Facebook Pixel "«Mπιρτς» στον ΠΑΟ, αντί του Γιανγκ ο Όγκαστ" – "Παίρνει κορυφαίο combo guard ο Σφαιρόπουλος"
| 2017-06-21 22:15:00

"«Mπιρτς» στον ΠΑΟ, αντί του Γιανγκ ο Όγκαστ" – "Παίρνει κορυφαίο combo guard ο Σφαιρόπουλος"

του Γιώργου Κτενά
"«Mπιρτς» στον ΠΑΟ, αντί του Γιανγκ ο Όγκαστ" – "Παίρνει κορυφαίο combo guard ο Σφαιρόπουλος"

O Έλληνας προπονητής Στέφανος Δέδας, αναλύει το ρόλο του Ζακ Όγκαστ στους δύο «αιωνίους», αλλά και τον Γιάνις Στρέλνιεκς, τον οποίο γνωρίζει καλά απ' τη Σπαρτάκ.

Σε σχήμα με Σίγκλεντον-Καλάθη ή Φώτση-Τζέιμς θα μπορούσε να αναδειχθεί ο Ζακ Όγκαστ στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στον SportDog o Στέφανος Δέδας.

Ο Έλληνας τεχνικός, που γνωρίζει άριστα το τουρκικό πρωτάθλημα ως πρώτος προπονητής της Γκαζιαντέπ, αναφέρθηκε στον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, αλλά και στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς, που γνωρίζει καλά από την κοινή τους θητεία στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

"Σαν τον Ντάνστον και τον Μπιρτς"

"Ο Όγκαστ είναι σέντερ νέας γενιάς, δηλαδή πολύ αθλητικός, με πολύ καλό παιχνίδι πάνω από το στεφάνι και πολύ καλά τρεξίματα. Ένας ψηλός τύπου Ντάνστον και Μπιρτς, αν και δεν είναι τόσο μακρύς. Οι ψηλοί τέτοιου τύπου στηρίζουν όλο το παιχνίδι τους επιθετικά στους κοντούς. Όλοι οι πόντοι τους γίνονται ακολουθώντας την μπάλα, είναι παίκτες συγκεκριμένης δουλειάς, χωρίς προσωπικότητα. Δηλαδή, δεν μπορείς να του δώσεις την μπάλα και να κάνει δικό του παιχνίδι", είπε αρχικά στον SportDog ο Έλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε για τους τομείς που χρειάζεται δουλειά ο Όγκαστ:

"Δεν έχει καλές βολές, δεν έχει σουτ μέσης απόστασης, δεν έχει αναπτύξει καλές κινήσεις στο low post. Γενικά με αντίπαλο μπροστά του δυσκολεύεται να σκοράρει. Είναι μόνο εξ' επαφής το σκορ του, διαφορετικά έχει περιορισμούς στο σκοράρισμα. Όπως όλοι αυτοί οι παίκτες, αν δεν καρφώσουν την μπάλα δύσκολα κάνουν καλάθι".

Το όνομά του συνδέθηκε σήμερα με τον Παναθηναϊκό - Μπορεί να σταθεί στο επίπεδο των "πράσινων";

"Έχει ελληνικό διαβατήριο και πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία, ακόμα και από στρατηγικής άποψης. Γιατί ανεξάρτητα από το πόσο καλός παίκτης είναι, πρέπει να πάρει την ευκαιρία του στην Ελλάδα. Στην Τουρκία τα πήγε καλά, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Κλασικός ψηλός που όσο καλύτεροι είναι συμπαίκτες του, τόσο καλύτερος μπορεί να γίνει κι αυτός. Γιατί δεν είναι ο κύριος παίκτης μίας πεντάδας".

Ποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού, με βάση το ρόστερ που έχει τώρα η ομάδα, θα μπορούσαν να τον αναδείξουν;

"Είναι κλασικό 5άρι, άρα χρειάζεται ένα 4άρι όπως ο Φώτσης, ο Σίγκλεντον ή ο Γκέιμπριελ, δηλαδή 4άρι που να σουτάρει και έναν πολύ καλό δημιουργό για να του πασάρει την μπάλα. Δηλαδή τον Τζέιμς ή τον Καλάθη. Είναι όπως η περίπτωση Μπιρτς-Σπανούλης, που ο Αμερικανός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε από τον Σπανούλη".

"Στον Ολυμπιακό αντί του Γιανγκ"

Παλιότερα το όνομα του Όγκαστ είχε γραφτεί και για τον Ολυμπιακό, θα ταίριαζε καλύτερα στους Πειραιώτες;

"Με βάση το πλάνο που ακολουθεί ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια, που θέλει καλούς ξένους ψηλούς στο pick n roll, θα μπορούσε να είναι μία προσθήκη αντί του Γιανγκ στον Ολυμπιακό. Έτσι θα απελευθερώσει και μία θέση ξένου. Θα ήταν χρησιμότερος, θεωρώ, στον Ολυμπιακό, αν οι ερυθρόλευκοι συνεχίσουν με το ίδιο πλάνο που έχουν τα τελευταία χρόνια".

Μπορεί να κερδίσει η Εθνική ομάδα από την παρουσία του, μετά από το ελληνικό διαβατήριο που έχει στα χέρια του;

"Θα είναι πολύ χρήσιμος, γιατί οι γενιές αλλάζουν και η εθνική πλέον στηρίζεται σε παιδιά που είναι αθλητικά. Πλην των Αντετοκούνμπο, που είναι εξώφθαλμα αθλητικοί, και οι Παπανικολάου, Σλούκας, Παπαπέτρου είναι πολύ αθλητικοί. Αυτή η γενιά έχει λιγότερο ταλέντο σε σχέση με τους Σπανούλη, Ζήση, Παπαλουκά, αλλά είναι αρκετά αθλητική. Κι από αυτή την άποψη, ο Όγκαστ μπορεί να γίνει πολύ καλό συμπλήρωμα".

"Από τους καλύτερους Ευρωπαίους combo guard"

Στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης είχατε τον Στρέλνιεκς υπό τις οδηγίες σας, ως συνεργάτης του Ζντοβτς. Πείτε μας δύο λόγια για το νέο παίκτη του Ολυμπιακού;

"Είναι από τους καλύτερους Ευρωπαίους combo guard. Νομίζω ότι ο έλεγχος του παιχνιδιού, η νοοτροπία του πρώτα να δημιουργεί και μετά να σκοράρει και η καλή του άμυνα στην μπάλα, τον κάνουν έναν από τους καλύτερους point guard. Δεν ξέρω γιατί τον θεωρούν περισσότερο 2άρι στην αγορά, αλλά σε γενικές γραμμές ξέρει πότε να σουτάρει και πότε να πασάρει".

Μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό το μακρινό σουτ που έχασε μετά από την αποχώρηση του Λοτζέσκι;

"Ο Λοτζέσκι δεν ήθελε την μπάλα, έβγαινε από τα screen και εκτελούσε. Είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του κάνει ο Στρέλνιεκς, που είναι παίκτης τύπου Μάντζαρη αλλά περισσότερο αθλητικός και με περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Είναι περισσότερο για τη θέση 1, αλλά δεν έχει σταθερό σκορ. Έχει πολύ καλύτερο τρίποντο από τον Καλάθη και θεωρώ ότι μαζί με τον Μάντζαρη θα είναι ο play maker του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Έξυπνη κίνηση στη θέση Λοτζέσκι", "Σλούκας αντί Σπανούλη, Τζάκσον αντί Χάκετ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags