Facebook Pixel "Αυτός θα γίνει πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό –Πώς του αρέσει να παίζει και ποιους παίκτες θέλει"!
Ποδόσφαιρο
| 2017-03-09 16:00:00

"Αυτός θα γίνει πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό –Πώς του αρέσει να παίζει και ποιους παίκτες θέλει"!

"Αυτός θα γίνει πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό –Πώς του αρέσει να παίζει και ποιους παίκτες θέλει"!

Αποκαλυπτικές δηλώσεις για την επόμενη μέρα στους πρωταθλητές. "Ξέρει τον Μπέντο και έχουν μιλήσει πολλές ώρες μαζί" – "Γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις".

Την άποψη ότι ο Βασίλης Βούζας μπορεί να γίνει μόνιμος προπονητής στον Ολυμπιακό, βγάζοντας από πάνω του την ταμπέλα του προσωρινού, εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Γιώργος Σύρος.

Ο πρώην αρχηγός του Θρασύβουλου, που συνυπήρξε με τον Βούζα ως προπονητή στην ομάδα της Φυλής και στην Εθνική Ενόπλων, μίλησε ακόμα για τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις ο Βούζας, σε ποιους τομείς δίνει έμφαση, αλλά και στο πώς είναι ο χαρακτήρας του.

Σχολίασε ότι τώρα πια θα βγούνε από το ...ψυγείο οι Μάριν, Τσόρι και Καμπιάσο, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπειρία του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα τον βοηθήσει.

Πώς είδατε την προώθηση του Βασίλη Βούζα στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

"Είθισται τα τελευταία χρόνια όλες οι ομάδες, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, να αντικαταθιστούν όταν χρειάζεται τους προπονητές, με εκείνους που βρίσκονται στην Κ20. Δεν πρόκειται για πρωτοτυπία τού Ολυμπιακού η απόφαση να δώσει τη θέση τού πρώτου προπονητή στον Βασίλη. Ξέρει το κλίμα στην ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός φέτος έχει προωθήσει και πολλά νεαρά παιδιά στην πρώτη ομάδα. Είναι επιλογή που δεν εμπεριέχει ρίσκο, όπως θα ήταν αν ερχόταν ένας ξένος προπονητής, που θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής κ.λπ. Έχει κάνει άπειρες κουβέντες με τον Μπέντο ο Βασίλης, είναι κομμάτι του Ολυμπιακού".

Πώς είναι στη δουλειά του, αλλά και ως χαρακτήρας;

"Είναι άνθρωπος ηπίων τόνων, δεν προκαλεί εντάσεις, δε φωνάζει, δεν προσβάλλει κανέναν, είναι εργατικός. Του αρέσει να δουλεύει με σύγχρονες μεθόδους εκγύμνασης, έχει ψαχτεί πολύ τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με σεμινάρια κ.λπ. Του αρέσει να ενημερώνεται συνέχεια και είναι συνεργάσιμος. Δε δημιουργεί κόντρες και εντάσεις, είναι μεθοδικός και πατάει σε κομμάτι που έχουν να κάνουν με την εκγύμναση. Κάνει τον ποδοσφαιριστή περισσότερο αθλητή. Δεν είναι αυτό που λέμε δάσκαλος στην τακτική, σε αυτόν τον τομέα είναι ένας σύγχρονος προπονητής που ενημερώνεται συνεχώς".

Πώς περιμένετε να παίξει στον Ολυμπιακό, που κάνει πρεμιέρα σε παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων;

"Ο σχηματισμός στις ομάδες έχει να κάνει με το ρόστερ και πόσο μπορεί να υποστηρίξει αυτό το ρόστερ ό,τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής. Δεν σημαίνει ότι θα παίξει 4-2-3-1 ή 4-3-2-1. θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες του ματς και τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Γιατί η Μπεσίκτας είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει παίκτης με ποιότητα, αναγνωρισμένους και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Η πρόκριση θα κριθεί σε διπλά παιχνίδια και τα διπλά παιχνίδια πολλές φορές κρύβουν εκπλήξεις".

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ, παρόλα αυτά ο Πάουλο Μπέντο είχε βάλει πολλούς ποδοσφαιριστές στο ψυγείο.

"Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι, όντως, μεγάλο και θεωρώ ότι ο Βασίλης θα ενεργοποιήσει και εκείνους που άφησε ο Μπέντο στην άκρη. Έχει ποιότητα ο Ολυμπιακός, οι πιτσιρικάδες του είναι αντάξιοι των υπαρχόντων. Κέρδος θα είναι για τον Ολυμπιακό όταν επιστρέψουν παίκτες όπως ο Καμπιάσο, ο Μάριν και ο Τσόρι, γιατί είχε γίνει λάθος στη διαχείριση από τον προηγούμενο προπονητή, που ενώ είχε ρόστερ 25-26 παικτών, στηρίχτηκε σε 19-20. Με αποτέλεσμα μία μεγάλη ομάδα, με πολλές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, να έχει τόσους παραγκωνισμένους παίκτες".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Βασίλη, είναι ευτύχημα να δουλεύουν με Έλληνες προπονητές σε μεγάλες ομάδες. Πιστεύω ότι θα τα πάει καλά και θα αντικατασταθεί η ταμπέλα του προσωρινού από εκείνη του μόνιμου. Πόσο πιο μεθοδικός θα ήταν, δηλαδή, ένας ξένος προπονητής; Όλοι κρίνονται στο γήπεδο και θεωρώ ότι ο Βασίλης είναι συγκροτημένος, ισορροπημένος και τον έχει βοηθήσει η δουλειά του εκτός ποδοσφαίρου. Ήταν πυροσβέστης, κάτι που σημαίνει ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά επικίνδυνα περιστατικά με φωτιές, απεγκλωβισμούς κ.λπ. Δύσκολες καταστάσεις, δηλαδή, που χρειάζονται ψυχραιμία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρωτοφανή πράγματα από Βούζα – Θα "τρελαθούν" οι οπαδοί στο Καραϊσκάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags