Facebook Pixel Ατάκα που τρελαίνει κόσμο από πράσινο ρεπόρτερ: «Μπογκντάνοβιτς στον ΠΑΟ για αντι-Διαμαντίδης»!
| 2017-04-21 15:30:00

Ατάκα που τρελαίνει κόσμο από πράσινο ρεπόρτερ: «Μπογκντάνοβιτς στον ΠΑΟ για αντι-Διαμαντίδης»!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκα που τρελαίνει κόσμο από πράσινο ρεπόρτερ: «Μπογκντάνοβιτς στον ΠΑΟ για αντι-Διαμαντίδης»!

Μία δήλωση που θα ...αναστατώσει τους φιλάθλους του "τριφυλλιού" έκανε κορυφαίος δημοσιογράφος στο sportdog, ενώ εξήγησε πώς και γιατί ήρθε το εύκολο 2-0 της Φενέρ.

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν ηγέτη σαν τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που θα εμπνέει τη σιγουριά του Δημήτρη Διαμαντίδη στα δύσκολα, εξέφρασε μέσω του SportDog o Άρης Λαούδης.

Ο γνωστός "πράσινος" ρεπόρτερ ανέλυσε ακόμα πώς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς οδήγησε τη Φενέρ στο 2-0, ενώ εξήγησε γιατί οι Πράσινοι δεν έχουν τύχη στο επόμενο παιχνίδι της Τουρκίας.

"Άλλο το θέλω (κι αυτή τη φορά το θέλω ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με τον πρώτο ματς), άλλο το μπορώ. Και για να κερδίσεις τον Ομπράντοβιτς πρέπει να υπάρχει και το μπορώ. Έχω την αίσθηση ότι λείπουν στοιχεία από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να μην αρκεί το θέλω", είπε αρχικά στον SportDog ο Άρης Λαούδης και στη συνέχεια ανέλυσε:

"Ένα βασικό θέμα είναι η προσωπικότητα. Θεωρώ ότι ο Ζοτς έχει μικρότερο ροτέισον, ενδεχομένως να μην έχει την ίδια ποιότητα και το βάθος στο σύνολο του ρόστερ, αλλά είναι ομάδα με προσωπικότητες και ηγέτες. Που όταν καίει η μπάλα έχουν καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση. Όπως είναι ο Μπογκντάνοβιτς και σε μεγάλο βαθμό ο Σλούκας, που και στα δύο ματς έχει κάνει φοβερή δουλειά που δεν φαίνεται. Αλλά και το γεγονός ότι η Φενέρ έχει χαρακτήρα και νοοτροπία που δίνουν συγκέντρωση στο παιχνίδι της και αρχίζουν από τον Ομπράντοβιτς".

Με εντελώς διαφορετικά δεδομένα, ο Παναθηναϊκός πήγε το 2009 στη Σιένα και πήρε δύο ματς και την πρόκριση. Μπορεί και τώρα να πάει στην Πόλη και να επιστρέψει για μία τελευταία ζαριά στο ΟΑΚΑ;

"Μπάσκετ είναι, σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Για να γίνει αυτό που λες, θα πρέπει να έχουμε δύο κακές μέρες της Φενέρ. Αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να συμβεί, γιατί υπάρχει ο Ομπράντοβιτς. Που ξέρει πώς να διαχειριστεί το 0-2. Πιο πιθανό είναι να το κάνει να φαίνεται σαν 1-0. Ταυτόχρονα υπάρχει και μια πολύ δύσκολη έδρα στην Τουρκία και με βάση την εικόνα του Παναθηναϊκού που είδαμε, δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγες ημέρες για να εμφανιστεί διαφορετικός ο Παναθηναϊκός. Βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού θεωρώ ότι είναι η μονοδιάστατη επιθετική του παρουσία".

Δηλαδή;

"Βασίζεται πολύ στο σουτ. Δεν είναι αρνητικό ότι κάνει πολλά σουτ, ειδικά από τη στιγμή που είναι ελεύθερα. Αλλά πολλά σουτ, ειδικά απέναντι στη Φενέρ, έμοιαζαν με απενενοημένο διάβημα, καθώς ήταν εμφανές ότι δεν είχε άλλον τρόπο για να απειλήσει. Με αποτέλεσμα να μείνουν πολλές κρεμασμένες επιθέσεις στον Τζέιμς χθες, όπως έμειναν πολλές κρεμασμένες επιθέσεις στον Καλάθη στο πρώτο ματς".

Υπάρχει κουβέντα από χθες για το γεγονός ότι έμεινε για πολλή ώρα στον πάγκο ο Καλάθης, με τον Τζέιμς να έχει τα κλειδιά του Παναθηναϊκού με το γνωστό σολάρισμά του.

"Όταν χάνεις, πάντα ο καλύτερος παίκτης σου είναι αυτός που δεν παίζει. Οπότε αυτή η λογική είναι του παραλόγου. Όσο ήταν στο παρκέ ο Καλάθης χθες, υπήρχε μουρμούρα ακόμα και για μία βολή. Δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα, ο Καλάθης έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει ποιες είναι οι αδυναμίες του. Και ο Πασκουάλ κατάλαβε ότι χρειάζεται κάτι διαφορετικό από αυτό που πρόσφερε ο Καλάθης, ήθελε την αναμπουμπούλα και το ένας εναντίον ενός του Τζέιμς, αλλά με αυτό δεν πηγαίνεις μακριά. Ειδικά όταν απέναντί σου έχεις μία οργανωμένη ομάδα, που γνωρίζει πώς να διαχειριστεί καταστάσεις τύπου Τζέιμς".

Τι είναι αυτό που μπορεί να απορρυθμίσει την ομάδα τού Ομπράντοβιτς και να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει στα παιχνίδια της Τουρκίας;

"Δεν υπάρχει ομάδα τού Ομπράντοβιτς που να μπαίνει στα προημιτελικά και να μην είναι πανέτοιμη ψυχολογικά. Στο 0-0 θεωρούσε δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να κάνει το 1-0 η Φενέρ. Όταν έγινε το 1-0 θεωρούσα περισσότερο πιθανό το να γίνει το 2-0, παρά το 1-1. Κι αυτό έχει να κάνει με τον Ομπράντοβιτς και το μήνυμα που έγραψε στο πινακάκι, για τους παίκτες του, και το έδειξε πριν αρχίσει το ματς το συνδρομητικό κανάλι: 1-0; Ξεχάστε το! Αυτό τους έγραφε ο Ομπράντοβιτς και απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα ματς. Αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ένας αντίπαλος".

Πώς είδες τους ψηλούς του Παναθηναϊκού;

"Θεωρούσα ότι το δίδυμο του Ούντο με τον Βέσελι θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Όπως αποδείχθηκε όμως, αυτό το πακέτο που προσφέρουν είναι περισσότερο αξιόπιστο από εκείνο των Σίνγκλετον, Γκιστ και Μπουρούση Ο Ομπράντοβιτς έχει καταφέρει να βγάλει εκτός ρυθμού τον Σίνγκλετον, σε συνδυασμό με την κούραση που είναι απόλυτα λογικό να έχει (παράλογο είναι που δεν είχε βγάλει κούραση μέχρι τώρα). Ο Γκιστ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ποσές φορές θυμάσαι να έχει φάει δύο τάπες, σε διαδοχικές φάσεις; Και ο Μπουρούσης είχε τον Ούντο, ένα θηρίο που στην κόντρα πλάτη με πλάτη δεν άφηνε στον Μπουρούση τη δυνατότητα να δημιουργήσει καταστάσεις".

Παρουσία Πασκουάλ στην άκρη του πάγκου;

"Θα πρέπει ο κόσμος τού Παναθηναϊκού να σταματήσει να συγκρίνει τον Ομπράντοβιτς με άλλους προπονητές. Ο Πασκουάλ δεν είναι Ομπράντοβιτς, γιατί δεν υπάρχει άλλος Ομπράντοβιτς. Ο Πασκουάλ είναι καλός προπονητής και θεωρώ ότι έχει βελτιώσει κατά πολύ τον Παναθηναϊκό αμυντικά. Αν μπορώ να του χρεώσω κάτι, είναι ότι δεν παρουσιάζει πολλά διαφορετικά πράγματα στο κομμάτι της επίθεσης. Αλλά έχει σοβαρές δικαιολογίες και σοβαρά επιχειρήματα, συν ότι παρέλαβε μία ομάδα που δεν ήταν εξολοκλήρου δική του. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να στηρίξει τον Πασκουάλ και να κριθεί σε μεγάλο βαθμό την επόμενη αγωνιστική περίοδο".

Λείπει από τον Παναθηναϊκό ο ηγέτης τύπου Διαμαντίδη, για να τον τραβήξει στα δύσκολα;

"Είναι πολύ δύσκολο και απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορεί να βρει τόσο γρήγορα τον επόμενο Διαμαντίδη. Όσο κι αν πιστεύουν πολλοί ότι οι ηγέτες αγοράζονται, εγώ πιστεύω ότι οι ηγέτες χτίζονται και δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Παναθηναϊκός έχει προφανώς έλλειψη ηγετικής ικανότητας, ειδικά όταν η μπάλα καίει. Αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί ο αντίστοιχος Μπογκντάνοβιτς, που όταν έχει την μπάλα νιώθεις την ασφάλεια του Διαμαντίδη".

Τέλος, θα μας πεις και δύο λόγια για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού;

"Το βασικό στοιχείο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μία σταθερά, που είναι σημαντική και για το Final 4: Παίζει άμυνα. Σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή τη φάση, το κομμάτι της άμυνας κάνει διαφορά και σε πηγαίνει στο Final 4. Ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να κερδίσει στους 80 πόντους, αλλά έχει την ικανότητα να κερδίσει και στους 60 πόντους. Όλο αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι μπαίνει στο παρκέ και τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα. Είναι φαβορί για να κάνει το 2-0, καθώς θεωρώ ότι η Εφές έχει αφέλεια στο παιχνίδι της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σκάει πυρηνική βόμβα στον ΠΑΟ - Φούντωσαν φήμες για αλλαγή που θα φέρει σεισμό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags