Facebook Pixel Λέτε τελικά να τηρήσει και αυτή την "υπόσχεση"; (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2012-03-29 17:30:00

Λέτε τελικά να τηρήσει και αυτή την "υπόσχεση"; (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέτε τελικά να τηρήσει και αυτή την "υπόσχεση"; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Καϊζερσλάουτερν είναι σε φουρτούνες υποβιβασμού, ο Κώστας Φορτούνης φλερτάρει με τη Βέρντερ Βρέμης κι ο sportdog θυμάται μια υπόσχεση που δεν έγινε πραγματικότητα...

Ποιος την έδωσε και τι είδους υπόσχεση ήταν; Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δύο περσινές εκδηλώσεις είχε προαναγγείλει την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη, από την περίοδο που εκείνος αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης. Τελικά, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, κατέληξε στη Γερμανία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Καϊζερσλάουτερν, με την οποία μετρά 21 συμμετοχές από το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, στο λιμάνι δεν τον ξεχνούν και σίγουρα δεν τον ξεχνά και ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα, τόσο τις ικανότητες του Φορτούνη όσο και την ...ερυθρόλευκη καταγωγή του. Ίσως και γι΄ αυτό τις τελευταίες ώρες άρχισε και πάλι να αναπτύσσεται μια έντονη φημολογία, παράλληλα με τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η Βέρντερ Βρέμης ενδιαφέρεται να κάνει δικό της τον νεαρό άσο, εφόσον φυσικά υποβιβαστεί η Καϊζερσλάουτερν και αποφασίσει την παραχώρησή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κόστος μιας τέτοιας μετακίνησης θα είναι μάλλον ελάχιστο σε σχέση με την αξία του παίκτη. Μάλιστα, οι Γερμανοί υπολογίζουν πως η Βέρντερ δεν θα χρειαστεί να προσφέρει περισσότερα από 150-200 χιλιάδες ευρώ στην Καϊζερσλάουτερν για να εξασφαλίσει την ελευθέρας του Φορτούνη.

Όταν άκουσαν αυτό το ποσό, άνθρωποι της πιάτσας των Ελλήνων μανατζαραίων, άρχισαν να κάνουν συνειρμούς. "Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι η ευκαιρία του Ολυμπιακού να πάρει ένα ελληνόπουλο με ταλέντο και προοπτική και μάλιστα με λίγα λεφτά", λένε και, εδώ που τα λέμε, έχουν δίκιο. Ακόμα και 300-400 χιλιάρικα να χρειαστεί να δώσει ο Ολυμπιακός για να ...ξεπεράσει την προσφορά της Βέρντερ, είναι ένα ποσό που μάλλον εύκολα θα έβγαινε από τα ερυθρόλευκα ταμεία και ειδικά από έναν πρόεδρο που ποτέ δεν δίστασε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

Πολύ περισσότερο όταν ο στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ο εξελληνισμός του ρόστερ, ενώ μια τέτοια μεταγραφή και εκπλήρωνε και την ...υπόσχεση που λέγαμε στην αρχή. Για την ιστορία, αυτή δόθηκε πέρυσι δύο φορές και μάλιστα σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις.

Πρώτα, στις 24 Ιανουαρίου του 2011, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο απόκτησης του Φορτούνη σε εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Πειραιά, που έγινε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του ΣΕΦ. "Ο Φουρτούνης, μπορεί, σύντομα να είναι κοντά μας οπότε θα είναι καταπληκτικό. Για εμένα η πραγματική επιτυχία θα είναι, σε λίγα χρόνια, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού να έχει τουλάχιστον εφτά Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το έχω ξαναπεί αυτό και ειλικρινά το πιστεύω. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, ώστε να μπορέσουμε σε λίγα χρόνια αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα", είχε πει τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ την επόμενη μέρα (25/1/2011), στην κοπή της πίτας των ακαδημιών του Ολυμπιακού, επανέλαβε: "Χθες βράβευσα τρία παιδιά. Τα δύο που προέρχονται από τις ακαδημίες μας και παίζουν στην πρώτη ομάδα μας και τον Φορτούνη που ίσως να είναι μαζί μας σύντομα".

Θυμηθείτε την "υπόσχεση" και στο βίντεο που ακολουθεί...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags