Facebook Pixel Γι' αυτό έδιωξαν τον Κλάους - Το τσιγάρο, το πάρτι, η άγνωστη οργή του Ιβάν - Όλο το "καυτό" παρασκήνιο
| 2017-08-22 14:45:00

Γι' αυτό έδιωξαν τον Κλάους - Το τσιγάρο, το πάρτι, η άγνωστη οργή του Ιβάν - Όλο το "καυτό" παρασκήνιο

Γι' αυτό έδιωξαν τον Κλάους - Το τσιγάρο, το πάρτι, η άγνωστη οργή του Ιβάν - Όλο το "καυτό" παρασκήνιο

Ποια είναι η αλήθεια για την ηχηρή αποχώρηση του Έλληνα φορ και τι προηγήθηκε μέχρι την οριστική απόφαση της διοίκησης για διαζύγιο - Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!

Σήμερα «τελείωσε» και τυπικά η μεταγραφή του Στέφανου Αθανασιάδη στη Μακάμπι Χάιφα, με τον 28χρονο επιθετικό να βρίσκεται από χθες στο Ισραήλ και να αποθεώνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα της νέας του ομάδας κόντρα στη Μπνέι Γιεχούντα, η οποία πήρε τελικά τη νίκη με σκορ 2-0.

Η αντίστροφη μέτρηση, όμως, για τον Κλάους δεν ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι. Ουσιαστικά ξεκίνησε με το που ο Λούμπος Μίχελ διαδέχθηκε τον Φρανκ Άρνεσεν στη θέση του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, στις 16 Φεβρουαρίου 2016! Κι αυτό γιατί από την πρώτη κιόλας μέρα της «αναβάθμισής» του, ο Σλοβάκος πρώην διαιτητής δεν είχε και σε τόσο μεγάλη… εκτίμηση στις ικανότητες του αρχηγού του Δικεφάλου του Βορρά!

Με το που ξεκίνησε η σεζόν 2016-17, ο Μίχελ είχε μία πρώτη κουβέντα με τον Αθανασιάδη και λίγο-πολύ του είπε πως δεν θα είχε πρόβλημα εάν τον έβλεπε να φεύγει από τον ΠΑΟΚ. Η κουβέντα έμεινε εκεί αλλά ουσιαστικά το… νερό είχε μπει στο αυλάκι σε μία περίοδο που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν βρισκόταν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση λόγω κάποιων οικογενειακών προβλημάτων.

Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Τούμπα στις 2 Αυγούστου 2015, στο οποίο ο Αθανασιάδης πέτυχε το 1-0 στο 4ο λεπτό αλλά έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες να «καθαρίσει» την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στο 23' και στο 26'.

Το… κακό για τον Κλάους, όμως, ήταν πως «πιάστηκε» την επομένη του αγώνα σε παραλία της Χαλκιδικής να πίνει και να καπνίζει, με τις φωτογραφίες - πειστήρια να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και να προκαλούν πολλές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Το γεγονός αυτό… ράγισε το γυαλί στις σχέσεις Ιβάν Σαββίδη - Στέφανου Αθανασιάδη και 2,5 μήνες αργότερα ο πρώτος είπε στις 18 Οκτωβρίου πως «τότε όταν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τον Αθανασιάδη, εγώ έλεγα ότι δεν μπορώ να τον πουλήσω γιατί μου αρέσει. Κι αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος», κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του πρώτου μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Σαββίδη.

Τελικά, το γυαλί… έσπασε τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν ο Αθανασιάδης στις 7 Νεομβρίου, την επόμενη ημέρα της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ενώ στο μεταξύ δεν είχε σκοράρει στο πρωτάθλημα και τα μοναδικά του γκολ εκτός από αυτό κόντρα στον Άγιαξ ήταν τα δύο που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη επί της Σλόβαν Λίμπερετς στην Τσεχία στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, βρέθηκε μαζί με την σύντροφό του στο πάρτι για τα γενέθλια του Χάρη Σιανίδη.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε γρήγορα και αυτή τη φορά προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις σε σχέση με τις φωτογραφίες του Κλάους στην παραλία, σε μία περίοδο όπου ο κόσμος του ΠΑΟΚ «έβραζε» για την εικόνα της ομάδας, αφού πριν από την ήττα στη Νέα Σμύρνη είχε προηγηθεί αυτή από την Καραμπάγκ στην Τούμπα με 1-0.

Η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη ήταν… οργισμένη. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε μέχρι και εντολή να προπονείται ο Αθανασιάδης με τη δεύτερη ομάδα, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ. Ο Κλάους, όμως, έχασε οριστικά τον μεγάλο του «σύμμαχο», καθώς και την υποστήριξη που του πρόσφερε ο Γιώργος Σαββίδης όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όλα τα παραπάνω, ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τη θέση του Λούμπος Μίχελ που μόνο αρνητικός δεν ήταν στην πώληση του Αθανασιάδη, που τελείωσε τελικά τη σεζόν χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα και απλά στα τρία ευρωπαϊκά του τέρματα πρόσθεσε δύο στο Κύπελλο Ελλάδας, ένα με τον Παναιτωλικό και ένα με τον Πανελευσινιακό.

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, πολλοί περίμεναν την «ανάσταση» του Κλάους. Όχι όμως και ο Μίχελ, που από νωρίς ξεκαθάρισε στον Αθανασιάδη πως θα ήταν καλύτερο να βρει καινούργια ομάδα, όπως σας αποκάλυψε πρώτο το sportdog.gr στις 10 Ιουλίου.

«Όπως έμαθε ο Sportdog, τους τελευταίους μήνες ο Λούμπος Μίχελ «ψάχνεται» να τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα, πιστεύοντας πως δεν μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Το «αγκάθι» όμως είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί… ενδιαφερόμενος για τον Έλληνα επιθετικό, κάτι για το οποίο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η… καταστροφική σεζόν που έκανε πέρσι ο επί σειρά ετών πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου του Βορρά!», διαβάσατε στο sportdog.gr, με τον Αθανασιάδη να εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική αλλά και αγωνιστική κατάσταση.

Οι προτάσεις άρχισαν να φτάνουν στην Τούμπα μετά το τέλος της προετοιμασίας και όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα ο ΠΑΟΚ τις αποδέχθηκε… όλες, όχι όμως και ο Στέφανος Αθανασιάδης. Μέχρι που στο προσκήνιο εμφανίστηκε η Μακάμπι Χάιφα, της οποίας η τελική πρόταση ήταν κοντά στο συμβόλαιο των 700 χιλιάδων ευρώ ετησίως που καρπωνόταν ο 28χρονος φορ (650 χιλιάδες τον χρόνο για διετές συμβόλαιο).

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου από την πλευρά του δεν ήθελε την αποχώρηση του Κλάους όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το παιχνίδι στη Λιβαδειά. «Τον εκτιμώ πολύ, τον αγαπώ σαν παίκτη. Η απόφαση παίρνεται από τη διοίκηση και τον Αθανασιάδη. Αν παιρνόταν η απόφαση να μείνει, θα ήμουν πολύ χαρούμενος», είπε ο Ρουμάνος.

Αυτό που επίσης είναι σίγουρο είναι πως ο Αθανασιάδης έφυγε με… βαριά καρδιά από τον ΠΑΟΚ. Όλο αυτό το διάστημα και μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε πως μπορεί να ανατραπεί το κακό κλίμα που υπήρχε εις βάρος του αλλά τελικά κατάλαβε πως δύσκολα αυτό θα συνέβαινε, αφού δεν είχε «συμμάχους» τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λούμπος Μίχελ.

Αντίθετα, η αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο στο παιχνίδι με την Έστερσουντ αποδείχθηκε το καλύτερο… αποχαιρετιστήριο δώρο του κόσμου προς τον επί σειρά ετών αγαπημένο του, αφού ο Κλάους είχε ήδη πάρει την απόφαση να πει το «ναι» στην πρόταση της Μακάμπι Χάιφα και οι συζητήσεις των Ισραηλινών με τον ΠΑΟΚ ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags