Facebook Pixel "Διούδης βασικός, χαλινάρι σε Καμπέσας, Βιγιαφάνιες για Λουτσιάνο και Τσάβες", "Να τι θα γίνει με Ζέκα"!
| 2017-08-26 13:00:00

"Διούδης βασικός, χαλινάρι σε Καμπέσας, Βιγιαφάνιες για Λουτσιάνο και Τσάβες", "Να τι θα γίνει με Ζέκα"!

του Γιώργου Κτενά
"Διούδης βασικός, χαλινάρι σε Καμπέσας, Βιγιαφάνιες για Λουτσιάνο και Τσάβες", "Να τι θα γίνει με Ζέκα"!

Ο Κώστας Βαϊμάκης ανέλυσε στο sportdog.gr το ρόστερ και τις δυνατότητες του νέου Παναθηναϊκού - "Αν τον Οκτώβρη-Νοέμβρη βρίσκεται στο -10, δε γίνεται τίποτα"!
 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι προπονητής του... καναπέ ("γιατί έχει μάθει να δουλεύει με δυσκολίες") και η παρουσία του στον Παναθηναϊκό αποτελεί εγγύηση, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Κώστας Βαϊμάκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στον αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και πόσο μπορεί να βοηθήσει τούς "πράσινους" στο πρωτάθλημα, ανέλυσε όλες τις καλοκαιρινές μεταγραφές και σχολίασε την περίπτωση του Ζέκα και της Κοπεγχάγης.

Τέλος, μίλησε για την επιστροφή του Βιγιαφάνιες και πόσο χρήσιμη μπορεί να φανεί στην ανάδειξη των Λουτσιάνο - Τσάβες και αποκάλυψε πότε περιμένει να παρουσιάσει νοικοκυρεμένη ομάδα ο Παναθηναϊκός.

Κύριε Βαϊμάκη, πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, μετά από τον αποκλεισμό από την Αθλέτικ Μπλμπάο; Χρυσώνει κάπως το χάπι ως άποψη, αλλά είναι γεγονός ότι τώρα μπορεί να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα.

"Η αλήθεια είναι ότι όντως ο αποκλεισμός θα δώσει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα για λιγότερα παιχνίδια και αγωνιστική ηρεμία, γιατί είναι φανερό ότι με το ρόστερ που υπάρχει ή, έστω, θα διαμορφωθεί μέχρι το τέλος των μεταγραφών, δεν έβγαινε το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ζήτημα είναι ότι μέχρι να νοικουρευτεί η ομάδα, πόσο πίσω θα έχει μείνει από τους υπόλοιπους. Τώρα είναι στο -4 από την κορυφή, αν στραβώσει κι άλλο παιχνίδι και οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα συνεχίζουν με νίκες, θα μείνει αρκετά πίσω τους από νωρίς. Αν φτιάξει μια καλή ομάδα τον Οκτώβρη όπως περιμένω, ή τον Νοέμβρη, αλλά υποθέσουμε ότι μπορεί να είναι πίσω 8-10 βαθμούς από τους υπόλοιπους για παράδειγμα, δεν γίνεται τίποτα".

Η παρουσία τού Μαρίνου Ουζουνίδη δίνει για τη συνέχεια ελπίδα για κάτι καλύτερο;

"Τον πιστεύω γιατί όπου είχε δουλέψει, είχε επιτυχίες. Ξέρει από δυσκολίες, δεν είναι προπονητής του καναπέ, καθώς έχει μάθει να δουλεύει με περιορισμένο ρόστερ, χωρίς πολλές μεταγραφές και αποτελεί εγγύηση για τον Παναθηναϊκό ότι μπορεί να πάει καλύτερα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ενώ οι μεταγραφές που έγιναν είναι καλές, άργησαν αρκετά να πραγματοποιηθούν κάποιες από αυτές. Να προσθέσουμε σε αυτό ότι λείπει και ο Βιγιαφάνιες. Το μοναδικό που προκαλεί άγχος με τις μεταγραφές, είναι ότι έγιναν αργά. Και ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι δεν είχε βάθος στον πάγκο, σε μια ομάδα δεν κοιτάζεις μόνο την 11άδα αλλά και τι υπάρχει στον πάγκο. Κι αυτό φάνηκε εναντίον της Μπιλμπάο".

Ποια είναι η άποψή σας για τις μεταγραφές που έχουν γίνει; Ας ξεκινήσουμε από τα μετόπισθεν, με Διούδη, Γιόχανσον, Ινσούα και Κολοβέτσιο.

"Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα δούμε τον Διούδη με φανέλα βασικού, γιατί είναι καλή λύση. Δεν αποκλείω να γίνει άμεσα βασικός, από όσα έχουμε δει με την παρουσία του στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα ανεβάσει και τον ανταγωνισμό με τον Βλαχοδήμο. Ο Γιόχανσον δείχνει ότι είναι κανονικό δεξί μπακ, που μπορεί να παίξει και μπροστά από τον Κουλιμπαλί σε κάποια παιχνίδια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί από την άλλη πλευρά, με τον Χουλτ να παίζει μπροστά από τον Ινσούα. Το κέντρο της άμυνας έχει το μεγάλο πρόβλημα, μετά από τον τραυματισμό του Μολέδο. Ο Κολοβέτσιος δεν ήρθε για βασικός αλλά για το ροτέισον. Αλλά ο Παναθηναϊκός για κανέναν μήνα θα πρέπει να στηριχτεί σε Κολοβέτσιο και Κουτρουμπή, καθώς πίσω τους υπάρχει ο Ευαγγέλου. Λύσεις ως κεντρικός αμυντικός μπορεί να δώσει και ο Κουρμπέλης".

Τις μεταγραφές που έγιναν στο κέντρο, πώς τις σχολιάζετε;

"Αν φύγει ο Κουρμπέλης για το κέντρο της άμυνας, μπορεί στη θέση του να αγωνιστεί ο Λουντ στο πλευρό του Ζέκα. Με Ζέκα - Κουρμπέλη και Τζανδάρη - Λουντ να δίνουν βοήθειες, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει καλά σε αυτή τη θέση. Ο Άλτμαν έκανε καλό ξεκίνημα αλλά έπαιξε γεμάτα παιχνίδια από νωρίς και τώρα κάνει μια μικρή κοιλιά. Στη θέση του γεμίζει το ρόστερ, με Λουντ, Καμπέσας, Χατζηγιοβάννη, θα επιστρέψει και ο Βιγιαφάνες, συν τον Λουτσιάνο. Θα τα καταφέρει εκεί ο Παναθηναϊκός, άλλωστε και ο Άλτμαν δεν ήρθε για βασικός, αλλά για το ροτέισον. Ο Καμπέσας έχει τα καλά και τα κακά της ηλικίας του: μπορεί να κάνει απρόβλεπτα πράγματα, μπορεί να πετύχει γκολ αλλά να είναι και παρορμητικός και να μην έχει μυαλωμένες επιλογές. Ειδικά για παίκτη που είναι δανεικός και δεν μπορεί να τον πάρει ο Ουζουνίδης και να τον πλάσει σε βάθος. Οι παίκτες που είναι 20 ετών και έρχονται σε ξένη χώρα, χρειάζονται χαλινάρι για να αποδώσουν. Πρέπει ο ενθουσιασμός τους να λειτουργήσει υπέρ της ομάδας".

Η άποψή σας για το δίδυμο Λουτσιάνο - Τσάβες;

"Είναι μεγάλη επιτυχία για έναν σέντερ φορ να σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα μιας ομάδας και ο Τσάβες ήταν τυχερός και το βίωσε εναντίον του Πλατανιά. Εναντίον της Μπιλμπάο είχε ένα ωραίο σουτ, που πήγε στο δοκάρι, αλλά δεν είναι ακόμα για 90΄ λεπτά. Είναι κανονικός σέντερ φορ όμως, που θα πετύχει πολλά γκολ και θα τον αγαπήσει ο κόσμος. Τον Λουτσιάνο δεν τον έχουμε δει να προσαρμόζεται μέχρι στιγμής. Πρέπει να βρει τους κώδικές του με τον Τσάβες, για να δημιουργηθεί ένα δίδυμο όπως το περσινό του Μπεργκ με τον Κλωναρίδη. Τελείως διαφορετικοί παίκτες, αλλά είχαν δέσει. Πολύ καλά θα πάνε ο Τσάβες με τον Λουτσιάνο όταν επιστρέψει ο Βιγιαφάνιες, που θα τους αξιοποιήσει καλύτερα".

Τι βλέπετε στο θέμα τού Ζέκα και της Κοπεγχάγης;

"Από αυτά που διαβάζω στα ρεπορτάζ, από τη στιγμή που η Κοπεγχάγη αποκλείστηκε και τραυματίστηκε ο επιθετικός της, έχει άλλες προτεραιότητες πια. Επειδή ο Παναθηναϊκός την πάτησε οικονομικά και επικοινωνιακά με τον Μπεργκ, θα είναι περισσότεριο προσεκτικός και επίμονος στα χρήματα που ζητάει για τον Ζέκα, δηλαδή στα 2,5 εκατ. ευρώ. Πρέπει να κινηθεί όπως η Μπρόντμπι στην περίπτωση του Πούκι, να δείξει ότι δεν έχει ανάγκη να πουλήσει κανέναν. Τα χρήματα που ζητάει είναι συγκεκριμένα και θα πουλήσει μόνο αν τα πάρει και όχι επειδή πιέζει ο παίκτης κ.λπ. Αλλά από ό,τι καταλαβαίνω από τα ρεπορτάζ που διαβάζω, η Κοπεγχάγη θα αφήσει τον Ζέκα στον Παναθηναϊκό".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags