Facebook Pixel "Χειρότερα κι απ' την Τούμπα στην Τουρκία - Αηδίες στο Καραϊσκάκη – Θα κατηφορίσει το γήπεδο εάν..."!
Ποδόσφαιρο
| 2017-03-16 16:30:00

"Χειρότερα κι απ' την Τούμπα στην Τουρκία - Αηδίες στο Καραϊσκάκη – Θα κατηφορίσει το γήπεδο εάν..."!

του Γιώργου Κτενά
"Χειρότερα κι απ' την Τούμπα στην Τουρκία - Αηδίες στο Καραϊσκάκη – Θα κατηφορίσει το γήπεδο εάν..."!

Δεν φαντάζεστε τι περιμένει τον Ολυμπιακό σήμερα στo κολασμένο σπίτι της Μπεσίκτας. Ένας Έλληνας που γνωρίζει το ποδόσφαιρο στη γείτονα χώρα περιγράφει στο sportdog...

Την άποψη ότι αν ο Ολυμπιακός δεχτεί ένα γκολ πριν από 20ο-25ο λεπτό, τότε το γήπεδο της Μπεσίκτας θα κατηφορίσει στη ρεβάνς της Πέμπτης, εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Νίκος Κόβης.

Ο παλαίμαχος Κωνσταντινουπολίτης άσος του Παναθηναϊκού, που γνωρίζει άριστα το τουρκικό ποδόσφαιρο, σχολίασε ακόμα ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί στις αντεπιθέσεις και να χτυπήσει την Μπεσίκτας εκεί που πονάει: Στο κέντρο της άμυνας.

Παράλληλα, μίλησε για την καυτή έδρα των Τούρκων και όσα αναμένει να γίνουν στο γήπεδο από τους φανατισμένους οπαδούς.

Κύριε Κόβη, με δεδομένο το 1-1 τού πρώτου αγώνα αλλά και τα στοιχεία που έχουν οι δύο ομάδες, πώς περιμένετε τη ρεβάνς τού Ολυμπιακού στην Τουρκία με τη Μπεσίκτας;

"Με το σκορ που προέκυψε μετά τον πρώτο αγώνα, η Μπεσίκτας είναι το φαβορί για την πρόκριση. Έδειξε και στην Ελλάδα ότι είναι ομάδα ποιότητας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Και διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές μπροστά. Το αναφέρω αυτό γιατί η άμυνα της Μπεσίκτας δεν είναι τόσο καλή. Και τις προάλλες έφερε 2-2 στο πρωτάθλημα".

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός;

"Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί στις αντεπιθέσεις, γιατί υπάρχει το 1-1 του πρώτου αγώνα, άρα πρέπει να σκοράρει και στο γήπεδο θα υπάρχουν 40 χιλ. φίλαθλοι. Η έδρα της Μπεσίκτας είναι πιο καυτή και από το Καραϊσκάκη και από την Τούμπα. Είναι πολύ δυνατή έδρα. Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να περάσει τα 20-25 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ και με τους γρήγορους ποδοσφαιριστές που διαθέτει μπροστά, να παλέψει τις αντεπιθέσεις. Αν φάει γκολ μέχρι το 20΄ - 25΄, το γήπεδο θα κατηφορίσει από την πίεση του κόσμου. Η Μπεσίκτας δεν θα μπει για να πάει το ματς στο 0-0".

Πού πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός, πού να στοχεύσει, για να φύγει με την πρόκριση από την Τουρκία;

"Στο κέντρο τής άμυνας της Μπεσίκτας. Έχει πρόβλημα στην άμυνα, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα παίξει ο Μαρτσέλο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Ο Αντριάνο, επίσης, αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί παλιά η θέση του ήταν στην επίθεση και δεν είναι τόσο καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Δέχονται γκολ σε κάθε ματς και στο τελευταίο δέχτηκαν δύο. Αλλά βάζουν κιόλας".

Πώς περιμένετε το κλίμα στην Τουρκία, που θα βρεθεί μία ελληνική ομάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση;

"Όπως ήταν το κλίμα στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο ματς, που ακούγαμε αηδίες. Τι ίδιες αηδίες θα λένε και εκεί, την ίδια κακή ποιότητα έχει μία μερίδα φιλάθλων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα. Προφανώς δεν θα είναι μία φιλική έδρα για τον Ολυμπιακό".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags