Facebook Pixel "Πέσιμο" Φυλακούρη στον Ζέκα: "Σου δώσαμε αύξηση και το 10, δεν τα σκέφτεσαι;" – Απορία για Ολυμπιακό
| 2017-08-27 11:00:00

"Πέσιμο" Φυλακούρη στον Ζέκα: "Σου δώσαμε αύξηση και το 10, δεν τα σκέφτεσαι;" – Απορία για Ολυμπιακό

του Γιώργου Κτενά
"Πέσιμο" Φυλακούρη στον Ζέκα: "Σου δώσαμε αύξηση και το 10, δεν τα σκέφτεσαι;" – Απορία για Ολυμπιακό

Ο παλαίμαχος άσος καλεί τον Πορτογάλο χαφ, μέσω του sportdog.gr, να σκεφτεί τι του έχει προσφέρει ο Παναθηναϊκός πριν αποφασίσει να αποχωρήσει. Τι λέει για τους Πειραιώτες...

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποκτήσει έναν χαφ που να τρέχει, να κόβει την μπάλα αλλά και να μπορεί να την ανεβάσει προς την επίθεση, σε περίπτωση που πωληθεί ο Ζέκα, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Τότης Φυλακούρης.

Ο παλαίμαχος άσος τού συλλόγου σχολίασε ακόμα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πουλάει ακριβά τους ποδοσφαιριστές του σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε ότι ο Ζέκα θα έπρεπε να σκεφτεί καλύτερα το μέλλον του στο "τριφύλλι". Την ομάδα, δηλαδή, που τον έκανε αρχηγό της, τον αγάπησαν οι φίλαθλοί της και του έδωσε μεγάλο συμβόλαιο

Τέλος, αναφέθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και στον Μαρίνο Ουζουνίδη που δεν δέχεται την παρατήρηση, αλλά είναι συγκαβατικός και δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά.

Η απορία για Ολυμπιακό

"Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται ο Ολυμπιακός να κάνει μεταγραφές και να πουλάει εκατομμύρια ευρώ τους ποδοσφαιριστές του και ο Παναθηναϊκός να παίρνει ελάχιστα χρήματα; Είναι καλό το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τον Ζέκα ως αιμοδότη στην 11άδα του Παναθηναϊκού, γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης και ο χρησιμότερος, μετά από τη φυγή και του Μπεργκ. Δεν το λέω με αρνητική διάθεση για τους υπόλοιπους, αλλά αυτός και ο Μολέδο (που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα η απουσία του από την 11άδα), είναι ό,τι χρησιμότερο υπάρχει. Μου θυμίζει εμένα ο Ζέκα, στο τρέξιμο, το κόψιμο κ.λπ.", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Τότης Φυλακούρης και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν θεωρεί λάθος την πώληση του Πορτογάλου άσου:

"Ας πούμε ότι είναι αναγκαίο, για να πάρουμε τα λεφτά. Γιατί ο Αλαφούζος από μόνος του, δεν μπορεί. Κάποιος πρέπει να τον βοηθήσει, με κάποιον τρόπο να μπούνε λεφτά στα ταμεία. Πρέπει ο πρόεδρος να βρεις τους ειδικούς ανθρώπους και να ψάξουν σε όλη την Ευρώπη και όλη την Ελλάδα, για να βρούνε παίκτες που να είναι εμπορεύσιμοι. Να μπορούν δηλαδή να προσφέρουν αγωνιστικά άμεσα στην ομάδα, αλλά και να μπορούν να πουληθούν αργότερα. Εκεί υστερεί ο Παναθηναϊκός".

Τι θα μπορούσε να γίνει, δηλαδή, σε αυτόν τον τομέα;

"Η ακαδημία Κ20 του Παναθηναϊκού πέρσι ήταν 36 και 38 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι σωστό αυτό. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να οργώνουν όλη την Ελλάδα και να παίρνουν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, βγάλαμε 17 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τώρα έχουμε μόνο 3 από τις ακαδημίες. Και πάλι καλά που υπάρχει ο Μαρίνος στην ομάδα και τους αξιοποιεί".

"Αυτά να σκεφτεί ο Ζέκα"

Για να επιστρέψουμε στο θέμα του Ζέκα, ο Πορτογάλος αναδείχθηκε μέσα από τον Παναθηναϊκό ποδοσφαιρικά, έφτασε μέχρι την Εθνική Ελλάδας κ.λπ. Περιμένατε να είχε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα τής πιθανότητας να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός φέρθηκε καλά στον Ζέκα, παρότι είχε δύσκολες στιγμές ως ομάδα από όταν ήρθε ο Ζέκα. Του έκανε αύξηση στο συμβόλαιό του, ο κόσμος τον αγάπησε, κι αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να το σκεφτεί και ο ίδιος. Δεν είναι παίκτης τύπου Ρότσα, Ζάετς, Δομάζου, Ελευθεράκη κ.λπ., που ξεχώριζαν. Ο Ζέκα είναι ένας καλός χαφ, αλλά συνηθισμένος. Καλός παίκτης, βοηθάει πολύ την ομάδα του στον χώρο του κέντρου, είναι αρχηγός, πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 10, αλλά δεν είναι κάποιος φαντεζί ποδοσφαιριστής".

Στο υποθετικό σενάριο της αποχώρησης, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο αντικαταστάτης του;

"Αν αποχωρήσει, αυτός που θα πρέπει να βρεθεί στη θέση του θα πρέπει να είναι πρωτίστως καλός στο κόψιμο της μπάλας. Κόφτες υπάρχουν πολλοί, αλλά πρέπει να βρεθεί κάποιος για να κάνει και παιχνίδι. Μπροστά έχουμε τον Τσάβες, τον Λουτσιάνο κ.λπ., αλλά σε αυτούς τους παίκτες κάπως πρέπει να φτάνει η μπάλα. Οπότε αν αποχωρήσει ο Ζέκα, καλό είναι στη θέση του να βρεθεί κάποιος που τρέχει και κόβει, αλλά να μπορεί να ανεβάζει λίγο και την μπάλα".

Ένα σχόλιο για τη σημερινή ομάδα; Πώς τη βλέπετε;

"Μου αρέσει η ομάδα, είναι συγκεντρωμένη και βγάζει ένα άλλο παιχνίδι. Κι αυτό οφείλεται στον Μαρίνο. Είναι καλός προπονητής και ηθικό στοιχείο. Δεν δέχεται την παρατήρηση, αλλά είναι συγκαταβατικός. Κάνει καλύτερους τους ποδοσφαιριστές του και έχει το προσόν ότι δεν φοβάται και βάζει τους πιτσιρικάδες να παίζουν στην ομάδα. Πρέπει να βοηθηθεί και ο πρόεδρος, όμως, να πλαισιωθεί με τους σωστούς ανθρώπους".   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags