Facebook Pixel Παικταράς - δώρο του Ρανιέρι στον Ολυμπιακό, σπάει όλα τα κοντέρ στο τρέξιμο - Τρέλα για τον "ατσάλινο"!
| 2017-08-24 10:00:00

Παικταράς - δώρο του Ρανιέρι στον Ολυμπιακό, σπάει όλα τα κοντέρ στο τρέξιμο - Τρέλα για τον "ατσάλινο"!

Παικταράς - δώρο του Ρανιέρι στον Ολυμπιακό, σπάει όλα τα κοντέρ στο τρέξιμο - Τρέλα για τον "ατσάλινο"!

Γιατί στο Λιμάνι θα πρέπει να ευχαριστήσουν θερμά τον Ιταλό προπονητή; Ποιοι δύο ξένοι "βγάζουν μάτια", τι λένε στον Πειραιά γι' αυτούς; Διαβάστε τις απαντήσεις στο sportdog.gr.

Τέτοιες... μεταγραφάρες είχε χρόνια να κάνει μαζεμένες ο Ολυμπιακός. Αυτό ισχυρίζονται στον Ρέντη και την Πλατεία Αλεξάνδρας τις τελευταίες ώρες και μετά τον ερυθρόλευκο θρίαμβο επί της Ριέκα στην Κροατία με 1-0.

Για τους Οτζίτζα Οφόε και Γκιγιόμ Ζιλέ ο λόγος, καθώς οι δύο Βέλγοι «βγάζουν μάτια» από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις τους με τα ερυθρόλευκα, δικαιώνοντας πλήρως και τον Μπεσνίκ Χάσι, που επέμενε για την απόκτησή τους.

Στην Κροατία οι δύο κεντρώοι παίκτες έκαναν ένα ακόμα καταπληκτικό παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα, «καταπίνοντας» απίστευτα χιλιόμετρα, λειτουργώντας απολύτως επαγγελματικά και ομαδικά καθ' όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους και δικαίως, κέρδισαν τα περισσότερα εύσημα για την εμφάνιση και τη συμβολή τους στη σπουδαία πρόκριση στους ομίλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζιλέ έτρεξε σε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς τα περισσότερα χιλιόμετρα απ' όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, κρατώντας ταυτόχρονα πολύ σωστά τη θέση του μπροστά από την άμυνα και προσπαθώντας διαρκώς να φτιάξει παιχνίδι από πίσω.

Σπάει όλα τα κοντέρ στο τρέξιμο

Από τη στιγμή που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα ο 33χρονος Βέλγος έχει σπάσει όλα τα κοντέρ τρεξίματος και κάλυψης χώρων (πάνω από 11,5 χιλιόμετρα διάνυσε στο γήπεδο της Ριέκα), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς της Κροατίας δεν έκανε ούτε ένα φάουλ σε αντίπαλο, παρά το «ευαίσθητο» της θέσης του! Αντίθετα, κέρδισε δύο φάουλ και μοίρασε σωστά την μπάλα, αφού το ποσοστό εύστοχων πασών του άγγιξε το 77%. Σπουδαίες επιδόσεις από έναν σούπερ ποιοτικό και πολυσύνθετο παίκτη, που δείχνει ότι μπήκε αμέσως στο κλίμα της νέας του ομάδας.

Μάλιστα, καθόλου τυχαία δήλωσε μετά τα ματς ότι «ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό ήταν για να βοηθήσω με τις όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα να αγωνιστεί σε μια διοργάνωση, που νομίζω ότι της ταιριάζει πολύ. Δηλαδή, το Τσάμπιονς Λιγκ!».

Το δίχως άλλο, στο Λιμάνι δεν παραλείπουν να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Ιταλό, νέο τεχνικό της Ναντ και άλλοτε oμοσπονδιακό προπονητή της Ελλάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι, για το γεγονός πως δεν υπολόγιζε για βασικό τον Βέλγο κι έτσι, έκανε ένα πολύ μεγάλο «δώρο» στον Ολυμπιακό.

Ο "ατσάλινος" Οφόε


Αλλά και ο «ατσάλινος» Οφόε, δεν σταμάτησε να τρέχει στο προχθεσινό ματς, αν και αγωνίστηκε σε ένα ρόλο που θεωρητικά απαιτεί περισσότερο «στυλ» και λιγότερη κίνηση: αυτόν του επιτελικού μέσου. Κι όμως ο 28χρονος έτρεξε σχεδόν 11 χιλιόμετρα στο ματς (10,73 για την ακρίβεια), όντας ο τρίτος πιο... ακούραστος ερυθρόλευκος (ο Μπεν ήταν ο 2ος).

Αλλά δεν έμεινε μόνον εκεί ο Βέλγος. Μετά το καθοριστικό γκολ που σημείωσε εναντίον της Ριέκα στο πρώτο ματς του Φαλήρου, γράφοντας το 1-1, στην Κροατία είχε την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Μάριν και συνολικά, οι σωστές μεταβιβάσεις του στο ματς άγγιξαν το εξαιρετικό ποσοστό του 86%, δεύτερο καλύτερο μετά το 92% του Ρομαό, απ' όσους αγωνίστηκαν βασικοί στην αναμέτρηση.

Σε κάθε περίπτωση, το λογικό και το αναμενόμενο είναι ο Ολυμπιακός να αναζητά τέτοιες υψηλές επιδόσεις από τους βασικούς παίκτες του σε τόσο καθοριστικά ματς και όπως από νωρίς έχει φανεί, στο Λιμάνι πέτυχαν «διάνα» με την επιλογή των δύο συγκεκριμένων παικτών. 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags