Facebook Pixel "Τελειώνει top όνομα της ΑΕΚ, το 50% του Αραούχο" – "Ανέκδοτο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Γελοίο του Χάσι"
| 2017-07-01 16:15:00

"Τελειώνει top όνομα της ΑΕΚ, το 50% του Αραούχο" – "Ανέκδοτο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Γελοίο του Χάσι"

του Γιώργου Κτενά
"Τελειώνει top όνομα της ΑΕΚ, το 50% του Αραούχο" – "Ανέκδοτο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Γελοίο του Χάσι"

Φοβερές ατάκες από τον ρεπόρτερ της «Ένωσης», Γιώργο Τσακίρη, για τα μεταγραφικά των Κιτρινόμαυρων και τους αντιπάλους τους - "Δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα με Παναθηναϊκό"!

Την άποψη ότι η ΑΕΚ μπορεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ως η μοναδική ομάδα από τους μεγάλους που μπορεί να το κάνει, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr ο Γιώργος Τσακίρης.

Ο "κιτρινόμαυρος" ρεπόρτερ του SportFM σχολίασε ακόμα όλες τις ανοχτές μεταγραφικές υποθέσεις της "Ένωσης", την έλευση του Κλωναρίδη, αλλά και την αποχώρηση των Βάργκας - Κολοβέτσιου.

Παράλληλα, μίλησε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε και στους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

"Δεν υπολογίζεται ο Αλμέιδα"

"Αν μείνει στο ρόστερ τής ΑΕΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Αλμέιδα, θα είναι αναγκαστικά. Εννοώ ότι δεν υπολογίζεται από τον Χιμένεθ και ανεξάρτητα αν θα προχωρήσει το θέμα του Λιβάγια, θα αποκτηθεί κι άλλος σέντερ φορ. Θα τον περιμένει στην Πολωνία τον Αλμέιδα, αν εκεί καταφέρει μέσα σε 5 μέρες να βγάλει μάτια, τι να πω... Αλλά δεν θα μπορούσε να έχει θέση στο ρόστερ, αν και έχει το team spirit και κάνει καλό η παρουσία του στα αποδυτήρια, γιατί σωματικά και πνευματικά δεν είναι σε θέση να το κάνει", σχολίασε αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος και συμπλήρωσε για την περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη:

"Η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει πάνω του. Να του δοθούν ουσιαστικές ευκαιρίες και να τις αρπάξει από τα μαλλιά. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει ο ...νέος Γαλανόπουλος, δηλαδή ενώ γνωρίζεις ότι είναι καλός παίκτης και περιμένεις να βοηθήσει, εκείνος τελικά να σου βγάλει παραπάνω από αυτό που περίμενες. Εξαιρετικός παίκτης, με πολύ καλό κορμί, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στον Πλατανιά. Παίζει πάντα ρόλο, βέβαια και το βάρος της φανέλας".

"Δανεικός ο Αραούχο με οψιόν για το 50%"

Για το θέμα του Αραούχο τι μπορούμε να πούμε;

"Για τον Αραούχο πρέπει να περιμένουμε. Θέλει η νύφη, θέλει ο γαμπρός, ζορίζεται ο πεθερός. Αν δεν αποκτήσει επιθετικό η Λας Πάλμας, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει για να φύγει. Πρόκειται για ένα σίριαλ που θέλει υπομονή, πρέπει να περιμένουμε να φτάσουν τέλη Ιουλίου ή και αρχές Αυγούστου για να δούμε τι θα γίνει. Αν ο προπονητής της Λας Πάλμας δει στην προετοιμασία ότι δεν του κάνει ο Αραούχο, δεδομένα θα έρθει στην ΑΕΚ. Προφανώς με δανεισμό και οψιόν αγοράς που να είναι σε λογική τιμή και να αφορά το 50% των δικαιωμάτων του. Αλλά έχουμε χρόνο μέχρι τότε".

"Έξυπνη κίνηση ο Κλωναρίδης, αλλά..."

Η ΑΕΚ πήρε τον Κλωναρίδη, που έκανε καλό δεύτερο μισό της σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πώς βλέπεις τη δική του περίπτωση;

"Δεν περιμένω πάρα πολλά. Θα πρέπει να δούμε, βέβαια, πώς θα διαχεριστεί τον νέο Κλωναρίδη ο Χιμένεθ. Τον γνωρίζει, αυτός τον ανέδειξε, το έβαλε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αλλά αν κρίνουμε από τον Κλωναρίδη που είδαμε στον Παναθηναϊκό πέρσι, μπορεί να βοηθήσει κυρίως ως δεύτερος επιθετικός, Στο 4-2-3-1, δύσκολα θα βγει ο Μάνταλος ή ο Μπακασέτας από τη θέση του για να παίξει ο Κλωναρίδης. Οπότε μάλλον υπολογίζεται για τα άκρα, αλλά εκεί δεν έδειξε καλά στοιχεία στον Παναθηναϊκό. Είναι έξυπνη κίνηση οικονομικά, αλλά αποτελεί ερωτηματικό το τι θα γίνει αγωνιστικά. Αν τον πήρε για εξτρέμ, είναι πολύ πιθανό να έχει ζήτημα. Πρέπει να πάρει έναν εξτρέμ 11άδας η ΑΕΚ, έχουν ακουστεί κάποια ονόματα, αλλά χρειάζεται ένας εξτρέμ που να κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν και ο Λάζαρος με τον Πατίτο, αν και νομίζω ότι ο Πατίτο δεν έχει να δώσει πολλά περισσότερα σε σχέση με πέρσι. Εύχομαι, πάντως, η περίπτωση του να είναι ίδια με του Μπαρμπόσα, που τη δεύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερος συγκριτικά με την πρώτη".

H περίπτωση του Σαντάο που υπάρχει στο ρεπορτάζ;

"Δεν υπάρχει κανένας Σαντάο, δεν ασχολείται η ΑΕΚ. Κακώς γράφτηκε τόσο θερμά. Μπορεί να έχει προταθεί, αλλά δεν υφίσταται η περίπτωσή του. Η ΑΕΚ θέλει στόπερ της αξίας του Λαμπρόπουλου το λιγότερο. Υπάρχει ήδη ο Βράνιες, ο Τσιγκρίνσκι, θα επιστρέψει ο Λαμπρόπουλος, υπάρχει και ο Τζανετόπουλος. Αλλά με 4 στόπερ δεν πηγαίνει πουθενά".

"Ένας εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά"

Παρόλα αυτά άφησε τον Κολοβέτσιο να φύγει, όπως και τον Βάργκας, που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό;

"Καλά έκανε για τον Κολοβέτσιο. Δεν έβλεπε περιθώριο βελτίωσης, οπότε προφανώς καλά έκανε, αρκεί να βρει κάποιον καλύτερο. Αν πάρει τον Κολοβέτσιο της Πορτογαλίας και βγει χειρότερος, θα σημαίνει ότι έκανε λάθος που τον άφησε να φύγει. Η ΑΕΚ του έκανε πρόταση ανανέωσης, απλώς δεν ήταν στα λεφτά που ήθελε ο Κολοβέτσιος και αποχώρησε. Και για τον Βάργκας καλά έκανε, καθώς δεν είχε περισσότερα να πάρει από αυτόν. Όπως είπα και πριν, κι από τον Πατίτο δεν πήρε πολλά και πέρσι και μακάρι τη νέα σεζόν να πάρει. Δεν είχε κάνει προετοιμασία, βέβαια, πέρσι ο Πατίτο. Όπως και ο Λάζαρος δεν είχε κάνει και θα κάνει φέτος, ο Βράνιες το ίδιο. Η ΑΕΚ έχει υπέροχο κορμό για να χτίσει γύρω από αυτόν: Σούπερ βασικούς στόπερ, πολύ καλά ακραία μπακ, τριάδα στα χαφ που δεν έχει καμιά άλλη ελληνική ομάδα και περιμένει έναν εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά".

"Ποντιακό ανέκδοτο το δίπολο Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ"

Διαβάζουμε συνεχώς στον Τύπο ότι το δίπολο του νέου πρωταθλήματος αφορά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσά τους;

"Το δίπολο Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ αποτελεί ποντιακό ανέκδοτο. Ακούω, διαβάζω και εγώ ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει περισσότερα από την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι μόνο τα λεφτά, χρειάζονται πολλά για να μεγαλώσει μια φανέλα. Χρειάζεται χρόνια να χτίσει ο ΠΑΟΚ, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει χτίσει τίποτα. Βρίσκεται σε πολύ καλή φάση διοικητικά αλλά το μοναδικό που κέρδισε ήταν ένα Κύπελλο και αυτό στην ουσία του το χάρισαν. Όλοι γνωρίζουν ότι αν μπορεί να σταματήσει κάποιος τον Ολυμπιακό, αυτή είναι μόνο η ΑΕΚ. Αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η ΑΕΚ μεγαλουργεί όταν ο κόσμος βρίσκεται κοντά στην ομάδα, η διοίκηση δίνει όραμα και όλοι έχουν κίνητρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι το τέλος. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχει προπονητή που γνωρίζει την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο".

"Δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα με Παναθηναϊκό"

Πώς βλέπεις τους υπόλοιπους μεγάλους; Ας αρχίσουμε από τον Παναθηναϊκό.

"Νομίζω ότι αυτό που άκουσα ότι φέρεται να είπε ο Ουζουνίδης στους παίκτες του Παναθηναϊκού, δηλαδή αφήστε τους άλλους να τα βλέπουν όλα αρνητικά στον Παναθηναϊκό, θα παίξει μεγάλο ρόλο. Όποιος υποβαθμίσει αγωνιστικά την ομάδα του Ουζουνίδη, δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα. Είχε δυσκολότερη αποστολή με τον Πανιώνιο και κατάφερε μεγάλα πράγματα. Πολύ εύκολα μπορεί να το κάνει και στον Παναθηναϊκό χωρίς τον Μπεργκ, αφού και στον Πανιώνιο δεν είχε Μπεργκ. Τον Ανσαριφάρντ είχε και του απογείωσε την καριέρα. Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συσπείρωση στον κόσμο του. Μόνο η ομάδα μπορεί να προκαλέσει ξανά συσπείρωση, αλλά μπορεί να το κάνει μόνο μέσω των επιτυχιών της".

"Γελοίο αυτό που έγινε με τον Χάσι"

Ο Ολυμπιακός;

"Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και γι' αυτόν τον λόγο πάντα είναι το φαβορί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό ισχύει σε όλα τα αθλήματα. Βλέπω διάθεση να κάνει κινήσεις ενίσχυσης, αποτελέσματα όμως δεν βλέπω σε αυτή τη διάθεση. Θεωρώ γελοίο ό,τι έγινε με την επιλογή του Χάσι, καθώς τόσο ο Έλληνας όσο και ο Σέρβος, ο Ισπανός κ.λπ., είναι άνθρωπος. Δεν λέω αν είναι καλός ή κακός προπονητής, δεν το ξέρω. Αλλά δεν θα τον κρίνω επειδή είναι Αλβανός, Κοσοβάρος ή Κενυάτης. Περιμένω τον Ολυμπιακό πολύ καλό φέτος, πολύ καλύτερο από πέρσι και θεωρώ ότι πρέπει να τον προσέξουν όλοι. Δεν γίνεται να είναι και φέτος όσο χάλια ήταν πέρσι. Και πήρε το πρωτάθλημα από πάνω. Βέβαια, αυτό έγινε γιατί οι άλλοι πετούσαν χαρταετό. Αν πετάξουν και φέτος, θα το πάρει ξανά και χωρίς να ιδρώσει".

"Δεν τον βλέπω τον ΠΑΟΚ"

Ο ΠΑΟΚ;

"Δεν ξέρω τον προπονητή του, αλλά είδα ότι έχει κερδίσει τίτλους στην πατρίδα του, κι αυτό είναι σημαντικό. Έχουν λογική αυτά που ζητάει για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα τραγικό, αφού δεν έχουν έρθει παίκτες. Πρέπει να ξεπεράσει το πρόβλημα της Τούμπας, που θα αγωνιστεί χωρίς οπαδούς για 7 αγωνιστικές και να μην έχει βγει εκτός πρωταθλητισμού από τα τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει κάτι καλό, αλλά σε γενικές γραμμές δεν βλέπω να διεκδικεί εύκολα το πρωτάθλημα λόγω της τιμωρίας της έδρας. Είναι μεγάλο όπλο για τον ΠΑΟΚ η Τούμπα και αυτό είναι το μεγάλο όπλο που έχουν όλοι οι μεγάλοι, πλην της ΑΕΚ: Τη δική τους έδρα".

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ;

"Περιμένουμε να δούμε τις μπουλντόζες. Για να λυσσάνε και να είναι έτοιμοι να καταθέσουν προσφυγή, σημαίνει ότι έμαθαν πως βγαίνει η οικοδμική άδεια. Το περιμέναμε για την προσφυγή, αλλά δεν θα έχει καμία τύχη. Τώρα περιμένουμε μέσα στον Ιούλιο να δούμε τις μπουλντόζες".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags