Facebook Pixel Νέα "επεισόδια" στη μάχη Παναθηναϊκού-Μπεργκ: «Αυτό είναι το τέλος του... πολέμου - Ο Μάρκους θα...»
| 2017-06-21 20:44:00

Νέα "επεισόδια" στη μάχη Παναθηναϊκού-Μπεργκ: «Αυτό είναι το τέλος του... πολέμου - Ο Μάρκους θα...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νέα "επεισόδια" στη μάχη Παναθηναϊκού-Μπεργκ: «Αυτό είναι το τέλος του... πολέμου - Ο Μάρκους θα...»

Νομικοί εξειδικευμένοι στο αθλητικό δίκαιο εκτιμούν στο sportdog.gr την έκβαση της ενδεχόμενης δικαστικής διαμάχης του ΠΑΟ με τον Σουηδό. Πώς μπορεί να φύγει...

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό με τον Μάρκους Μπεργκ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Ο Σουηδός επιθετικός πίεζε για να γίνει η μεταγραφή του στην Αλ Αΐν, το «τριφύλλι» διεμήνυσε, ότι θα τον παραχωρήσει, μόνο αν ικανοποιηθεί οικονομικά η ομάδα, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο πλευρών να φτάσουν στα άκρα.
 
Ο 30χρονος διεθνής φορ προσέφυγε την Τετάρτη στα δικαστήρια, για να διεκδικήσει την ελευθέρας του, με τον Παναθηναϊκό, να απαντά με καταγγελία για παράνομες διαπραγματεύσεις, αφού ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019. Όπως καταλαβαίνετε, η υπόθεση έχει αποκτήσει νομικό ενδιαφέρον, γι'αυτό και το sportdog.gr ζήτησε την άποψη εξειδικευμένων δικηγόρων.
 
Μπορεί να κερδίσει την ελευθέρας βάσει οφειλών
 
«Βάσει της διάρκειας του συμβολαίου, ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει με άλλες ομάδες για τη μεταγραφή του. Αυτό είναι το σημείο που πατά ο Παναθηναϊκός. Και ο Μπεργκ όμως μπορεί να κάνει καταγγελία, αν του χρωστάνε. Αν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν οφειλές, τότε ο παίκτης μπορεί να κερδίσει την ελευθερία του», δηλώνει στο sportdog.gr ο νομικός, Κίμωνας Ευαγγελάτος.
 
Ο Γιώργος Παναγόπουλος, αντιπρόεδρος του Ινστιτουτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου συμφωνεί με τον συνάδελφό του, προσθέτοντας κάποιες παραμέτρους στην υπόθεση.
 
«Δεν ξέρουμε το περιεχόμενο της προσφυγής. Μπορεί να επικαλλείται σπουδαίο λόγο. Ο Μπεργκ μπορεί να επικαλλείται πολλούς λόγους στην προσφυγή του. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι. Μπορεί να μην έχουν τηρηθεί συμφωνίες, να μην έχουν πληρωθεί ενοίκια. Υπάρχουν και άλλες συμφωνίες που μπορεί να έχουν γίνει και πιθανότατα να έχουν παραβιαστεί», τόνισε αρχικά στο sportdog.gr και πρόσθεσε:
 
Οι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί
 
«Αν λέει, ότι δεν έχει πληρωθεί, είναι ένας σοβαρός λόγος και αυτός. Προφανώς δεν έχει διασφαλίσει τί είχε ζητήσει και οι συμφωνίες, να μην είναι γραμμένες σε έγγραφα, για να υπάρχει θέμα σπουδαίου λόγου. Μπορεί να θεωρεί, ότι υπάρχει πρόβλημα συμπεριφοράς απέναντί του και να θεωρεί, ότι μειώθηκε η προσωπικότητά του».
 
Υπάρχει πιθανότητα να έχει επικαλεστεί όλα αυτά ο Μπεργκ και να μείνει ελεύθερος; «Ναι, αν είναι σπουδαίος λόγος και το κρίνει αυτό το δικαστήριο. Επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι μέσα», απαντά ο κύριος Παναγόπουλος.
 
Θα πάει στην Αλ Αΐν και θα παίξει...
 
To sportdog.gr, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της ΙΔΕΑΔ να κάνει μία εκτίμηση για την υπόθεση. «Τον παίκτη δεν μπορεί να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός. Από την στιγμή που θέλει ο παίκτης τελείωσε για τη ΦΙΦΑ η υπόθεση. Δεν πρόκειται να μην παίξει δηλαδή στην ομάδα που παέι. Το θέμα τότε μόνο είναι οικονομικό. Τί λεφτά έχει να πάρει ο Παναθηναϊκός και τί ο Μπεργκ. Ουσιαστικά ο παίκτης, άπαξ και έγινε αυτό, είναι ελεύθερος. Δεν κρατιέται ο παίκτης σε μία ομάδα. Δεν του κρεμάνε το δελτίο. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», επισημαίνει.
 
Θα κατηγορηθεί για υπαιτιότητα ο Παναθηναϊκός
 
Όσον αφορά τις νομικές κινήσεις των «πρασίνων», ο κύριος Παναγόπουλος επέμενε στην αρχική του θέση. «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει καταγγελία στη ΦΙΦΑ. Αλλά ο παίκτης μπορεί να πάει όπου θέλει ως ελεύθερος και να παίξει», υπογράμμισε. Ο παίκτης όμως έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, κάτι που σημαίνει, ότι αν πάει ο παίκτης στην Αλ Αΐν, τότε γίνεται διάρρηξη της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. «Σε αυτήν την περίπτωση θα θεωρηθεί υπαίτιος ο Παναθηναϊκός ή ο ποδοσφαιριστής. Κατά πάσα πιθανότητα όμως ο Παναθηναϊκός θα κατηγορηθεί για υπαιτιότητα», κατέληξε ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags