Facebook Pixel "Χαμός θα γίνει στο ΟΑΚΑ με τον Μάντζαρη - Δεν ήταν μαγκιά από τον Πρίντεζη - Τι ομάδα είναι ο Σλούκας;"!
| 2017-06-17 12:15:00

"Χαμός θα γίνει στο ΟΑΚΑ με τον Μάντζαρη - Δεν ήταν μαγκιά από τον Πρίντεζη - Τι ομάδα είναι ο Σλούκας;"!

του Γιώργου Κτενά
"Χαμός θα γίνει στο ΟΑΚΑ με τον Μάντζαρη - Δεν ήταν μαγκιά από τον Πρίντεζη - Τι ομάδα είναι ο Σλούκας;"!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν απ' τον Νίκο Καραγιαννίδη για τις εξελίξεις στα μεταγραφικά των Ερυθρολεύκων - Τι είπε για τους Γκάλη - Γιαννάκη; Γιατί το μπάσκετ είναι ...ανύπαρκτο;

Μια ενδιαφέρουσα και άκρως ανατρεπτική μπασκετοκουβέντα κάναμε με τον ιστορικό εκδότη τής εφημερίδας "Φίλαθλος", Νίκο Καραγιαννίδη, με αφορμή την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την επιτυχία του 1987, αλλά και τα "καυτά" μεταγραφικά θέματα που αφορούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

"Καλό θα ήταν τόσο ο Γκάλης όσο και ο Γιαννάκης, πρόσωπα αξιοσέβαστα και με πορεία που δεν απαξιώθηκε ποτέ, κρατήθηκαν στο ύψος τους, να μας πούνε γιατί απουσίασαν από την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την επιτυχία της Εθνικής. Πιθανό να βγει κάτι πολύ χοντρό, κάτι πολύ αποκαλυπτικό. Είτε δεν τους ρωτάνε είτε δεν τολμάνε να το πούνε. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τι έχουν να πούνε. Έχουν δικαίωμα να πάνε και να μην πάνε στην εκδήλωση. Αλλά από την άλλη πλευρά, ίσως καπηλεύονται αυτή την εκδήλωση άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση, ακριβώς λόγω της απουσίας του Γκάλη και του Γιαννάκη", σχολίασε αρχικά μέσω του SportDog ο Νίκος Καραγιαννίδης.

"Ανύπαρκτο το μπάσκετ"

Στη συνέχεια μας μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ και κατέθεσε την άποψή του για το άθλημα στην Ελλάδα: "Δεν υπάρχει πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ελλάδα, όταν παίζουν μόνο δύο ομάδες και όλες οι άλλες δεν υπάρχουν. Δεν είναι κατηγορία αυτό, απλώς καταγράφουμε την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι αυτοί που ενδιαφέρονται για το μπάσκετ, ΚΑΕ, Ομοσπονδία κ.λπ., θα έπρεπε να είχαν αναπτύξει εδώ και χρόνια έναν προβληματισμό για την κατάσταση του αθλήματος. Κερδίζει επικοινωνιακά το μπάσκετ σε σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη πλευρά το πρωτάθλημα είναι ανύπαρκτο και όχι απλώς κουτσό. Κουτσό είναι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που έχει τρεις - τέσσερις ομάδες να το διεκδικούν. Το μπάσκετ, που υπάρχουν μόνο δύο, είναι ανύπαρκτο".

Λειτουργεί το μπάσκετ ως συμπλήρωμα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

"Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα, όταν κάθε χρόνο είναι δύο ομάδες στη βιτρίνα. Κάτι που δείχνει την αθλιότητα όχι μόνο των ομάδων, αλλά και των οπαδών τους. Και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κι εδώ φτάνουμε στην τεράστια υποκρισία που υπάρχει στο μπάσκετ, η οποία ξεκίνησε από την εποχή του Γιάννη Ιωαννίδη στον Ολυμπιακό. Ο κύκλος της μεγάλης, της χυδαίας υποκρισίας στον χώρο του μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, δύο λαϊκά μεγέθη, είναι ταυτισμένα με το ποδόσφαιρο. Ούτε με το τάβλι, ούτε με το σκουός, ούτε με το χάντμπολ κ.λπ. Όταν ο Ολυμπιακός είχε να πάρει πρωτάθλημα 10 χρόνια, βρήκε βάλσαμο ο οπαδός στο μπάσκετ. Δεν τον ενδιέφερε να μάθει το άθλημα, ξαφνικά έγινα φαν του, για να καρφωθεί πάνω στην επιτυχία που του έλλειπε. Γι' αυτό και βλέπουμε έναν απίστευτο βαρβαρισμό, όταν 5 χιλ. κόσμος βρίζει γυναίκες, μανάδες, Χριστούς και Παναγίες αντιπάλων. Δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα. Οπότε τώρα που ο Παναθηναϊκός δεν έχει ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πρωτάθλημα, οι οπαδοί του βγάζουν την περηφάνεια τους στο μπάσκετ του συλλόγου".

"Σκέφτεστε τι θα γίνει το ΟΑΚΑ;"

Στην επικαιρότητα κυριαρχούν τα όσα έγιναν με τον Μάντζαρη. Ανανέωσε με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει μαζί του.

"Αυτό που έγινε με τον Μάντζαρη, ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα Αγγελόπουλων - Γιαννακόπουλου. Είναι μια ιστορία που θα την τρώμε στη μάπα όλο το καλοκαίρι, όσο δεν υπάρχουν πρωτάθλημα και αγώνες. Σου λέει ο Γιαννακόπουλος, είναι μάγκας Πειραιώτης ο Μάντζαρης; Γι' αυτό είπε αυτά που είπε. Δεν αποφασίζει, όμως, μόνο ο παίκτης, ο μάγκας, σε αυτές τις περιπτώσεις. Αποφασίζει και ο μάνατζερ, που βάζει κάτω τις προτάσεις και βλέπει ποια είναι η πιο συμφέρουσα. Πάντως, αν όντως ο παίκτης έδωσε τον λόγο του, τότε είναι εκτεθειμένος. Από την άλλη, δε γοητεύει τον Παναθηναϊκό όταν κάποιος του έχει γυρίσει την πλάτη. Και όλη αυτή η ιστορία πυροδοτεί την αντιπαλότητα. Σκέφτεστε τι θα γίνεται στο ΟΑΚΑ όταν πιάνει την μπάλα ο Μάντζαρης; Χαμός!". 

"Δεν ήταν μαγκιά του Πρίντεζη"

Την ανανέωση στο συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη πώς τη σχολιάζετε;

"Είναι για κλωτσιές όλοι αυτοί που είπαν ότι είναι μαγκιά τού Πρίντεζη επειδή υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Τι να πεις γι' αυτό τώρα; Λες και ζω σε άλλη χώρα, σε μέρος τροπικό. Μία μπασκετική ανώνυμη εταιρεία, που παράγει μπασκετικό προϊόν δηλαδή, κι ένας καριερίστας που συμφώνησε να μείνει σε αυτή την εταιρεία. Δεν χωράει καμία μαγκιά σε αυτό. Δεν είναι μάγκας ο Μπουρούσης δηλαδή, επειδή τώρα παίζει στον Παναθηναϊκό; Ήταν μαγκιά που τον έδιωξαν από τον Ολυμπιακό; Εκφράζει ο Πρίντεζης την ολυμπιακή ψυχή; Αν είναι έτσι, να κάνουν μία επιτροπή όπως το Star Academy και να βρούνε όλους τους Αμερικανούς που έχουν ολυμπιακή ή παναθηναϊκή ψυχή, για να τους φέρουν να παίξουν στις ομάδες τους. Αλλιώς να μην τους φέρνουν".

Ο Πρίντεζης, πάντως, εξασφάλισε ένα πολύ καλό συμβόλαιο, όπως έγινε και με τον Μάντζαρη.

"Τρία χρόνια με 1 εκ. ευρώ τον χρόνο. Το παιδί αύριο θα παντρευτεί, θα κάνει παιδιά, εγγόνια, πρέπει να έχει ένα κομπόδεμα στην άκρη. Δεν μπορεί να περάσει από το μπάσκετ και να μην έχει βγάλει λεφτά. Είδε τις προτάσεις που είχε από Ρωσία και Ισπανία και έμεινε στον Ολυμπιακό. Κωμικά πράγματα να λένε για μαγκιά του και ολυμπιακή ψυχή. Αλλά και αυτοί που τα διαβάζουν, τα γουστάρουνε. Μπορεί να μιλάμε αντιεμπορικά, αλλά λέμε αλήθειες. Η ουσία δεν είναι ούτε ο Πρίντεζης, ούτε ο Μάντζαρης. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις δύο όλες και όλες ομάδες που παίζουν μπάσκετ και δεν υπάρχουν άλλοι να τους ανταγωνιστούν".

"Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός;"

Στο ρεπορτάζ, πάντως, τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, υπάρχει και το όνομα το Σλούκα.

"Θα εξαρτηθεί τι ψυχή έχει, παναθηναϊκή ή ολυμπιακή! Γιατί εγώ που είμαι Γιαννακόπουλος έχω περάσει από ακτινογραφίες τον Τζέιμς, τον Σίγκλεντον κ.λπ. Πουλάνε χόρτο του βουνού στους οπαδούς οι εφημερίδες και οι άλλοι το καταπίνουν αμάσητο".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Aυτός είναι ο νέος Μάντζαρης - Νέα μεγάλη μάχη ΠΑΟ-Ολυμπιακού για κορυφαίο άσο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags