Facebook Pixel Τους τα χάλασε ο καιρός στα... Χειμωνίδεια
Άλλα Σπορ
| 2012-05-27 20:54:00

Τους τα χάλασε ο καιρός στα... Χειμωνίδεια

Τους τα χάλασε ο καιρός στα... Χειμωνίδεια

Τα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στίβου "Χειμωνίδεια", τους οποίους διοργάνωσε ο ΑΣ Ρηγας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης στο Καυτανζόγλειο, στην μνήμη του προπονητή Κώστα Χειμωνίδη.

Η βροχή που έπεφτε από το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη και συνεχίστηκε και το Σάββατο ανάγκασε τους διοργανωτές να προχωρήσουν σε αναγκαστικές τροποποιήσεις του προγράμματος. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν οι καλές επιδόσεις.
Στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος (ΓΣ Τρικάλων) βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, καθώς έστειλε το δίσκο στα 61,95 μ. (είχε άλλη μία βολή πάνω από τα 61,00 μ. στα 61,85 μ.). Πλέον ο νεαρός αθλητής χρειάζεται μια βολή πάνω από τα 62,90 μ. για να πιάσει το όριο για το Ελσίνκι και τα 63,00 μ. για να βγάλει εισιτήριο για το Λονδίνο. “Ενα μέτρο μου έμεινε πλέον για εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι θέμα μέρας να βγει μια καλή επίδοση. Σήμερα έβρεχε, αλλά ακόμη κι έτσι ο αγώνας πήγε πολύ καλά. Πιστεύω πως αν στην Έδεσσα (1/6) ο καιρός είναι καλός, θα καταφέρω να πιάσω το όριο”, είπε ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη.

Για μεγάλες επιδόσεις έδειξε πως είναι η Ηλιάνα Κοροσίδου, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ , ακόμη και με βροχή. Η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας, έστειλε τη σφύρα στα 60,76 μ. και βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ κορασίδων, το οποίο ανήκε στην ίδια από το φετινό Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα και ήταν 60,12 μέτρα. Η Κοροσίδου αποτελεί μία από τις ελπίδες για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, που θα γίνει στη Βαρκελώνη.
Στο μήκος, ο Δημήτρης Διαμαντάρας πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 7,68 μ., ενώ είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 7,63 μέτρα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα η Εφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, καθώς αυτή τη φορά προσγειώθηκε στα 6,36 μέτρα στο μήκος, τρία εκατοστά πάνω από την επίδοση που σημείωσε στα Ζαχαριάδεια.
Ο Γιώργος Κουτσοθεοδώρου (Ολυμπιακός) ήταν νικητή στα 100 μ. με 10.76.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags