Facebook Pixel Απίστευτη ατάκα για Μπεργκ: "Εικονική η ρήξη με τον ΠΑΟ" – "Γι΄ αυτό δεν πήρε Πελεγκρίνο ο Ολυμπιακός"!
| 2017-06-21 15:00:00

Απίστευτη ατάκα για Μπεργκ: "Εικονική η ρήξη με τον ΠΑΟ" – "Γι΄ αυτό δεν πήρε Πελεγκρίνο ο Ολυμπιακός"!

του Γιώργου Κτενά
Απίστευτη ατάκα για Μπεργκ: "Εικονική η ρήξη με τον ΠΑΟ" – "Γι΄ αυτό δεν πήρε Πελεγκρίνο ο Ολυμπιακός"!

Ατάκες που θα συζητηθούν απ' τον Νίκο Ασημακόπουλο για τι γίνεται στην πραγματικότητα στο Τριφύλλι με τον Σουηδό αστέρα και όχι μόνο - "Χειρότερος ο Στανόγεβιτς απ' τον Ίβιτς"!

"Με φθηνιάρικες λύσεις, από τη λαϊκή, θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν στο ρόστερ του", όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος δε δίστασε να μιλήσει για "εικονική ρήξη" του Μάρκους Μπεργκ με την "πράσινη" διοίκηση, προκειμένου να αποδεχθούν πιο εύκολα οι οπαδοί την απώλεια του Σουηδού άσου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ακόμα "στο ...μισό συμβόλαιο που πρόσφερε ο Ολυμπιακός στον Πελεγκρίνο", στη λύση Στανόγεβιτς που μπορεί να αποδειχτεί "χειρότερη από εκείνη του Ίβιτς", αλλά και στο κάζο τής υπόθεσης Μποκανί για τον Ολυμπιακό.

Kύριε Ασημακόπουλε, πώς σχολιάζετε το θέμα τής αποχώρησης του Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό;

"Πιστεύω ότι όποια πρόταση έρθει στον Παναθηναϊκό για ποδοσφαιριστή του, ακόμα και για 1 εκ. ευρώ, θα τον πουλήσει. Είναι τέτοια η κατάσταση της ΠΑΕ, που βλέπουμε ότι χρωστάνε μισθούς 6 μηνών σε υπαλλήλους της που παίρνουν 1.000 ευρώ. Από εκεί καταλαβαίνεις πόσο στριμωγμένοι είναι οικονομικά. Για να πάρει άδεια και να αγωνιστεί στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, έπρεπε να κατεβάσει το μπάτζετ του από τα 17 εκ. ευρώ στα 7 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει όποιον θέλει, οπότε συνεχώς θα δημιουργούν ένα σκηνικό τεχνητών, εικονικών ρήξεων, για να καταπίνουν οι οπαδοί πιο εύκολα το χάπι της απώλειας των καλών παικτών που θα φύγουν. Τέτοιες εικονικές ρήξεις υπάρχουν με τον Μπεργκ, με τον Μολέδο και κάπως έτσι θα κυλήσει το καλοκαίρι μέχρι να φύγει κάθε παίκτης που έχει πρόταση. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να αναπληρωθεί το κενό εκείνου που θα φύγει".

"Πολύ χειρότερος του χρόνου"

Φαίνεται ότι πλην του Μπεργκ είναι όντως σε διαδικασία εξόδου και ο Μολέδο, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με Κλωναρίδη-Εμποκού, ενώ υπάρχουν αναφορές και για άλλους παίκτες της 11άδας.


"Μα, πώς μπορεί να κρατήσει τον Εμποκού, για παράδειγμα, όταν από τον Μάρτη είναι γνωστό το τι θα γίνει. Όταν ανακοίνωσε ο Αλαφούζος ότι θα πέσει το μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα κρατήσει κανέναν και αναμένεται να είναι πολύ χειρότερος του χρόνου. Δεν μπορεί να βρει ισάξιους παίκτες με τους φετινούς, κι εδώ είναι που υπάρχει ο εγκλωβισμός τού Ουζουνίδη και του Λυμπερόπουλου, που άλλα του υποσχέθηκαν και άλλα γίνονται. Όπως και τον περασμένο Γενάρη, που του είχαν υποσχεθεί 4-5 μεταγραφές και τελικά πήρε μόνο τον Κουρμπέλη. Αφενός ο Ουζουνίδης βλέπει ότι δεν θα έρθουν παίκτες για να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν, από την άλλη γνωρίζει ότι μόνο στον σημερινό Παναθηναϊκό, που είναι σε χαμηλό επίπεδο, θα μπορούσε να εργαστεί. Αν ο Παναθηναϊκός βρει με κάποιον τρόπο λεφτά, αποκτήσει παίκτες κ.λπ., θα αναζητήσει και καλύτερο προπονητή. Από τη μία τον κοροϊδεύουν, αλλά από την άλλη αν θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό, θα είναι με αυτό το επίπεδο".

"Παίκτες από τη λαϊκή"

Η περίπτωση του Μπεργκ, πάντως, είναι ξεχωριστή, δεδομένου ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή - σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό.


"Δεν μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός παίκτη ισάξιο του Μπεργκ, του Μολέδο και του Εμποκού. Από τη στιγμή που πέφτει το μπάτζετ καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο σε φθηνιάρικες λύσεις θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός, ποδοσφαιριστές από τη λαϊκή θα ψάξει για να βρει. Ή δεν θα παίξει στην Ευρώπη ή θα παρουσιάσει ομάδα χειρότερη από την περσινή".

Ποια είναι η άποψή σας για όσα συνέβησαν με την περίπτωση του Μποκανί στον Ολυμπιακό;

"Έχω κάνει μια σειρά από άρθα στο σάιτ της athensvoice, από όταν έγινε γνωστή η περίπτωση του Μποκανί. Το ιατρικό πρόβλημα έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε λύση έχοντας ξεχάσει την Ευρώπη, καθώς ο Μποκανί με τους τραυματισμούς που κουβαλούσε (και γι' αυτό έφυγε από τη Χαλ), έδειχνε ότι δεν ήταν σε κατάσταση να παίξει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ ούτε για τα προκριματικά. Ο Μαρινάκης φαίνεται ότι επιλέγει απλώς ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθήσουν να διατηρήσει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που δεν κινούνται μέχρι στιγμής σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με το τελευταίο πρωτάθλημα".

"Γι' αυτό από τον Πελεγκρίνο πήγε στον Χάσι"

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό, με τα ονόματα που ακούγονται για την επίθεση;


"Έτσι όπως ήταν ο Μποκανί, δεν θα μπορούσε να παίξει ούτε στην Ελλάδα. Από αυτό μπορείς να καταλάβεις ποιο θα είναι το επίπεδο εκείνου που ήταν δεύτερος ή τρίτος στη λίστα των ανθρώπων του Ολυμπιακού, πίσω από τον Μποκανί. Χειρότερη επιλογή θα είναι η εναλλακτική του, αφού ο Μποκανί αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να παίξει ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε αυτή την περίπτωση δεν φταίνε εκείνοι που ψάχνουν για παίκτες, αλλά το κασέ που έχουν πάρει εντολή να κινηθούν. Γι' αυτό μετά τον Πελεγκρίνο φτάσαμε στον Χάσι. Όταν πηγαίνεις σε έναν προπονητή και του λες ότι θα πάρει τα μισά λεφτά από το συμβόλαιό του αν η ομάδα δεν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα καταλήξεις στην επιλογή του Χάσι".

Πώς σχολιάζετε τις επιλογές των Χάσι και Στανόγεβιτς από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αντίστοιχα;

"Ο ΠΑΟΚ έδιωξε τον Ίβιτς για έναν προπονητή με τον οποίο θα έκανε πρωταθλητισμό, αλλά δεν αποκλείεται αυτός που ήρθε να αποδειχτεί χειρότερος. Τόσο ο Στανόγεβιτς όσο και ο Χάσι δεν έχουν παραστάσεις για να κάνουν με τις ομάδες τους καλύτερες σεζόν από τις περσινές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καυτές" εξελίξεις - Αυτούς "παίρνει" μαζί του ο Μπεργκ - "Μέσα" και νέος top παίκτης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags