Facebook Pixel Απίστευτη δήλωση Γκούμα για Βούζα πριν από την Μπεσίκτας που θα συζητηθεί – «Θα γίνει ο νέος...»!
Ποδόσφαιρο
| 2017-03-09 11:30:00

Απίστευτη δήλωση Γκούμα για Βούζα πριν από την Μπεσίκτας που θα συζητηθεί – «Θα γίνει ο νέος...»!

του Γιώργου Κτενά
Απίστευτη δήλωση Γκούμα για Βούζα πριν από την Μπεσίκτας που θα συζητηθεί – «Θα γίνει ο νέος...»!

Φοβερή ατάκα απ' τον παλαίμαχο αμυντικό του Παναθηναϊκού και τεχνικό της Εθνικής ομάδας U21 για τον "ερυθρόλευκο" κόουτς! Τι βλέπει για την παρουσία του στο Λιμάνι;

Την άποψη ότι ο Βασίλης Βούζας μπορεί να γίνει ο νέος Βλάνταν Ίβιτς, εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Γιάννης Γκούμας.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και προπονητής Εθνικής ομάδας U21, που γνωρίζει άριστα δηλαδή τα τμήματα υποδομής, μας μίλησε για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού και τον τρόπο που αναμένεται να παίξει με τους "ερυθρόλευκους", ενόψει του σημερινού μεγάλου αγώνα με την Μπεσίκτας.

Πώς είδατε την προώθηση του Βασίλη Βούζα στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

"Δεν είναι ο πρώτος προπονητής που προωθείται από την ομάδα Νέων στην Ανδρών. Με τον Ίβιτς στον ΠΑΟΚ έγινε το ίδιο, με τον Κορακάκη στον Ατρόμητο, με τον Μανωλά πέρσι στην ΑΕΚ και, τελικά, κατέκτησε το Κύπελλο. Οι ομάδες στρέφονται στους προπονητές των ακαδημιών, γιατί βλέπουν ότι στα τμήματα υποδομής γίνεται πολύ καλή δουλειά. Κι αυτό φαίνεται με τα νέα παιδιά, που ανεβάζουν τις μετοχές τους και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους προπονητές των Κ20, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους προπονητές των μεγάλων ομάδων".

Το γεγονός ότι θα κάνει πρεμιέρα στον πάγκο τού Ολυμπιακού με ευρωπαϊκό ματς, υψηλών απαιτήσεων δηλαδή, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα;

"Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές και ο Βούζας μπορεί να πετύχει, γιατί έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αλλά χρειάζεται και τύχη, όχι μόνο ικανότητες. Στις μεγάλες ομάδες καθιερώνουν τα αποτελέσματα, αυτά κρίνουν το μέλλον. Αλλά θεωρώ ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Γιατί να μη γίνει ο νέος Ίβιτς, δηλαδή; Στην ομάδα Νέων είχε μόλις δύο ήττες σε περισσότερα από 80 παιχνίδια".

Πώς έπαιζε η Κ20 του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα Νέων, για να δούμε πώς, ίσως, έχει στο μυαλό του να παίξει και τώρα στην Ανδρών.

"Έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού και το στιλ της είναι όπως και στην πρώτη ομάδα: Κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, πιέζει ψηλά, θέλει από το πρώτο λεπτό να κυριαρχήσει μέσα στο γήπεδο. Δεν είμαι μέσα στο μυαλό του για να ξέρω τι σκέφτεται, αλλά η Κ20 του Ολυμπιακού παίζει όπως η πρώτη ομάδα έτσι κι αλλιώς. Άρα περιμένω να έχει την ίδια φιλοσοφία και τώρα".

Το γεγονός ότι γνωρίζει άριστα τους νέους ποδοσφαιριστές, μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς αυτά τα ίδια παιδιά; Ειδικά τώρα που έφυγε ο Μπέντο, που τους εμπιστεύτηκε στην πρώτη ομάδα;

"Είναι ένα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά τα νέα παιδιά. Έχει δουλέψει για αρκετά χρόνια μαζί τους, είχε καθημερινή επαφή. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο οι μικροί ηλικιακά παίκτες του".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags