Facebook Pixel Ο ''Πίπο'' άλωσε το ΟΑΚΑ (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2013-05-23 23:03:00

Ο ''Πίπο'' άλωσε το ΟΑΚΑ (BINTEO)

Ο ''Πίπο'' άλωσε το ΟΑΚΑ (BINTEO)

Σαν σήμερα ο Φιλίπο Ιντζάκι νίκησε στο ΟΑΚΑ. Κόντρα σε ποιά ομάδα το πέτυχε και τι κατέκτησε. Θυμηθείτε στο παρακάτω θέμα με βίντεο.

Στις 23 Μαΐου του 2007 η Μίλαν κερδίζει 2-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ και στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για έβδομη φορά στην ιστορία της.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης είναι ο Φίλιπο Ιντζάκι που πετυχαίνει τα δύο γκολ τον «ροσονέρι» στο 45΄και στο 82΄. Το μόνο που θα καταφέρουν οι Άγγλοι είναι να μειώσουν στο 89΄ με γκολ του Ντιρκ Κάουτ. Οι Ιταλοί παίρνουν με αυτόν τον τρόπο εκδίκηση από την ομάδα του Μερσεισάιντ για τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης δύο χρόνια πριν.

Μετά από αυτόν τον τελικό ο αρχηγός της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι, γίνεται ο γηραιότερος παίκτης (μη τερματοφύλακας) που συμμετέχει σε τελικό, κερδίζει το πέμπτο του ευρωπαϊκό κύπελλο, ένα λιγότερο από τον κάτοχο του ρεκόρ, Φρανσίσκο Χέντο της Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφαρίζοντας τους Αλφρέδο ντι Στέφανο και Χοσέ Ζαράγκα της Ρεάλ και τον συμπαίκτη του Αλεσάντρο Κοστακούρτα . Ακόμα, ο Κλάρενς Ζέεντορφ γίνεται ο πρώτος παίκτης που κατακτά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τέσσερις φορές με τρεις διαφορετικές ομάδες τον Άγιαξ το 1995, τη Ρεάλ Μαδρίτης το 1998 και τη Μίλαν το 2003 και το 2007.

Συνθέσεις

Μίλαν (Κάρλο Ανστελότι): Νέλσον Ντίντα, Πάολο Μαλντίνι, Αλεσάντρο Νέστα, Μάρεκ Γιανκουλόφσκι (78' Κάχα Καλάτζε), Μάσιμο Οντο, Κακά, Αντρέα Πίρλο, Μάσιμο Αμπροζίνι, Κλάρενς Ζέεντορφ (91' Τζιουζέπε Φαβάλι), Τζενάρο Γκατούζο, Φίλιπο Ιντζάγκι (88' Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο)

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Πέπε Ρέινα, Ντάνιελ Αγγερ, Γιον Αρνε Ρίισε, Στιβ Φίναν (88' Αλβάρο Αρμπελόα), Τζέιμι Κάραχερ, Μπούντεβαϊν Ζέντεν (58' Χάρι Κιούελ), Χαβιέρ Μασεράνο (77' Πίτερ Κράουτς), Στίβεν Τζέραρντ, Τσάμπι Αλόνσο, Τζερμέιν Πέναντ, Ντιρκ Κάουτ

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags