Facebook Pixel Ατάκα-φωτιά: "Γι΄ αυτό έφυγε ο Μπουρούσης από τον Παναθηναϊκό", "Αν δε χάσει το μυαλό του ο Όγκαστ..."
| 2017-07-05 16:00:00

Ατάκα-φωτιά: "Γι΄ αυτό έφυγε ο Μπουρούσης από τον Παναθηναϊκό", "Αν δε χάσει το μυαλό του ο Όγκαστ..."

του Γιώργου Κτενά
Ατάκα-φωτιά: "Γι΄ αυτό έφυγε ο Μπουρούσης από τον Παναθηναϊκό", "Αν δε χάσει το μυαλό του ο Όγκαστ..."

Μία διαφορετική εκδοχή για τον λόγο που μπορεί να "τελείωσε" από το Τριφύλλι ο Έλληνας σέντερ έδωσε στο SportDog.gr o Kώστας Μέξας - "Αυτός θα είναι η έκπληξη της νέας σεζόν"!

Το γεγονός ότι ήθελε να ήταν περισσότερο βασικός στον Παναθηναϊκό, ίσως ήταν το γεγονός που επηρέασε την απόφαση του Γιάννη Μπουρούση να αποχωρήσει από το "τριφύλλι".

Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Κώστας Μέξας και συμπλήρωσε ότι ο Βουγιούκας μπορεί να αντικαταστήσει τον Μπουρούση, αν και είναι γνωστή η αδυναμία του στην άμυνα.

Αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία του Όγκαστ στους "πράσινιους", στην πιθανότητα έλευσης του Αντετοκούνμπο, αλλά και στον δανεισμό του Χαραλαμπόπουλου για να αισθανθεί κανονικός μπασκετμπολίστας.

Τέλος, αποκάλυψε ποιος παίκτης θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για τον φετινό Παναθηναϊκό, αλλά και τα δικά του σχέδια στην ομάδα των Τρικάλων...

"Ήθελε να παίζει βασικός"

Κύριε Μέξα, ο Γιάννης Μπουρούσης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Πιστεύετε ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί, με βάση το μπάσκετ που έδειξε ότι θέλει να παίξει ο Πασκουάλ;

"Τι ακριβώς θέλει να παίξει ο κύριος Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό το γνωρίζει καλύτερα εκείνος. Από τη στιγμή που ήρθε ο Βουγιούκας, όμως, ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρούσε ο Μπουρούσης. Ο Γιάννης στο low post είχε την ποιότητα να τελειώσει φάσεις ή να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του. Ειδικά στους τελικούς, εναντίον του Ολυμπιακού, ήταν σημαντική η βοήθειά του. Μπορεί στον Παναθηναϊκό να μην είχε την απόδοση που είχε στη Μπασκόνια, αλλά εκεί είχε και άλλον ρόλο. Αλλά και ο Βουγιούκας μπορεί να δώσει πολλά στο low post, θα δούμε πώς θα ταιριάξει και αυτός. Θεωρώ ότι επειδή ο Μπουρούσης θέλει να είναι περισσότερο βασικός, ενώ ο Βουγιούκας έχει κάνει ξανά τον ρόλο του δεύτερου, ίσως αυτό να επηρέασε την απόφασή του για την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό".

"Αν δε χαλάσει το μυαλό του Όγκαστ..."

Στους ψηλούς του Παναθηναϊκού υπάρχει, πλέον, ο Βουγιούκας και ο Όγκαστ. Ποια είναι η άποψή σας γι' αυτή την εξέλιξη;

"Ο Βουγιούκας είναι έμπειρο παιδί, ξέρει τον ρόλο του, είναι παιδί που στο low post δημιουργεί φθορά στον αντίπαλο και σκοράρει στην επίθεση. Στην άμυνα είναι γνωστή η αδυναμία που έχει στο pick n roll ή να παίξει με αντιπάλους γρήγορους ψηλούς. Αλλά η παρουσία του Γκιστ και του Όγκαστ δείχνει ότι ο Παναθηναίκός προσπαθεί να ματσάρει τα χαρακτηριστικά όλων των αντιπάλων, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε κατάσταση.

Όσον αφορά τον Όγκαστ έχει προοπτική, αλλά είναι άπειρος. Είναι ερωτηματικό το τι μπορεί να κάνει, στο Κολέγιο και στην Ουσάκ είχε ρόλο πρωταγωνιστή, με 25+ λεπτά χρόνο συμμετοχής. Στον Παναθηναϊκό ο ρόλος του θα είνει τελείως διαφορετικός, θα πρέπει να μάθει να παίζει 8, 10, 12 λεπτά και να είναι αποτελεσματικός για την ομάδα του σε αυτό το διάστημα. Παίζει πολύ καλά το pick n roll, ξέρει να κινείται χωρίς την μπάλα, αλλά τα τελειώματά του δεν είναι τόσο ποιοτικά, ειδικά πάνω σε άμυνα. Αλλά έχει προοπτικές, είναι 23 ετών και κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερος. Αν δεν χαλάσει το μυαλό του με την προσαρμογή που πρέπει να κάνει στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, θα βοηθήσει".

"Ξεπέταγμα όπως ο Κόνιαρης"

Το όνομα του Θανάση Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού για τη θέση "3", την ίδια ώρα που γράφτηκε ότι ο Χαραλαμπόπουλος θα δοθεί δανεικός.

Θανάσης έχει ελλείψεις ως παίκτης, αλλά μπορεί να γίνει ρολίστας. Έχει ενέργεια, θα δώσει βοήθειες στις προπονήσεις, μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Κι αυτός έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να γίνει main player στο rotetion του Παναθηναϊκού, αλλά έχει δυνατότητες ως παίκτης. Βέβαια, για το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας έχει ακόμα δρόμο.

Ο Χαραλαμπόπουλος τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερε να παίξει, είναι ώρα να πάει κάπου δανεικός για να παίξει και να αισθανθεί κανονικός μπασκετομπολόστας. Να πάρει χρόνο συμμετοχής, να βελτιώσει τις αδυναμίες του, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Έχει προσόντα, αλλά έχει μείνει στάσιμος, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να κάνει ένα ξεπέταγμα ανάλογο του Κόνιαρη, που έδειξε ότι μπορεί να κάνει αυτό που περιμέναμε".

"Aυτός θα είναι η έκπληξη"

Στους κοντούς του Παναθηναϊκού τι βλέπετε; Με δεδομένο ότι έχει αποχωρήσει ο Τζέιμς;

"Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει έναν guard και όχι play maker. Με τον Καλάθη και τον Λεκαβίτσιους πιθανότατα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός combo guard, αυτό τουλάχιστον θεωρώ εγώ αν και δεν είναι δουλειά μου το πώς θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ όμως ότι έχει κλείσει καλά τη θέση "1" , καθώς ο Λεκαβίτσιους είναι πολύ σημαντικός για τον ρόλο που τον θέλει ο Παναθηναϊκός. Έχει θέληση για δουλειά και βελτίωση, μπορεί να γίνει ο παίκτης-έκπληξη για τον φετινό Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα παιδί για να παίξει στη θέση "2", μαζί με τον Παππά και να μπορεί να έχει και αυτόν τον ρόλο όταν ένας εκ των Καλάθη - Λεκαβίτσιους δεν θα μπορεί να το κάνει. Το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού κάνει πολύ εύστοχες κινήσεις και θεωρώ ότι θα κάνει κάτι ανάλογο και σε αυτή τη θέση. Πρέπει να είναι και λίγο σκόρερ αυτός ο παίκτης".

Το όνομα του Λάνγκφορντ, που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, πώς το ακούτε γι' αυτή τη θέση;

"Είναι πολύ καλός σκόρερ, χαρισματικός. To ερωτηματικό που υπάρχει στην περίπτωσή του είναι ότι πρόκειται για παίκτη που για να αποδώσει καλά, θέλει την ομάδα χτισμένη γύρω του. Είναι ένα θέμα αν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό, που έχει αρκετούς καλούς και πολύ καλούς παίκτες".

Τέλος, πείτε μας ποια είναι τα δικά σας νέα.

"Σιγά-σιγά στα Τρίκαλα προσπαθούμε να κάνουμε την ομάδα όσο γίνεται ανταγωνιστική. Θα παλέψουμε όλα τα ματς. Να έχουμε καλό κλίμα, σε γενικές γραμμές θα στηριχτούμε σε νέα παιδιά που θέλουμε να μας βοηθήσουν και να τα βοηθήσουμε".   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αυτός είναι ο πόθος του ΠΑΟ για αντι-Τζέιμς - Θα φέρει τα πάνω-κάτω στην Ευρώπη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags