Facebook Pixel «Ξεκινάει από Ματσιούλις η πεντάδα» - «Τρομερός σουτέρ στον Ολυμπιακό, παίρνει αμέσως ...φωτιά»
| 2017-06-22 14:30:00

«Ξεκινάει από Ματσιούλις η πεντάδα» - «Τρομερός σουτέρ στον Ολυμπιακό, παίρνει αμέσως ...φωτιά»

του Γιώργου Κτενά
«Ξεκινάει από Ματσιούλις η πεντάδα» - «Τρομερός σουτέρ στον Ολυμπιακό, παίρνει αμέσως ...φωτιά»

«Παίκτης» του Πασκουάλ είναι ο Γιόνας Ματσιούλις, όπως δήλωσε παλιός «πράσινος» συμπαίκτης του, ο οποίος αποθέωσε και το τελευταίο απόκτημα των «ερυθρολεύκων»!

Ως έναν ανταγωνιστικό παίκτη που θέλει συνεχώς να νικάει και 3άρι στο στιλ που αρέσει στον Πασκουάλ χαρακτήρισε τον Γιόνας Ματσιούλις ο Χάρης Γιαννόπουλος, που έχει συνυπάρξει με τον Λιθουανό στο "τριφύλλι".

Ο άσος του Ρεθύμνου μίλησε ακόμα για τα προσόντα του Ματσιούλις, αλλά και για τη μεταγραφή του Στέρλνιεκς στον Ολυμπιακό, που μπορεί να παίξει πολύ καλά με τον Σπανούλη στην ίδια πεντάδα.

"Η σεζόν που πέρασε ήταν άκρως επιτυχημένη για την ομάδα μου, καθώς καταφέραμε και πετύχαμε τον στόχο της 6ης θέσης. Είχαμε δύσκολη σεζόν, με πολλές καλές περιόδους και μερικές κακές. Αλλά καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε με τη συμπαράσταση όλων όσων ήταν δίπλα στην ομάδα και, φυσικά, του κόσμου. Έχουμε μία πολύ καλή βάση, οπότε είναι πιο εύκολο να αρχίσει η επόμενη σεζόν, που ως στόχο έχουμε ξανά την 6η θέση", είπε αρχικά στο sportdog.gr ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός το κέρδισε δίκαια;

"Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η σειρά. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κουρασμένος, δεν είχε ενέργεια και φαίνεται ότι τον κούρασε η παρουσία του στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα γιατί έπαιξε πολύ καλύτερα στη σειρά, αν και δεν αντιπροσώπευε η εικόνα των ομάδων τη σεζόν που έκαναν".

"Παίκτης που ταιριάζει στο στυλ του Πασκουάλ"

Στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού υπάρχει σήμερα το όνομα του Ματσιούλις. Τον γνωρίζεις από την κοινή σας θητεία στο "τριφύλλι", ποια είναι η άποψή σου;

"Αν επιστρέψει θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό, είναι 3άρι στο στιλ που θέλει ο Πασκουάλ. Θα είναι πολύ καλή επιλογή, έχει παραστάσεις από τοπ ομάδες, ξέρει πολύ καλά την Ευρωλίγκα, έχει μεγάλη εμπειρία και βάζει πολύ δύναμη στο παιχνίδι του. Μπορεί να ξεκινάει από αυτόν η πεντάδα, γιατί μπορεί να μακράρει ακόμα και το 4άρι, είναι δυνατός και πολύ καλός στο stand up τρίποντο. Θεωρώ ότι αν έρθει, θα δίνει χώρο σε όλη την ομάδα".

Πώς τον θυμάσαι από τη συνύπαρξή σας στον Παναθηναϊκό;

"Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι ήταν πολύ ανταγωνιστικός και ήθελε συνέχεια να νικάει, να βελτιώνεται, να είναι σε ομάδα που κερδίζει συνέχεια. Κι αυτό είναι κάτι που ζητάνε ομάδες στο επίπεδο του Παναθηναϊκού".

Πάμε στον Ολυμπιακό και την επόμενη μέρα του, αρχίζοντας από τις γρήγορες ανανεώσεις των Πρίντεζη και Μάντζαρη.

"Οι ανανεώσεις στον Ολυμπιακό ήταν αναμενόμενες. Δε νομίζω να άφηνε ο Ολυμπιακός δύο πενταδάτους παίκτες του να φύγουν, θα έμπαιναν σε προβλήματα κι αυτό προφανώς ήταν κάτι που δεν το ήθελαν. Για εμένα ήταν κάτι που δεν μου προκάλεσε εντύπωση".

Την πρώτη μεταγραφή, τον Στρέλνιεκς, πώς τον κρίνεις;

"Είναι πολύ υποτιμημένος παίκτης για αυτά που έχει κάνει, μου αρέσει πολύ σαν παίκτης. Είναι τρομερός σουτέρ, γρήγορος, θα βάλει το κορμί του σωστά, πολύ ωραίος παίκτης. Μπορεί να παίξει καλά με τον Σπανούλη, γιατί θα δίνουν πολλούς χώρους. Σε αντίθεση με τον Γκριν, δεν χρειάζεται πολλή ώρα την μπάλα για να πάρει ...φωτιά".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags