Facebook Pixel Οδηγία-φωτιά "κόβει" στα δύο την ΤΣΣΚΑ- "Όταν ο Σπανούλης τους δώσει την μπάλα θα πρέπει να..."!
Μπάσκετ
| 2017-05-19 11:45:00

Οδηγία-φωτιά "κόβει" στα δύο την ΤΣΣΚΑ- "Όταν ο Σπανούλης τους δώσει την μπάλα θα πρέπει να..."!

του Γιώργου Κτενά
Οδηγία-φωτιά "κόβει" στα δύο την ΤΣΣΚΑ- "Όταν ο Σπανούλης τους δώσει την μπάλα θα πρέπει να..."!

O Σταύρος Ελληνιάδης αναλύει στον sportdog τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να «καθαρίσει» τη ρωσική αρκούδα και κάνει πρόβλεψη–βόμβα για τους ερυθρόλευκους!

"Eίναι δύσκολο παιχνίδι, θα είναι σίγουρα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον αέρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά είναι καλό που πηγαίνει στο Final 4 ως αουτσάιντερ. Γιατί τα αουτσάιντερ έχουν, συνήθως, τη λιγότερη πίεση. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σοβαρή ομάδα, έχει σταθερές όπως η άμυνά του και ο Σπανούλης, ενώ και όλοι οι παίκτες του έχουν αποκτήσει ανοσία στα μεγάλα παιχνίδι και είναι πάντα έτοιμοι ψυχολογικά", ανέφερε αρχικά ο Σταύρος Ελληνιάδης στον SportDog και συμπλήρωσε για αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τους Ρώσους:

"Η ΤΣΣΚΑ στηρίζεται στην περιφέρειά της, έχει πολύ καλή περιφέρεια. Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να ρίξει τον μέσο όρο του Τεόντοσιτς και του Ντε Κολό σε σκοράρισμα και δημιουργία, θα είναι πολύ θετικό στοιχείο".

Ποια θα λέγατε ότι είναι τα μεγάλα όπλα των Ρώσων;

"Είναι ομάδα που έχει βάθος στο ρόστερ, με πολλές επιλογές. Έχει παιχνίδι και από μέσα αλλά και από την περιφέρεια. Είναι πλήρης ομάδα, που ξεκινάει στο Final 4 από τη θέση του φαβορί".

Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να την κερδίσει και, κυρίως, πώς πρέπει αξιοποιηθεί ο Σπανούλης;

"Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει πολύ καλή άμυνα και να έχει πολυφωνία στο σκοράρισμά του. Ο Σπανούλης από την άλλη δεν θα βοηθήσει μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία. Η άμυνα θα είναι πάνω του, άρα θα κοιτάξει να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Οπότε θα πρέπει και εκείνοι να είναι έτοιμοι να εκτελέσουν, όταν τους δώσει την μπάλα".

Ένα ερώτημα πριν από το κλείσιμο: Ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ του Final 4 ή μήπως, τελικά, το κρυφό φαβορί;

"Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παίζει μαζί για πολλά χρόνια, έχουν εμπειρία, έχουν προσωπικότητα και δεν θα φοβηθούν. Έχουν δείξει ξέρουν τον τρόπο για να πετύχουν και, ναι, θεωρώ κι εγώ ότι είναι το κρυφό φαβορί".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags