Facebook Pixel "Tραγελαφικός ο Πασκουάλ, αλάνα ο Παναθηναϊκός", "Απίστευτα λεφτά Καλάθη, Ρίβερς στον Ολυμπιακό"!
| 2017-05-29 13:55:00

"Tραγελαφικός ο Πασκουάλ, αλάνα ο Παναθηναϊκός", "Απίστευτα λεφτά Καλάθη, Ρίβερς στον Ολυμπιακό"!

του Γιώργου Κτενά
"Tραγελαφικός ο Πασκουάλ, αλάνα ο Παναθηναϊκός", "Απίστευτα λεφτά Καλάθη, Ρίβερς στον Ολυμπιακό"!

O Γιάννης Παπαγιάννης άφησε για λίγο το πολιτικό ρεπορτάζ, βρέθηκε στο ΣΕΦ και σχολιάζει για το SportDog τους δύο "αιωνίους"! Γιατί δε χάνει με τίποτα αυτό το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;
 

Στο τραγελαφικό κοουτσάρισμα του Τσάβι Πασκουάλ, στο τέλος τού πρώτου τελικού εναντίον τού Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, στάθηκε σε δηλώσεις του στον SportDog ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Ο παρουσιαστής τού κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Kontra Channel και γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην εξαιρετική παρουσία των Μιλουτίνοφ, Σπανούλη και Πρίντεζη και δήλωσε βέβαιος ότι το πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Πειραιά.

Μίλησε για την επόμενη μέρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αποκάλυψε ποιον παίκτη των "πράσινων" θα ήθελε στην ομάδα του και αναφέρθηκε στη βαριά σκιά που έχει αφήσει ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο "τριφύλλι".

"Χθες κέρδισε ο Ολυμπιακός παρά την κακή εμφάνισή του και παρότι είχε μόλις 19% ευστοχία στα τρίποντα. Πήρε το ματς, όμως, λόγω της εμπειρίας του και την ομοιογένειάς του. Ο Παναθηναϊκός έχασε το ματς γιατί από όταν έφυγε ο Διαμαντίδης, δεν έχει τον παίκτη - ηγέτη που θα γυρίσει τέτοια παιχνίδια στο τέλος. Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός για να πάρει το παιχνίδι, αλλά ακόμα κι αν το έπαιρνε δεν θα σήμαινε κάτι. Και πέρσι έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού, αλλά τελικά έχασε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δείχνει περισσότερο ομάδα και είναι οι Έλληνες που κάνουν τη διαφορά", είπε αρχικά στη συνέντευξή του στον SportDog ο Γ. Παπαγιάννης, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Μεγάλη ήταν η συμβολή τού Μιλουτίνοφ στη νίκη του Ολυμπιακού.

"Ο Μιλουτίνοφ έχει τεράστια βελτίωση και, αν συνεχίσει έτσι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα παίξει σίγουρα στο ΝΒΑ. Είναι μόλις 22 ετών. Τον πίστεψε ο Σφαιρόπουλος, τον κράτησε και δικαιώθηκε. Θέλω να σημειώσω όμως ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της Euroleague και βρίσκεται ήδη στο 1-0 στους ελληνικούς τελικούς, χωρίς τρεις σημαντικούς παίκτες: Τον Χάκετ, τον Λοτζέσκι και τον Γιάνγκ, που δεν επέστρεψε ποτέ σε φόρμα. Είναι άθλος αυτό που έχει καταφέρει".

Πολύ καλή παρουσία είχαν χθες και οι Σπανούλης - Πρίντεζης.

"Έκανε τρομερή δουλειά χθες ο Σπανούλης, μοίρασε το παιχνίδι, έκανε τα λιγότερα λάθη που έχει κάνει σε τελικούς και στο τέλος είχε την εμπειρία για να δει τον Μιλουτίνοφ, που καθάρισε το ματς. Τρομερή δουλειά έκανε και ο Πρίντεζης, αλλά και όλοι όσοι αγωνίστηκαν στο τέλος".

Πώς σχολιάζεις την παρουσία τού Γιάννη Μπουρούση;

"Ο Μπουρούσης το πάλεψε μαζί με τον Ρίβερς, αλλά μέχρι εκεί. Αυτοί οι δύο έκαναν τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούσαν μόνοι τους να πάρουν το παιχνίδι. Μου έκανε εντύπωση, μάλιστα, που ο Πασκουάλ στο τέλος δεν έδωσε εντολή να τελειώσουν τις επιθέσεις αυτοί οι δύο, που ήταν ζεστοί, αλλά πήγε στις λύσεις των Τζέιμς και Καλάθη που αστόχησαν".

Μπορούμε να πούμε ότι αυτό ήταν λάθος από την πλευρά τού Καταλανού προπονητή; Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν τον δικαίωσε η επιλογή του Τζέιμς στα τελευταία λεπτά.

"Η ομάδα δεν είναι του Πασκουάλ και δεν μπορούμε να του ρίξουμε ευθύνες. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο κοουτσάρει είναι τραγελαφικός. Το παιχνίδι χθες χάθηκε από το κοουτσάρισμα του Πασκουάλ στα τελευταία λεπτά. Ήταν και τραγικά τα λάθη τού Τζέιμς στο τέλος, που μετά το επεισόδιο με το πούλμαν δεν έχει διάθεση να παίξει και φαίνεται αυτό".

Οι άλλοι ψηλοί του Παναθηναϊκού: Σίγκλεντον και Γκιστ;

"Καλός ο Σίγκλεντον αλλά φορτώθηκε νωρίς με φάουλ. Ο Γκιστ απογοήτευσε χθες. Με αυτά που είδα, θα πρέπει να γίνουν θαύματα για να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα".

Βλέπεις τον τίτλο στον Πειραιά και φέτος, δηλαδή;

"Φυσικά, θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Αφού κέρδισε χθες, χειρότερα δεν μπορεί να παίξει στη συνέχεια. Και με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός παίζει μπάσκετ αλάνας, χωρίς οργάνωση και ηγέτη στα τελευταία λεπτά, ακόμα κι αν χάσει το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα, αυτή η αίσθηση νομίζω ότι υπάρχει σε όλους".

Λίγο πρόωρο, όσο ακόμα οι τελικοί είναι σε εξέλιξη, αλλά τι πρέπει να συμβεί το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, ενόψει της νέας περιόδου; Επίσης, υπάρχει κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού που θα ήθελες στον Πειραιά;

"Μόνο τον Ρίβερς θα ήθελα, κανένα άλλον. Θέλει χτίσιμο από την αρχή ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει τον ελληνικό κορμό του. Να βρει έναν ακόμα Αμερικανό, κρατώντας τον Γκριν, για να ξεκουράζει τον Σπανούλη που θα είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος. Αν αντικαταστήσει με επιτυχία τον Λοτζέσκι και τον Γιανγκ, θεωρώ ότι και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει επιτυχίες".

Στον Παναθηναϊκό τι θεωρείς ότι θα πρέπει να συμβεί; Υπάρχουν κάποια ρεπορτάζ που θέλουν τους "πράσινους" να ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Σλούκα, αλλά ακόμα και για τους Μάντζαρη - Λοτζέσκι.

"Δεν ξέρεις από πού να χτίσεις αυτή την ομάδα, ποιους να διώξεις και ποιους να κρατήσεις. Δεν υπάρχει ηγέτης για να ξεκινήσει το χτίσιμο γύρω από αυτόν. Ο Καλάθης παίρνει απίστευτα χρήματα για τις ικανότητές του και γενικά δεν μπορεί να στηθεί ομάδα όπως την εποχή που υπήρχε ο Διαμαντίδης. Η σκιά του θα είναι βαριά για πολλά χρόνια. Όσον αφορά την πιθανότητα να πάρει τον Μάντζαρη ο Παναθηναϊκός, το θεωρώ πολύ δύσκολο να φύγει από τον Ολυμπιακό. Ο Λοτζέσκι, επίσης, βγάζει πολλούς τραυματισμούς. Τώρα για τον Σλούκα, παίρνει πολλά χρήματα στην Τουρκία και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του δώσει ούτε τα μισά από αυτά". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags