Facebook Pixel Δήλωση - σεισμός: "Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη είναι ο..." - "Σπανούλη δεν έχει ούτε ένας"!
Μπάσκετ
| 2017-05-03 12:30:00

Δήλωση - σεισμός: "Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη είναι ο..." - "Σπανούλη δεν έχει ούτε ένας"!

του Γιώργου Κτενά
Δήλωση - σεισμός: "Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη είναι ο..." - "Σπανούλη δεν έχει ούτε ένας"!

Aτάκες που θα συζητηθούν απ' τον Σπύρο Καβαλιεράτο στον SportDog! Γιατί πέρασε ο Ολυμπιακός στο Final Four και τι δεν έχει ο Παναθηναϊκός κι αποκλείστηκε; Διαβάστε...
 

Την άποψη ότι ο Oλυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι Πειραιώτες στηρίζονται μόνο στον Βασίλη Σπανούλη, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην παρουσία τού Σφαιρόπουλου και στη μάχη των πάγκων που κέρδισε στα παιχνίδια με την Εφές, αλλά και στο γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν μεγάλο μπάτζετ αλλά θέλουν να έχουν μεγάλες επιτυχίες.

Παράλληλα, εξήγησε γιατί ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φενέρ του Ομπράντοβιτς.

Σπύρο, ποιο είναι το σχόλιό σου για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4;

"Έτσι όπως ήρθε η πρόκριση ήταν πιο γλυκιά και πανηγυρίστηκε περισσότερο, από ό,τι αν είχε έρθει φυσιολογικά. Θεωρώ ότι η πρόκριση ήταν στο 4ο ματς, εκεί έγινε η μεγάλη ανατροπή. Αυτό είναι το σημείο αναφοράς. Όχι ότι το 5ο ματς ήταν εύκολο ή κάποιο από τα υπόλοιπα που κέρδισε ο Ολυμπιακός".

Πώς είδες την εμφάνιση του Σπανούλη;

"Η πρόκριση στο Final 4 έχει την υπογραφή του Σπανούλη, ο οποίος έχει κάνει εκπληκτικά παιχνίδια, με 17 πόντους μ.ο., 6 ασίστ και τόσο καλά ποσοστά. Αλλά είναι και η επιρροή που έχει στα ματς με την παρουσία του, ειδικά στο 4ο και το 5ο. Αν υπήρχε βραβείο MVP στα πλέι οφ, θα ήταν αυτός που δικαιωματικά θα έπρεπε να το πάρει. Στα ποιοτικά παιχνίδια κάνει τη διαφορά, αλλά γενικά ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, που έχει κι άλλους καλούς παίκτες. Ο Παπαπέτρου, για παράδειγμα, πέτυχε 8 καθοριστικούς πόντους, ο Πρίντεζης που δεν είναι σε πολύ καλή φόρμα πήρε την μπάλα και πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, Γκριν και Μάντζαρης (τώρα που σιγά-σιγά έχει βγει από το ροτέισον ο Γουότερς), κάνουν όλες τις δουλειές. Και οι τρεις ψηλοί ήταν πολύ καλοί, κέρδισαν κατά κράτος τις μάχες των σέντερ (αν και θεωρητικά λένε ότι έχει πρόβλημα στους σέντερ ο Ολυμπιακός). Λειτούργησε καλά η ομάδα, απάντησε θετικά σε ό,τι προσπάθησε να κάνει η Εφές και ο Σφαιρόπουλος κέρδισε κατά κράτος στη μάχη των πάγκων, στα 3 από τα 5 ματς".

Υπάρχει μια άποψη που αφορά τον Σπανούλη, ότι ο Ολυμπιακός στηρίζεται πολύ σε αυτόν, αλλά όχι εξίσου και σε κάποιον άλλον παίκτη του;

"Η απάντηση σε αυτό έρχεται από τα ίδια τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Final 4 με αυτόν τον τρόπο. Όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους, όλοι έναν Σπανούλη θέλουν να έχουν! Ο Ολυμπιακός που τον έχει θα έπαιζε χωρίς αυτόν; Ο Ολυμπιακός θα παίζει όπως θέλει ο Σπανούλης, όσο υπάρχει ο Σπανούλης. Όταν έμεινε εκτός, λόγω τραυματισμού, τράβηξαν το κάρο οι υπόλοιποι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να χρωστάει την πρόκριση στον Σπανούλη, αλλά το αβαντάζ της έδρας το χρωστάει στους υπόλοιπους. Ο Ολυμπιακός τα κάνει όλα, πολλές φορές κάνουν οι άλλοι τη δουλειά και απλώς στο τέλος η μπάλα πηγαίνει στον Σπανούλη για να καθαρίσει τα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει τον Γκριν που κάνει τρομερή δουλειά είτε ως μπροστάρης, όταν απουσιάζει ο Σπανούλης είτε ως βοηθός του όταν είναι ο Σπανούλης στο παρκέ. Χθες είχε ρόλο εκτελεστή ο Σπανούλης, γενικά ο Ολυμπιακός γνωρίζει πολύ καλά πώς να εκμεταλλευτεί τους παίκτες του".

Η παρουσία τού Σφαιρόπουλου στην άκρη του πάγκου;

"Στα χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, έχει πετύχει πολλά. Έχει πάρει πρωταθλήματα, έχει πάει τελικό Ευρωλίγκας, έχει πάει στο Final 4. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με σφραγίδα προπονητή: Παίζει σωστές άμυνες, διαβάζει σωστά τις καταστάσεις, έχει ολόκληρο επιτελείο που βοηθάει την ομάδα. Γι' αυτό λειτουργεί ρολόι και αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Γιατί διαχειρίζεται άριστα όλους και για αυτό υπάρχουν τα καλά αποτελέσματα. Αρκεί να σκεφτούμε ότι για τους άλλους τρεις που πήγαν στο Final 4 ήταν περίπου φυσιολογικό ότι θα το κάνουν, λόγω μπάτζετ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει κατά πολύ μικρότερο μπάτζετ. Γι' αυτό θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη".

Τι θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε ο Ολυμπιακός και πήγε στο Final 4, αλλά δεν το είχε ο Παναθηναϊκός και χάθηκε η ευκαιρία για την παρουσία δύο ελληνικών ομάδων στην Πόλη;

"Μερικά πράγματα είναι και θέμα συγκυρίας. Ο Παναθηναϊκός είχε δυσκολότερο αντίπαλο από τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη Φενέρ, γιατί είναι άλλο πράγμα η Φενέρ και άλλο η Εφές. Δεν αναφέρομαι στη Φενέρ της κανονικής περιόδου, αλλά για την πάρα πολύ καλή ομάδα των πλέι οφ. Που κατά την άποψή μου και λόγω Πόλης, είναι φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα, αλλά έπεσε πάνω στη Φενέρ στα πλέι οφ. Που έχει 40 εκ. μπάτζετ ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 15 εκ. ευρώ μπάτζετ! Εμείς θέλουμε να τους κοροϊδεύουμε και με λίγα χρήματα να τους κερδίζουμε. Ο Ολυμπιακός βέβαια το καταφέρνει γιατί το κάνει με συνέπεια εδώ και 5 χρόνια, με έναν βασικό κορμό παικτών. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δεν έχει αυτόν τον κορμό, αλλά δεν έχει και Σπανούλη. Όπως και καμιά άλλη ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει Σπανούλη...".

Μπορούμε να πούμε κάτι για τους ελληνικούς τελικούς ή είναι πολύ νωρίς;

"Είναι πολύ νωρίς, δεν είναι ώρα, τώρα, ακόμα. Οι τελικοί άλλωστε είναι στο 50-50, κι άντε λόγω έδρας να είναι στο 51-49. Αν και συνέχεια βλέπουμε break στις έδρες, οπότε ακόμα κι αυτός ίσως να μην μετράει και πολύ. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει άλλα πράγματα να σκεφτεί, τώρα, κι όχι τους ελληνικούς τελικούς".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags