Facebook Pixel "Κεραυνοί" Τσιώλη σε Σκίμπε – "Δε γίνεται να παίζεις με αυτούς τους δύο..." - "Καυτές" ατάκες για τον Ρέτσο
| 2017-09-03 10:30:00

"Κεραυνοί" Τσιώλη σε Σκίμπε – "Δε γίνεται να παίζεις με αυτούς τους δύο..." - "Καυτές" ατάκες για τον Ρέτσο

του Γιώργου Κτενά
"Κεραυνοί" Τσιώλη σε Σκίμπε – "Δε γίνεται να παίζεις με αυτούς τους δύο..." - "Καυτές" ατάκες για τον Ρέτσο

Πρωτοφανές ξέσπασμα από τον έμπειρο προπονητή στο sportdog.gr για τις αποφάσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού απέναντι στην Εσθονία. Τι λάθη έγιναν σε σύστημα και πρόσωπα;

Την άποψη ότι ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν ήταν σωστή επιλογή για το δεξιό άκρο της άμυνας, στο παιχνίδι εναντίον της Εσθονίας, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr o Σάκης Τσιώλης.

Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε ότι ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν ήταν καλός επιθετικά, αφού η θέση του είναι στο κέντρο της άμυνας και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε ο Μίκαελ Σκίμπε να είχε επιλέξει άλλες λύσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δίδυμο Τζιόλη-Ζέκα που δεν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά, στην έλλειψη ρυθμού και ταχύτητας της ομάδας, στη λάθος θέση που επιλέχθηκε να αγωνιστεί ο Πέτρος Μάνταλος, αλλά και στο παιχνίδι με το Βέλγιο που ακολουθεί.

"Δε γίνεται να παίζεις με Τζιόλη και Ζέκα"

"Έκανε άσχημη εμφάνιση η Εθνική μας ομάδα, πολύ μέτρια εμφάνιση εναντίον της Εσθονίας. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποια δικαιολογία γιατί έπαιξαν πολλοί νέοι παίκτες. Αλλά νομίζω ότι δεν βοηθήθηκε και από τον πάγκο, σε ένα παιχνίδι που ήταν μονόδρομος η νίκη για εμάς. Γιατί με νίκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα εξασφαλίζαμε με κάποιον τρόπο τη δεύτερη θέση. Αλλά όταν η νίκη είναι μονόδρομος, δεν γίνεται να παίζεις με δύο αμυντικά χαφ! Επιβάλλεται η ομάδα να γίνει περισσότερο επιθετική. Το παιχνίδι με το Βέλγιο είναι μονόδρομος για εμάς, γιατί αν βρεθούμε σε ισοβαθμία με τη Βοσνία ευνοούνται εκείνοι", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Σ. Τσιώλης και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την επιλογή του Παναγιώτη Ρέτσου στη θέση του δεξιού μπακ:

"Το παιδί δεν κάνει για δεξιά..."

"Ο Ρέτσος μπορεί να φανεί χρήσιμος ως δεξιός μπακ όταν έχεις ένα σκορ και θέλεις να το κρατήσεις. Το παιδί είναι για το κέντρο της άμυνας και όχι για φουλ μπακ, για να βγει μπροστά και να κάνει διεισδύσεις. Όταν ο αντίπαλος παίζει με τρεις στόπερ και δύο αμυντικά, από τον άξονα είναι δύσκολο να γίνει παιχνίδι. Θα πρέπει να πας σε παιχνίδι από τα άκρα. Κι ενώ από τα αριστερά κάτι πήγαμε να κάνουμε, από δεξιά είχαμε πολλά προβλήματα ανάπτυξης. Αμυντικά στέκεται καλά ο Ρέτσος, αλλά επιθετικά δεν ήταν καλός.

Υπήρχε ο Μανιάτης στην αποστολή, αλλά γενικότερα χρειάζεται διαφορετικά αντίληψη. Ο Κυβρακίδης αυτή την περίοδο ή ο Μπακάκης της ΑΕΚ, δεν ήταν κακές επιλογές γι' αυτό το διάστημα από τη στιγμή που λείπει ο Τοροσίδης. Επιθετικά μπακ, πολύ καλοί παίκτες. Η Εθνική ομάδα είσαι, δεν τελειώνουν οι λύσεις, παίρνεις όποιον θέλεις. Ακόμα και με αυτούς που είχε όμως, θα μπορούσε να άφηνε τον Τζιόλη μόνο του στα χαφ και να έφερνε τον Ζέκα σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ".

Την επιλογή των Ζέκα και Τζιόλη στον χώρο του κέντρου, πώς τη σχολιάζετε;

"Είναι δύο παιδιά που παίζουν πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία, είναι παίκτες για να πρωταγωνιστήσουν όταν θέλεις να κρατήσεις το αποτέλεσμα. Δεν δημιουργούν παιχνίδι όμως και δεν στηρίζουν την επίθεση. Με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο Φορτούνης να γυρίζει αρκετά πίσω για να πάρει την μπάλα. Είναι εύκολα να τα αντιληφθεί ένας προπονητής αυτά που λέω, αρκεί να ξέρει τι θέλει από ένα ματς".

To... έγκλημα του Χιμένεθ

Ο Σκίμπε δοκίμασε τον Μάνταλο έξω δεξιά, σκέψη που είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει και ο Χιμένεθ μαζί του αλλά την εγκατέλειψε

"Όταν υπάρχουν τόσα στόπερ και αμυντικά χαφ από τον αντίπαλο, αποφασίζεις να βγάλεις έναν παίκτη λίγο πιο έξω, για να μην εκλωβίζεται ανάμεσα σε τόσους παίκτες. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε περισσότερο δημιουργικό χαφ στον χώρο του κέντρου. Ο Χιμένεθ όταν έβαλε τον Μάνταλο στα άκρα εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν εγκληματικό με τους παίκτες που είχαν από την πλευρά του οι Ρώσοι. Θα μπορούσε να παίξει ο Μάνταλος μαζί με τον Φορτούνη πίσω από τον επιθετικό εναντίον της Εσθονίας, ειδικά μετά από το 60ο λεπτό και είναι σίγουρο ότι θα κάναμε περισσότερες ευκαιρίες".

Τι περιμένετε από το παιχνίδι με το Βέλγιο;

"Το παιχνίδι με το Βέλγιο το θέλει πάση θυσία η Ελλάδα. Κι αυτό πρέπει να το δείξουν από την πρώτη στιγμή οι παίκτες, με πίεση, πρέσινγκ. Δεν είχαμε καθόλου ρυθμό και ταχύτητα με τους Εσθονούς, είχαμε πολλά θέματα. Μακάρι να μπορέσει να μεταμορφωθεί και να πάρουμε το παιχνίδι, για να έχουμε αβαντάζ για τη δεύτερη θέση". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags