Facebook Pixel "Ούτε μισό τις εκατό να χάσει το πρωτάθλημα μ' αυτή την τριπλέτα ο ΠΑΟΚ", "Υπάρχει γκολκίπερ-έκπληξη"!
| 2017-06-27 11:15:00

"Ούτε μισό τις εκατό να χάσει το πρωτάθλημα μ' αυτή την τριπλέτα ο ΠΑΟΚ", "Υπάρχει γκολκίπερ-έκπληξη"!

του Γιώργου Κτενά
"Ούτε μισό τις εκατό να χάσει το πρωτάθλημα μ' αυτή την τριπλέτα ο ΠΑΟΚ", "Υπάρχει γκολκίπερ-έκπληξη"!

Ο Αντ. Τσακαλέας σχολιάζει τις σπουδαίες κινήσεις που έχει έτοιμες ο Ιβάν Σαββίδης για να αλλάξει το επίπεδο του Δικεφάλου. Τι αποκαλύπτει για τον πορτιέρο, τι λέει για Ολυμπιακό.

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χάσει το νέο πρωτάθλημα, αν αποκτήσει τελικά "πακέτο" τους Μακ και Βιεϊρίνια, εξέφρασε ο Αντώνης Τσακαλέας στο sportdog.gr.

Ο ρεπόρτερ τού Δικέφαλου αναφέρθηκε στην επιλογή τού Στανόγεβιτς, στο θέμα του τερματοφύλακα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την ομάδα, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει στη λίστα όνομα που δεν έχει διαρρεύσει, αλλά και στο τι χρειάζεται η ομάδα για να γκρεμίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή του πρωταθλήματος, προκειμένου να γίνει ...ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη.

Αντώνη, ποια είναι η άποψή σου για τον Στανόγεβιτς; Είναι ο προπονητής με τον οποίο μπορεί να κάνει υπέρβαση ο ΠΑΟΚ, ενώ είχαν δημιουργηθεί στους οπαδούς προσδοκίες για μεγάλο όνομα προπονητή;

"Την εβδομάδα που ο ΠΑΟΚ αναζητούσε προπονητή, το μόνο όνομα που διαψεύστηκε από την όμαδα ότι είχαν ασχοληθεί μαζί του, ήταν εκείνο του Πάουλο Σόουζα. Κι αυτό για να μη νομίζει ότι ο κόσμος ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε κάποιον γνωστό προπονητή όπως ο Σόουζα και, τελικά, κατέληξε στη λύση του Στανόγεβιτς. Προφανώς μέτρησε το γεγονός ότι έστω κι αν έχουν περάσει 5 χρόνια, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στη Σερβία, σε ένα πρωτάθλημα με λαϊκά δικαστήρια, ελληνική ιδιοσυγκρασία, που οι οπαδοί είναι ισχυροί. Ένα πρωτάθλημα που έχει πολλά κοινά στοιχεία με το ελληνικό δηλαδή, καθώς πρόκειται για έναν προπονητή που όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, είπε στη διοίκηση ότι γνωρίζει πως οι νίκες είναι αυτές που θα τον κρατήσουν στην ομάδα".

"Υπάρχει και τρίτο όνομα στη λίστα"

Στο θέμα του τερματοφύλακα, υπάρχει ένα νέο όνομα στο ρεπορτάζ, εκείνο του Ρέι, που σε έναν βαθμό δείχνει και τις προθέσεις της διοίκησης.

"Ο Ρέι είναι ένας τερματοφύλακας η υπόθεση του οποίου έχει προχωρήσει αρκετά. Όπως συμβαίνει πάντα, ο Σαββίδης έχει στα χέρια του τον φάκελο του Ρέι, τον φάκελο του Οτσόα και τον φάκελο ενός ακόμα τερματοφύλακα, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει. Από τη στιγμή που εκείνος πληρώνει, εκείνος είναι που θα δώσει στον Μίχελ τον φάκελο εκείνου που θέλει να κλείσει. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει δέκα τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια και πάντα τελειώνει τη σεζόν με τον Γλύκο. Κάποιος ημίχρονο, Γλύκος τελικό, κάθε σεζόν! Κι αυτό είναι ένα θέμα, γιατί όλοι οι προπονητές υποστηρίζουν ότι η άμυνα είναι εκείνη που δίνει τα πρωταθλήματα. Τη σεζόν που ο ΠΑΟΚ έκανε πρωταθλητισμό, το 2010, σε 30 ματς είχε δεχτεί 16 γκολ".

Στο ρεπορτάζ τού ΠΑΟΚ υπάρχει το όνομα του Βιεϊρίνια, τι παραπάνω μπορούμε να πούμε;

"Είναι θεωρητικά πιο κοντά από άλλα καλοκαίρια. Αυτό που άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που είχε γραφτεί το όνομά του, είναι ο Βιεϊρίνια: Πάντα έλεγε ότι κάποια στιγμή θέλει να επιστρέψει, αυτό το καλοκαίρι είναι σαν να λέει ότι αυτή η στιγμή ήρθε. Το ερωτηματικό είναι αν ο ΠΑΟΚ θέλει να αγοράσει τον Βιεϊρίνια και να τον έχει για τέσσερις σεζόν ή αν θέλει να τον πάρει τσάμπα και να τον έχει για τρεις σεζόν. Είναι θέμα επιλογής, αν θέλει δηλαδή να δώσει χρήματα για παίκτη που αποδεδειγμένα θα του δώσει πολλά αγωνιστικά, αλλά δεν θα του δώσει χρήματα με πιθανή νέα μεταγραφή. Οικονομικά είναι επιπέδου Πρίγιοβιτς, αλλά ο Πρίγιοβιτς είναι 6 χρόνια νεότερος και κάποια στιγμή ίσως υπάρξει μεγάλη πρόταση για την παραχώρησή του".

Την περίπτωση του Μακ, η οποία επίσης υπάρχει στο ρεπορτάζ του Δικέφαλου, πώς τη σχολιάζεις;

"Αυτή τη στιγμή ο Μακ ταιριάζει γάντι στον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να κάνει κάτι ο ΠΑΟΚ και να τον φέρει με κλειστά τα μάτια. Είναι η ομάδα που τον πήρε από εξτρέμ και τον έκανε δεύτερο επιθετικό και ο ΠΑΟΚ τώρα θέλει να παίξει με δύο επιθετικούς. Ως μεταγραφή δεν έχει ποσοστό ρίσκου ούτε στο 1%. Και ο Μακ ξέρει τον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΟΚ ξέρουν τον Μακ και έχει δείξει ότι όπως σκύλιασε για να πάρει μεταγραφή και το κατάφερε, έτσι αν επιστρέψει θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φανεί ξανά. Από τη στιγμή που και ο ίδιος γνωρίζει ότι αν έρθει στον ΠΑΟΚ θα παίξει ξανά βασικός με το καλημέρα και αυτό είναι κάτι που θέλει για να έχει γεμάτη σεζόν (προκειμένου να συνεχίσει στην Εθνική), είναι θέμα του ΠΑΟΚ να βρει τη φόρμουλα συνεργασίας. Από τις δύο περιπτώσεις του ΠΑΟΚ, πάντως, του Μακ το θεωρώ περισσότερο πιθανό από του Βιεϊρίνια".

"Ούτε μισό τις εκατό να το χάσει"

Πόσες πιθανότητες δίνεις να έρθουν και οι δύο και μαζί με τον Πριγιοβιτς να δημιουργήσουν μία σούπερ τριάδα που θα αναστατώσει το πρωτάθλημα;

"Εάν γίνει αυτό, στο μυαλό του οπαδού του ΠΑΟΚ δεν θα υπάρχει ούτε μισό τις εκατό για απώλεια του πρωταθλήματος. Θα ισχύει, δηλαδή, το αν όχι τώρα, πότε; Αλλά είναι μικρή η πιθανότητα να έρθουν και οι δυο. Στο δικό μου μυαλό θα έρθει ο Μακ φέτος και ο Βιεϊρίνια την επόμενη σεζόν. Βέβαια με τον Σαββίδη ποτέ, κανείς, δεν μπορεί να είναι σίγουρος".

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό;

"Ο Σαββίδης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα και το έχει πει στις δηλώσεις του στο Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη. Είχε πει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να καταλάβουν ότι ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος, πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο έχοντας μόνιμα στο μυαλό τους ότι πρέπει να κερδίσουν τα ματς για να πάρουν το πρωτάθλημα. Είτε αγωνιζονται εναντίον του πρώτου είτε εναντίον του τελευταίου. Και είχε αναφέρει τους βαθμούς που είχε χάσει η ομάδα εναντίον της Ξάνθης, της Βέροιας και του Ηρακλή. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ότι σε κάθε ματς μπαίνουν για να κερδίσουν. Κάποτε ο Μπάγεβιτς υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει όλα τα ματς με τους μικρότερους αντιπάλους και στα μεγάλα θα έβλεπε τι θα έκανε. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τη θέση του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του τίτλου, πρέπει να γίνει ομάδα που οι υπόλοιπες θα δηλώνουν τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, να το θεωρούν το παιχνίδι εναντίον του ως χαμένο παιχνίδι".

Τι θα γίνει στη Θεεσαλονίκη αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει τον τίτλο;

"Ανακαίνιση!". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags