Facebook Pixel Tα ...σπάνε Kωστούλας και Ζέτερμπεργκ - Tρομερές ατάκες για τον Λεμονή, "Ξέρει πολύ καλά πώς να..."
| 2017-03-23 16:30:00

Tα ...σπάνε Kωστούλας και Ζέτερμπεργκ - Tρομερές ατάκες για τον Λεμονή, "Ξέρει πολύ καλά πώς να..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Tα ...σπάνε Kωστούλας και Ζέτερμπεργκ - Tρομερές ατάκες για τον Λεμονή, "Ξέρει πολύ καλά πώς να..."

Δύο παλιοί παίκτες των Ερυθρολεύκων, που είχαν δουλέψει με τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, αποθεώνουν την απόφαση της διοίκησης! Δείτε τι λένε και τι θυμούνται...

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε το νέο σίριαλ με τον προπονητή στον Ολυμπιακό, στον πάγκο του οποίου επιστρέφει για τρίτη φορά ο Τάκης Λέμονης.

Ο Έλληνας τεχνικός αναλαμβάνει δουλειά στην ομάδα του Πειραιά μετά από 9 χρόνια. Όλη αυτήν την περίοδο, από το 2008 έως σήμερα, έκανε το ...αγροτικό του σε Πανιώνιο, Ομόνοια, Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, είχε ένα πέρασμα από την Αλ Ριντ στη Σαουηδική Αραβία, μέχρι να επανέλθει στο Λιμάνι.

Στις προηγούμενες θητείες του στον Ολυμπιακό ο 57χρονος προπονητής είχε αποδείξει ότι είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών. Είχε φανερώσει αυτό το χάρισμα απ' όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την ομάδα τη σεζόν 2001-2002. Τότε πήρε την ομάδα και την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, την οποία είχε κερδίσει 4-3 σε καθοριστικό ντέρμπι μέσα στο ΟΑΚΑ, την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ίσως γι' αυτό και ήταν ο εκλεκτός στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, αφού η ομάδα ηγείται μεν της βαθμολογίας (με 54 βαθμούς), αλλά τα συνεχόμενα στραβοπατήματα (4 ήττες σε 5 ματς) έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, δρομολογώντας τις διαδικασίες στον πάγκο της ομάδας.

Αυτό επιβεβαιώνουν, μιλώντας στο SportDog, δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που είχαν δουλέψει με τον Τάκη Λεμονή τη σεζόν 2001-2002.

"Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και τον Ολυμπιακό. Αυτόν τον βοηθά γιατί η περίοδος που αναλαμβάνει είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν χρειάζεται χρονικό διάστημα να περάσει για να προσαρμοστεί. Αυτός είναι ένας λόγος που επιλέγεται σε τέτοιες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκει τον τρόπο σε αυτά τα χρονικά σημεία, για να τα διαχειριστεί όπως πρέπει και να υπάρξει αποτέλεσμα", ήταν το πρώτο σχόλιο του Θανάση Κωστούλα για τον νέο τεχνικό της πειραϊκής ομάδας, τον οποίο έζησε αρχικά ως βοηθό του Γιάννη Μαντζουράκη και στη συνέχεια ως πρώτο προπονητή.

"Πλέον έχουν περάσει από τότε 15 χρόνια. Θεωρώ ότι η σταδιοδρομία του ήταν ανάλογη με αυτό που είναι. Ως προπονητής εξελίχθηκε μαζί με αυτήν τη γενιά των παικτών του Ολυμπιακού και θεωρώ ότι τα πήγε πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής", πρόσθεσε.

Πώς είναι ο Τάκης Λεμονής στη συνεργασία του με τους ποδοσφαιρστές;

"Είναι ένας άνθρωπος λογικός, συνεργάσιμος που δε θα σε αδικήσει. Εγώ ήμουν από τους ποδοσφαιριστές που προωθήκαν και αναδείχτηκαν μαζί του", απαντά ο παλιός αμυντικός του Ολυμπιακού, δίνοντας μας μία γεύση για το πως θα διαχειριστεί ο Έλληνας τεχνικός το έμψυχο δυναμικό που θα έχει στα χέρια του.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν, ότι η πρόσληψη Λεμονή έγινε προκειμένου να δοθεί μία ένεση ηθικού στους ποδοσφαιριστές. Πόσο ικανός είναι σε θέματα ψυχολογίας ο άνθρωπος που ανέλαβε τον πάγκο της ομάδας αυτήν την περίοδο;

"Είχε από τότε την επαφή. Γνώριζε πολύ καλά τι σημαίνει και μπορούσε να σε βοηθήσει ψυχολογικά πάρα πολύ. Εξωαγωνιστικά δηλαδή θεωρώ ότι και τώρα μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ξέρει την πραγματικότητα τη σημερινή και θεωρώ ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτό το κομμάτι", τόνισε καταλήγοντας ο Θανάσης Κωστούλας.

"Ο Τάκης ξέρει πώς να διαχειριστεί κάποια πράγματα"

Από τη μεριά του, ο Παρ Ζέτερμπεργκ, ο οποίος έδειξε να εκτιμά τον Τάκη Λεμονή και να παρακολοθεί τις εξελίξεις στο Λιμάνι, δήλωσε:

"Θεωρώ ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος όπως βλέπω έχει πολλά προβλήματα", ήταν το πρώτο σχόλιο από τον παλιό μέσο της ομάδας του Πειραιά, την οποία υπηρέτησε την τριετία 2003-2006.

"Όταν πήγα στον Ολυμπιακό ο Τάκης ήταν δεύτερος προπονητης. Πρώτος ήταν ο Μαντζουράκης. Όταν ανέλαβε τα πήγε πολύ καλά", πρόσθεσε ο 46χρονος παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνομιλίας, ο Σουηδός δε μίλησε τυπικά για τον Έλληνα τεχνικό, χρησιμοποιώντας απλά το επίθετό του, αλλά αναφέρθηκε σε εκείνον με το μικρό του όνομα! Μάλιστα, οεπικρότησε την κίνηση της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, η οποία επέλεξε ένα δικό της παιδί να ηγηθεί σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο.

"Ο Τάκης είναι ένας προπονητής που γνωρίζει τον Ολυμπιακό ως οργανισμό, δηλαδή την ομάδα, τους οπαδούς, αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ. Ξέρει πώς να διαχειριστεί κάποια πράγματα γι' αυτό και πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή για τον σύλλογο", κατέληξε ο Παρ Ζέτερμπεργκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags