Facebook Pixel Μόρας για Ταχτσίδη και Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί ο Παναγιώτης - Είμαι αρνητικός στο…»
| 2017-06-30 20:25:00

Μόρας για Ταχτσίδη και Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί ο Παναγιώτης - Είμαι αρνητικός στο…»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μόρας για Ταχτσίδη και Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί ο Παναγιώτης - Είμαι αρνητικός στο…»

Ο Βαγγέλης Μόρας μιλάει στο sportdog.gr για τον πρώην συμπαίκτη του (Εθνική-Βερόνα) και τη μεταγραφή του και εξηγεί τι τον ανησυχεί με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη τις τελευταίες ημέρες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, όπως ενημερωθήκατε, ετοιμάζουν την επιστροφή του Παναγιώτη Ταχτσίδη, κάτι που επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ο διευθυντής Επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπας. Μερικές ώρες αργότερα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Η μεταγραφή του 26χρονου πρώην μέσου των ΑΕΚ, Τζένοα, Τσεζένα, Γκροσέτο, Ελλάδας Βερόνα, Ρόμα, Κατάνια, Τορίνο, Κάλιαρι έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα.
 
Η εξέλιξη ήταν ξαφνική, αφού δεν το περίμενε κανείς. Το ίδιο και ο Βαγγέλης Μόρας, με τον οποίο το sportdog.gr επικοινώνησε, προκειμένου να σχολιάσει την επιλογή του πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Ελλάδας και την Ελλάδα Βερόνα. «Εύχομαι να τα καταφέρει. Δικιά του απόφαση είναι. Απλώς αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μικρός είναι. Έχει να καταφέρει πολλά ακόμα. Εξάλλου πέρσι έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα», ήταν η πρώτη ατάκα του αμυντικού της Μπάρι, ο οποίος έμεινε έκπληκτος με την επιλογή του πρώην συμπαίκτη του.
 
«Ξέρουμε πως δουλεύει ο Ολυμπιακός»
 
«Δεν είμαι αρνητικός στην επιλογή της ομάδας. Είμαι αρνητικός στην επιλογή του πρωταθλήματος. Αν εξαιρέσουμε δύο, τρεις ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίες θα μπορούσαν να βρίσκονταν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο, αν έπαιζαν σε άλλη λίγκα, το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό. Έχει πάρει την κατιούσα και συνεχίζει να την παίρνει. Από αυτήν την άποψη το λέω. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί ο Παναγιώτης, αλλά το γεγονός, ότι πάει στον Ολυμπιακό θα τον βοηθήσει, γιατί ξέρουμε πως δουλεύει ο Ολυμπιακός. Εύχομαι να πάει καλά στην Ευρώπη, για να μπορέσει, να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο», αιτιολόγησε ο Έλληνας αμυντικός.
 
Στη Βερόνα η καλύτερη πορεία του
 
Ο Μόρας συνυπήρξε με τον Ταχτσίδη στη Βερόνα, τη σεζόν 2014-2015, όταν η ιταλική ομάδα έπαιξε στη Serie A. Οι δύο Έλληνες έκαναν πολλή παρέα και ήταν σχεδόν αχώριστοι. «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ο Παναγιώτης είναι ένα πολύ καλό παιδί», τόνισε για τον χαρακτήρα του ο πολύπειρος στόπερ, ο οποίος κλήθηκε να αναλύσει την εξέλιξη του πρώην συμπαίκτη του, μετά τη φυγή του από τη χώρα μας τον Ιούλιο του 2010.
 
«Θεωρώ ότι η βελτίωσή του ήταν πολύ μεγάλη σε σχέση με το πως ξεκίνησε. Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορούσε να βρει θέση σε όλες τις ομάδες που πήγε. Άλλαξε πολλούς συλλόγους όλα αυτά τα χρόνια. Η καλύτερή του πορεία ήταν στη Βερόνα, τη σεζόν 2011-2012, στη δεύτερη κατηγορία. Τότε βοήθησε πολύ την ομάδα, να φτάσει στα play off για την άνοδο στη Serie A. Έκανε πολύ καλή χρονιά και κατάφερε να πάρει μεταγραφή στη Ρόμα, την επόμενη αγωνιστική περίοδο», είπε.
 
Είχε να ανταγωνιστεί τον Ντε Ρόσι
 
Με τη φανέλα των Ρωμαίων, ο Ταχτσίδης έπαιξε 23 παιχνίδια, σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Δεν κατάφερε όμως να παραμείνει στην ιταλική πρωτεύουσα πάνω από ένα χρόνο, αφού παραχωρήθηκε έναντι τριών εκατομμυρίων Ευρώ στη Τζένοα. «Στη Ρόμα είχε ένα πρόβλημα. Είχε να αντιμετωπίσει, ας πούμε, τον Ντε Ρόσι. Αυτός ο υψηλός ανταγωνισμός δεν του επέτρεψε να σταθεί όσο έπρεπε σε μία μεγαλύτερη ομάδα», δικαιολόγησε ο Βαγγέλης Μόρας .
 
Όσοι Έλληνες έχουν ανοίξει πανιά για το εξωτερικό μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία τους και υποστηρίζουν, ότι άλλαξε η προσέγγισή τους απέναντι στο ποδόσφαιρο. Τί ισχύει στην περίπτωση του Ταχτσίδη; «Δεν ξέρω πόσο άλλαξε η νοοτροπία του. Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματός του για αυτό το θέμα. Εμένα σίγουρα με άλλαξε, προσωπικά, σε πολλά πράγματα. Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω. Με βοήθησε πολύ», υποστηρίζει ο Μόρας.
 
«Να ευχαριστιέται κάθε παιχνίδι, γιατί δεν είναι εύκολο»
 

Στο τέλος ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έστειλε της ευχές του στον Ταχτσίδη για το νέο εγχείρημα της καριέρας του. «Του εύχομαι, να έχει υγεία πάνω απ' όλα, να προσπαθεί κάθε φορά, σε κάθε παιχνίδι και να το ευχαριστιέται. Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι στην Ελλάδα, λόγω της πίεσης που υπάρχει. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ' ότι τα βλέπουν άλλοι στο εξωτερικό», κατέληξε ο Βαγγέλης Μόρας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags