Facebook Pixel Σούπερ ανάλυση Μαντζουράκη για τον τελικό - Τρελή οδηγία σε Μάνταλο - "Αυτός ο παίκτης έχει αλλάξει όλο τον ΠΑΟΚ" - Σύγκριση Αραούχο-Πρίγιοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2017-05-06 17:10:00

Σούπερ ανάλυση Μαντζουράκη για τον τελικό - Τρελή οδηγία σε Μάνταλο - "Αυτός ο παίκτης έχει αλλάξει όλο τον ΠΑΟΚ" - Σύγκριση Αραούχο-Πρίγιοβιτς!

του Γιώργου Κτενά
Σούπερ ανάλυση Μαντζουράκη για τον τελικό - Τρελή οδηγία σε Μάνταλο - "Αυτός ο παίκτης έχει αλλάξει όλο τον ΠΑΟΚ" - Σύγκριση Αραούχο-Πρίγιοβιτς!

Ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός τα “σπάει” στο SportDog για το μεγάλο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό. Ποιους παίκτες ξεχωρίζει και πού πιστεύει ότι θα κριθεί το ματς;
 

Την άποψη ότι ο Πέτρος Μάνταλος πρέπει να παίξει ως κεντρώος στον τελικό Κυπέλλου και όχι στα άκρα και ο Μπίσεσβαρ να έχει φανέλα βασικού στην 11άδα του ΠΑΟΚ, εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Γιάννης Ματζουράκης.

Ο πεπειραμένος προπονητής μάς μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου και τις αδυναμίες κάθε ομάδας, πού πρέπει να χτυπήσουν οι δύο μονομάχοι, τον καλό ρυθμό του Αραούχο, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στις άμυνες των Δικέφαλων.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη μάχη των πάγκων ανάμεσα σε Μανόλο Χιμένεθ και Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και στην εξέλιξη του Ουάρντα στον ΠΑΟΚ, που γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στον Παναιτωλικό.

"ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι δύο ομάδες που είναι ανεβασμένες στα τελευταία βήματά τους και έχουν καλό ηθικό. Έχουν αποκλείσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αισθάνονται δυνατοί και έχουν καλό ηθικό. Κι έχουν καλό ηθικό γιατί δεν αντιμετώπισαν και απέκλεισαν όποιον και όποιον, αλλά τις δύο ομάδες που ενδεχομένως να ήταν στον τελικό", σχολίασε αρχικά στον SportDog ο πεπειραμένος προπονητής και συμπλήρωσε:

"Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός από τη δεξιά πλευρά και εκεί μπορεί να βρει ελεύθερους χώρους, καθώς ο Ντίντακ έχει αδυναμίες στο μαρκάρισμα. Εκεί θα παίξουν σπουδαίο ρόλο οι φάσεις που θα περάσουν. Όπως και τι θα κάνει η ΑΕΚ από τη δική της δεξιά πλευρά, με τον Γκάλο και τον Χριστοδουλόπουλο. Άρα οι αριστερές πλευρές των δύο ομάδων θα πρέπει να είναι προσεκτικές".

Δύο παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν βαρόμετρο για τη συνολική απόδοση των ομάδων τους, είναι οι Μάνταλος και Μπίσεσβαρ. Τι πιστεύετε εσείς;

"Θεωρώ ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι ισοδύναμοι στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ σαφώς έχει περισσότερη ποικιλία στην επίθεση, κι αυτό οφείλεται στις πολύ καλές και οργανωμένες επιθέσεις από τον Μπίσεσβαρ. Άρα θα παίξει σπουδαίο και στρατηγικό ρόλο η παρουσία του. Από την άλλη πλευρά πρέπει να δούμε σε ποια θέση θα παίξει ο Μάνταλος. Θεωρώ ότι θα είναι σημαντικό ο Μάνταλος να είναι ένας από τους κεντρώους και να μην βρεθεί στα άκρα. Κεντρώος είναι η θέση του, δίνει λύσεις, περνάει η μπάλα από αυτόν. Πιστεύω ότι εκεί θα ξεκινήσει και θα βάλει δύο ακραίους με ταχύτητα ο Χιμένεθ στα πλάγια. Αν βρεθεί στο κέντρο ο Μάνταλος με τον Σιμόες και όποιον άλλον (Αϊντάρεβιτς ή Γιόχανσον), θα υπάρχει ισορροπία στην ΑΕΚ".

Το σχόλιό σας για το δίδυμο Πρίγιοβιτς - Αραούχο;

"Ο Αραούχο είναι σε καλύτερη και σταθερή φόρμα, με καλύτερο ρυθμό. Ο Πρίγιοβιτς έρχεται μετά από μεγάλη απουσία, λόγω τραυματισμού. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Αραούχο έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό".

Οι αμυντικές γραμμές;

"Στην άμυνα και οι δύο ομάδες δέχονται αρκετά εύκολα το γκολ. Αλλά ένας τελικός πάντα διαφέρει. Αυτή είναι η διαφορά του από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος: Στον τελικό παίζουν όλοι περισσότερο σφιχτά. Θα είναι αγώνας λεπτό προς λεπτό. Περιττό να πούμε ότι η ουσία σε έναν τελικό είναι η συγκυρία της μιας φάσης, ενός λάθους".

Η μάχη των πάγκων; Χάνεται όποιος από τους δύο προπονητές χάσει το Κύπελλο;

"Ο Ίβιτς έχει να επιλέξει από μεγαλύτερο ρόστερ. Θα δει ποιος παίκτης τον συμφέρει. Εδώ και καιρό βλέπω ότι ο Μπίσεσβαρ έχει αλλάξει όλη την εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά ίσως δεν τον εμπιστεύεται λόγω δυνάμεων ο Ίβιτς. Δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς, γι' αυτό και δεν πρέπει να χώνεται ένας προπονητής στη δουλειά του άλλου. Τις ξέρουν καλά τις ομάδες τους, είναι τιμή που έφτασαν στον τελικό, αλλά ας μην γελιόμαστε: Αυτός που ζει είναι ο νικητής".

Ένα δικό σας παιδί, ο Ουάρντα, βρίσκεται στον ΠΑΟΚ εδώ και λίγους μήνες. Πώς βλέπετε την εξέλιξή του;

"Δεν πηγαίνει άσχημα. Έχει σχετικά καλή προσαρμογή, είχε και κάποια καλά ματς. Έλειπε στο Κόπα Άφρικα αρκετό καιρό και στη συνέχεια έπρεπε να προσπαθήσει ξανά από την αρχή για να μπει στην ομάδα. Νομίζω ότι δουλεύοντας θα αξιοποιήσει το ταλέντο του και θα τον αξιοποιήσει περισσότερο η ομάδα του. Θεωρώ ότι είναι έτοιμος από την πλευρά τής τακτικής και θα ήταν καλύτερο να του δώσουν μία πλευρά. Έχει τη δυνατότητα να παίξει ως κεντρώος, πίσω από τον φορ, γιατί ξέρει καλή μπάλα, αλλά αυτή τη στιγμή από την πλευρά τής τακτικής είναι έτοιμος να παίξει σε μία πλευρά. Γιατί εκεί θα κάνει συγκεκριμένες κινήσεις και οργανωμένες".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη για τον τελικό;

"Με την ευχή να γίνει ένα καλό ματς, καθώς περιμένουμε έναν τελικό που θα είναι ανάλογος της ποιότητας που βγήκε μέσα από τη διαμάχη 4 μεγάλων ομάδων στα ημιτελικά. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι φορμαρισμένες ομάδες αυτή την περίοδο και θεωρώ ότι θα γίνει ένας καλός τελικός, σε ένα ουδέτερο γήπεδο". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags