο από τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος τεχνικός εδώ και καιρό ήταν υπ' ατμόν στο Λιμάνι, παρόλα αυτά η διοίκηση τον στήριξε για αρκετό διάστημα και στην ουσία αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία μαζί του, μετά τις δηλώσεις του στην Τούμπα για την αποδυνάμωση της ομάδας τον Γενάρη.

Δεν είπε ψέμματα ο Μπέντο, αλλά στον Πειραιά δεν του συγχώρησαν την μπηχτή προς την κεφαλή του συλλόγου, όταν μία εβδομάδα πριν, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης βγήκε δημόσια και έγινε ασπίδα προστασίας του. Οι μουρμούρες στην εξέδρα, πάντως, ήταν πολλές και δεν έπαυσαν να ακούγονται από την πρώτη ημέρα που κοούτσαρε την ομάδα του Πειραιά.

Οι οπαδοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν με τίποτα κάποιες εμμονές του 47χρονου τεχνικού. Όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναζε για τον παραγκωνισμό του Τσόρι και του Καμπιάσο. Δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν, γιατί ο προπονητής της ομάδας δεν έδινε χρόνο συμμετοχής στον Μαρίν, έναν ποδοσφαιριστή που έφερε ο ίδιος στην ομάδα.

Ο Μπέντο, όμως, δεν άφησε καμμένη γη στον Ολυμπιακό. Καμμένη γη παρέλαβε ο ίδιος, όταν ήρθε τον Αύγουστο του 2016 και ανέλαβε μία ομάδα με μηδέν ψυχολογία, αφού είχε αποκλειστεί από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κουτσά-στραβά ο Πορτογάλος οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τους έφτασε μέχρι τους "16". Στην Ελλάδα ήταν τυχερός, αλλά πάνω απ' όλα εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία των αντιπάλων του και έφτασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή, χτίζοντας παράλληλα απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Η διοίκηση τού αναγνώρισε το γεγονός ότι χρησιμοποίησε νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, τους ενέταξε σιγά-σιγά στο κλίμα και το πώς είναι να παίζεις επαγγελματικά. Έφτασε ο Ολυμπιακός να παίζει ακόμα και στην Ευρώπη με Έλληνες πιτσιρικάδες, όταν παλαιότερα δεχόταν αυστηρή κριτική για την ανυπαρξία του ελληνικού στοιχείου. Οπότε παιδιά όπως ο Ρέτσος, ο Μανθάτης, ο Ανδρούτσος και ο Νικολάου θα πρέπει να πίνουν νερό στο όνομά του.

Γιατί κατάφερε να κάνει αυτό που κανείς άλλος προπονητής δεν έκανε πριν στον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο Μανώλης Γαβαθιώτης πριν την αναμέτρηση της Τούμπας είχε δηλώσει, εδώ στο SportDog, ότι ο Μπέντο έφερε πολλά εκατομμύρια στον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές που ανέδειξε θα δώσουν μία περιουσία στην ομάδα του Πειραιά...

Να ξέρετε ότι γι' αυτή του τη συμβολή, ο Μπέντο έχει δημιουργήσει πολλές συμπάθειες στην Ελλάδα. Αρκετούς μήνες πριν φύγει από τον Ολυμπιακό, μάλιστα, είχε επισημανθεί η προσφορά του ακόμα και από ανθρώπους που βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Ποια ομάδα, λοιπόν, πιστεύτε ότι θα μπορούσε να "φλερτάρει" με τον Μπέντο; Τον ΠΑΟΚ δεν τον βάζουμε στην κουβέντα, αφού (προς το παρόν) υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη στο πρόσωπο του Ίβιτς. Μην ξεχνάμε, ότι ο Σαββίδης δεν έχει ανάγκη να φτιάξει νέους παίκτες. Το φυσάει το χρήμα, ό,τι και όποτε θέλει, το παίρνει.

Σίγουρα θα μπορούσε να είναι μία από τις υπόλοιπες μεγάλες του ΠΟΚ, οι οποίες έχουν δείξει ότι θέλουν να βγάλουν δικούς τους ποδοσφαιριστές. Τον μνημονιακό Παναθηναϊκό τον βγάζουμε από το κάδρο. Έτσι κι αλλιώς έχει τον Ουζουνίδη γι' αυτή τη δουλειά. Οπότε αυτή που ίσως χρειαστεί προπονητή όπως ο Μπέντο είναι η ...ΑΕΚ!

Η Ένωση ξεκίνησε ένα πλάνο το 2013, όταν η διοίκηση υπό την ηγεσία του Δημήτρη Μελισσανίδη ανακοίνωσε ότι θέλει να χτίσει ομάδα βασισμένη σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το σχέδιο αυτό, βέβαια, πάγωσε στην πορεία. Πλέον, όμως, φαίνεται ότι υπάρχει η διάθεση να τεθεί ξανά σε ισχύ!

Μάλιστα, όπως φημολογείται, η περίπτωσή του Μπέντο έχει συζητηθεί ήδη, τουλάχιστον σε φιλολογικό επίπεδο, στα Σπάτα! Εξάλλου, ο Χιμένεθ δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του μετά το καλοκαίρι, όποτε όλα τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του είναι πιθανά.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι άνθρωποι που επικοινωνιακά έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αποφάσεις της διοίκησης παρουσιάζονται να έχουν στείλει κιόλας το ...μήνυμά τους προς τα άνωθεν κλιμάκια για τον Μπέντο!

Λέτε να το δούμε κι αυτό; Δύσκολο αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σπάνε πλάκα στην Τούμπα με Ανσαριφάρντ - Να γιατί γελάνε με τον Ιρανό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags