Facebook Pixel Next time Roberto…
| 2011-02-17 01:53:00

Next time Roberto…

Next time Roberto…

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για την ισοπαλία του Άρη με την Μάντσεστερ Σίτι, το τέλειο κοουτσάρισμα του Μιχαλήτσου ωστόσο τον φοβίζει το ματς με τον Ατρόμητο.

Χαμογέλασε ειρωνικά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όταν στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ενημερώθηκε για το ευρωπαϊκό αήττητο του Αρη στο "Κλ. Βικελίδης". Δεν το ήξερε και ρωτήθηκε αν μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να το σπάσει. "Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…" σχολίασε με μία δόση υπεροψίας και σιγουριάς ότι θα τα καταφέρει η ομάδα του. Αμ δε…

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιταλός τεχνικός κατέφυγε σε αστείες δικαιολογίες για να εξηγήσει πως η ομάδα του δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αρη. Του έφτιαξε μέχρι και το… χορτάρι!!! Είπε, ακόμη, ότι "ο Αρης είχε συνέχεια δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα"! Αστείο κι αυτό. Τι περίμενε δηλαδή να κάνει μία ομάδα με 6 εκατ. ευρώ μπάτζετ απέναντι σε μία ομάδα με το μπάτζετ της δικής του, που φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ; Αλλα λόγια για να αγαπιόμαστε από τον Ρομπέρτο… Μήπως ξεχνάει πως αντιμετώπιζε η Σίτι την μεγάλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Γιουνάιτεντ, στη προ Σεϊχηδων εποχή;

Μήπως με δέκα πίσω από τη μπάλα; Τέλος πάντων, ούτε το χορτάρι, ούτε οι δέκα πίσω από τη μπάλα του φταίγανε του Μαντσίνι που η Σίτι δεν μπόρεσε να αλώσει το απόρθητο επί 42 χρόνια κάστρο του Αρη στην Ευρώπη. Κι ας κατέβασε την ομάδα του με όλα της τα αστέρια και δίχως να ξεκουράσει κανέναν.

Του έφταιγαν ο Μιχαλήτσος και οι παίκτες του Αρη. Και φυσικά, ο μύθος που έχει δημιουργηθεί, πια, γύρω από το "Κλ. Βικελίδης" στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι πλέον παίζει κι αυτό το ρόλο του. Ο Μιχαλήτσος έκανε ένα τέλειο κοουτσάρισμα και μία υποδειγματική διαχείριση του αγώνα. Αποδείχθηκε πολύ καλά διαβασμένος, προσάρμοσε την εντεκάδα και το παιχνίδι της ομάδας του πάνω στην αντίπαλο και δικαιώθηκε σε όλες τις επιλογές του. Ηταν πολύ έξυπνη η τοποθέτηση του (εκπληκτικού) Πρίττα μπροστά από τους δύο στόπερ, αφού έκλεισε τους διαδρόμους στον άξονα και οι Αγγλοι δεν μπορούσαν να παίξουν με κάθετες πάσες.

Σοφή αποδείχθηκε και η επιλογή του να ξεκινήσει τον Σακάτα αντί του Κόκε, να παίξει δηλαδή με έναν χαφ παραπάνω. Ο Γιαπωνέζος τήρησε πιστά τις εντολές του προπονητή του στο ανασταλτικό κομμάτι από την αριστερή πτέρυγα κι αν ο Μπομπαντίγια ήταν πιο ομαδικός σε δύο περιπτώσεις, ίσως ο Σακάτα να είχε σκοράρει κιόλας. Γενικώς, ο Μιχαλήτσος τα πήγε περίφημα και του πιστώνεται ένα πολύ μεγάλο μερίδιο. Από ‘κει και πέρα, είδαμε ξανά τον "Αρη εξωτερικού". Με παίκτες παθιασμένους και πειθαρχημένους στους ρόλους τους, μία ομάδα με υποδειγματική λειτουργία ανασταλτικά. Χωρίς να βάλει πούλμαν μπροστά στην εστία.

Όχι. Πρέσαρε σε όλους τους χώρους, είχε σχέδιο και στο διάστημα 45’ – 75’ έπαιξε μπάλα. Εβαλε το τόπι κάτω, το κυκλοφόρησε κι είχε μια, δύο καλές στιγμές για να σκοράρει (όπως και η Μάντσεστερ φυσικά). Ολοι υπερέβαλαν εαυτούς και κάπως έτσι το κάστρο του Αρη παρέμεινε αλώβητο. Και απ’ ότι φαίνεται, θα περάσει πολύς καιρός ακόμη μέχρι να βρεθεί η ομάδα που θα νικήσει τον Αρη στο Χαριλάου, από τη στιγμή που δεν το έκαναν φέτος ομάδες του επιπέδου της Ατλέτικο, της Λεβερκούζεν και προπάντων τώρα η Μάντσεστερ Σίτι. Next time Roberto….

Ο Αρης δεν την έκλεψε την ισοπαλία από τη Σίτι. Την πήρε δικαιωματικά και θα πάει την επόμενη Πέμπτη στην Αγγλία για το θαύμα. Η Σίτι παραμένει το απόλυτο φαβορί, αλλά όπως είπε και ο Ραίτ Φίλιπς, "είδαμε ότι ο Αρης είναι τελικά μία πολύ καλή ομάδα". Και το 0-0 δίνει αυτοπεποίθηση στους κίτρινους για να διεκδικήσουν τις ελπίδες τους στη ρεβάνς. Και θα το ξαναπούμε, ο "Αρης εξωτερικού" είναι ικανός για το καλύτερο, το "έχει". Ο "Αρης εσωτερικού" είναι που μας φοβίζει κι γι’ αυτό περιμένουμε να δούμε πως θα εμφανιστεί την Κυριακή στο Περιστέρι. Γιατί, στο ματς με τον Ατρόμητο παίζει ίσως κι όλη τη χρονιά…

ΥΓ: Μεγάλο το ατόπημα του Κόκε. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα…

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags