Facebook Pixel Το «τρικ» του Δημήτρη, τα 3 σενάρια και οι πωλήσεις
| 2017-09-19 10:15:00

Το «τρικ» του Δημήτρη, τα 3 σενάρια και οι πωλήσεις

του Κώστα Γκόντζου
Το «τρικ» του Δημήτρη, τα 3 σενάρια και οι πωλήσεις

Πώς μπορεί να επιτευχθεί τελικά συμφωνία για το deal, ποια είναι η βασική προυπόθεση...

Ένα παιχνίδι τακτικής φαίνεται πως ακολουθείται τις τελευταίες ώρες από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς οι δύο πλευρές, μετά τη συνάντηση της περασμένης Κυριακής, δεν έχουν κάνει πίσω στις θέσεις τους, παρότι εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει άμεσα νέο ραντεβού, προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου το εγχείρημα του PAO Foundation.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πράσινης, ανεβάζει λίγο τους τόνους, κάτι που δείχνει βεβαίως ότι όλα παραμένουν ανοιχτά και πως οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να έχουν συνέχεια.

Όπως, άλλωστε, σας γράφαμε και χθες, το βασικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ, αλλά το γεγονός πως το κάλεσμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν έχει βρει αποδέκτες στους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Γι' αυτό ενδεχομένως και να κυκλοφορούν τελευταία σενάρια ακόμα και για διάλυση του συλλόγου, σε μια προσπάθεια γενικής συστράτευσης των παναθηναϊκών δυνάμεων για τη σωτηρία της ΠΑΕ.

Είναι λογικό, πάντως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να μη θέλει να αναλάβει μόνος του όλο το οικονομικό βάρος του εγχειρήματος και επιθυμεί να έχει στο πλευρό του ισχυρούς συμπαίκτες, αλλά και τον απλό κόσμο ως στήριγμα. Εξάλλου, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να αναλάβει σημαντικό μέρος τόσο των παλιών οφειλών όσο και των μελλοντικών.

Πλέον και με τα υπάρχοντα δεδομένα, τρία φαίνεται πως είναι τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του Τριφυλλιού. Το πρώτο προβλέπει συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την υπάρχουσα κατάσταση στην ΠΑΕ, κάτι που μοιάζει αδύνατο, αν δεν «ανέβει» η μία ή άλλη πλευρά.

Το δεύτερο σενάριο θα μπορούσε να αφορά ολοκλήρωση του deal, αν ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσιζε να αναλάβει περισσότερες από τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ, ή αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναλάμβανε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία. Το ενδεχόμενο αυτό δεν μοιάζει τόσο απίθανο, αλλά ίσως χρειαστεί χρόνος ακόμα για να υλοποιηθεί κι αφού η κατάσταση παραμένει σε αδιέξοδο.

Το τρίτο σενάριο είναι βρεθεί μία τρίτη λύση, ενδεχομένως και από άλλο πρόσωπο, κάτι που δεν αποκλείεται, αν και ίσως δε θα είναι ο ιδανικός δρόμος για την επόμενη μέρα.

Πάντως, σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, απαιτείται περαιτέρω εξορθολογισμός του μπάτζετ, κάτι που μεταφράζεται σε πωλήσεις παικτών. Είναι βασική προϋπόθεση, δηλαδή, να μειωθούν κι άλλο τα έξοδα του συλλόγου, προκειμένου η νέα διοίκηση, αν υπάρξει, να μπορεί να διαχειριστεί μια ΠΑΕ βιώσιμη.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags