Facebook Pixel «Ποιος Ολυμπιακός τώρα; Η ΑΕΚ να παίξει επίθεση - Μεγάλος ο Λιβάγια - Έτσι άφησα ρεπόρτερ άφωνο...»
Ποδόσφαιρο
| 2017-09-14 11:45:00

«Ποιος Ολυμπιακός τώρα; Η ΑΕΚ να παίξει επίθεση - Μεγάλος ο Λιβάγια - Έτσι άφησα ρεπόρτερ άφωνο...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ποιος Ολυμπιακός τώρα; Η ΑΕΚ να παίξει επίθεση - Μεγάλος ο Λιβάγια - Έτσι άφησα ρεπόρτερ άφωνο...»

Ο παλαίμαχος φορ της Ένωσης, Ζόραν Σλίσκοβιτς, μιλά στο sportdog.gr για την αποψινή αναμέτρηση με τη Ριέκα. Η συμβουλή στον Χιμένεθ, τι τρομερό έγινε με δημοσιογράφο...

Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και απόψε κάνει πρεμιέρα με μία ομάδα γνώριμη στο ελληνικό κοινό.

Η Ριέκα, πριν κληρωθεί με την Ένωση, είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, από τον οποίο και αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα, όμως, με τον Ζόραν Σλίσκοβιτς, ο Δικέφαλος δεν πρέπει να παίξει κλειστά, όπως οι «ερυθρόλευκοι».

Ο βετεράνος επιθετικός της ΑΕΚ μίλησε για το σημερινό ματς στο sportdog.gr από τη γενέτειρά του, το πανέμορφο Τρύπανι της Κροατίας και εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για την έκβαση της αναμέτρησης υπέρ της ελληνικής ομάδας.

«Παρακουθώ την ΑΕΚ περισσότερο μέσω ίντερνετ. Δεν έχω τη δυνατότητα να τη δω με άλλο τρόπο. Μου λένε πολλές φορές τα νέα της τα παιδιά της Original. Ευτυχώς υπάρχει πλέον το Facebook και μπορώ, να επικοινωνώ με παλιούς μου συμπαίκτες, όπως ο Βλάχος, ο Μανωλάς και ο Ατματσίδης», ήταν το αρχικό σχόλιο του 51χρονου βετεράνου φορ, ο οποίος αγωνίστηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα δύο περιόδους (1992-93, 1993-94), συμπλήρωσε 73 συμμετοχές, σκόραρε 30 τέρματα και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα.

Για την αντίπαλο της ΑΕΚ ο Σλίσκοβιτς έχει θετική εικόνα. «Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κροατία αυτήν τη στιγμή. Είναι μεγάλη ομάδα και έχει πάντα υψηλούς στόχους. Παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο και φέτος, στη μεταγραφική περίοδο, πήρε 2-3 πολύ καλούς παίκτες. Παίζουν γρήγορα, δυνατά και έχουν πολύ τρέξιμο μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για τη Ριέκα.


Τι πρέπει να προσέξει η Ένωση στο πρώτο ματς των ομίλων, στην Κροατία;

«Να κοιτάζει τα άκρα της στις αντεπιθέσεις. Η Ριέκα είναι επικίνδυνη, όταν σε πετύχει στον ανοικτό χώρο. Βγαίνει από πίσω με ταχύτητα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ο Γκοργκόν και ο Γκαμπράνοβιτς θέλουν πολύ προσοχή. Ειδικά ο πρώτος, στο ένας με έναν, είναι επικίνδυνος», λέει.

Ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με τους Κροάτες έπαιξε κλειστά (με τον Οφόε δεκάρι) και χτύπησε στην κόντρα, πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη που συνοδεύτηκε με πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Θα μπορούσε η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» να αποτελέσει... μπούσουλας για τους «κιτρινόμαυρους»;

«Όχι! Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει ανοιχτά. Να μπει χωρίς φόβο, γιατί πιστεύω, ότι μπορεί να κερδίσει. Αλλά να προσέχει στις αντεπιθέσεις», απαντά ο Ζόραν Σλίσκοβιτς.

«Μεγάλα πράγματα από Λιβάγια»

Από το έμψυχο δυναμικό της Ένωσης, ο παλιός παίκτης του Δικεφάλου ξεχωρίζει έναν, αλλά περιμένει, να λάμψει ένας συμπατριώτης του. «Ο Αραούχο είναι αυτήν τη στιγμή ο ποιοτικότερος παίκτης. Εγώ όμως θέλω να πιάσει ο Λιβάγια. Είναι μεγάλο ταλέντο! Μπορεί να χρειάζεται να πετύχει ένα γκολ, για να πάρει μπροστά. Ξέρει πολλή μπάλα. Περιμένω να δώσει πράγματα στην ΑΕΚ».

Ο Σλίσκοβιτς έρχεται όποτε μπορεί στην Ελλάδα και είναι ενήμερος για την εκκίνηση των έργων του γηπέδου. «Η ΑΕΚ πρώτα πρέπει να φτιάξει γήπεδο και μετά να χτίσει και μεγάλη ομάδα. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Η Φιλαδέλφεια είναι δικό μας σπίτι», επεσήμανε.

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα υποστηρίξει την ομάδα της χώρας του και εξομολήγθηκε τι δήλωσε σε Κροάτη δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε για τη συνάντηση της Πέμπτης.

«Δεν το πίστευε όταν του το είπα»

«Έχω στην καρδιά μου τον κόσμο της ΑΕΚ και εύχομαι να νικήσουμε τη Ριέκα. Αυτό δεν το λέω μόνο σε εσάς. Με ρώτησε συμπατριώτης μου δημοσιογράφος και η απάντησή μου του δημιούργησε μεγάλη απορία. Δεν το πίστευε, όταν του είπα, ότι θέλω να νικήσει η Ένωση. Του εξήγησα, ότι για μένα, η Ριέκα δεν σημαίνει τίποτα. Δεν έχει σημασία που είμαι Κροάτης. Η ομάδα μου είναι η ΑΕΚ για πάντα. Εγώ είμαι ΑΕΚτζής και πάντα θέλω να κερδίζει η ομάδα μου», κατέληξε ο Ζόραν Σλίσκοβιτς.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags