Facebook Pixel Όταν το ντόπινγκ κοντρόλ άναψε φωτιές στα ντέρμπι...
| 2011-02-17 17:12:00

Όταν το ντόπινγκ κοντρόλ άναψε φωτιές στα ντέρμπι...

Όταν το ντόπινγκ κοντρόλ άναψε φωτιές στα ντέρμπι...

Αυτή τη φορά έγιναν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι ντόπινγκ παραμονές του ντέρμπι αιωνίων, ενώ οι παίκτες θα περάσουν από τεστ και μετά το ματς. Όμως, δεν ήταν κάθε χρόνο τόσο ομαλό το κλίμα στις μάχες τους...

Ο sportdog έψαξε και θυμήθηκε πόσο τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα τις προηγούμενες σεζόν, όταν κυρίως ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο Ολυμπιακός, ζητούσαν εναγωνίως να περάσουν οι παίκτες από έλεγχο μετά σχεδόν κάθε αγώνα μεταξύ τους.

Η θερμοκρασία είχε ανέβει στο κόκκινο περισσότερο από ποτέ την σεζόν 2003-2004 όταν ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο στις 18 Απριλίου. Εκεί, δηλαδή, που ουσιαστικά θα κρινόταν το πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν προσλάβει λίγες εβδομάδες πριν τον Νίκο Αλέφαντο, ο οποίος συνεργαζόταν με τον γνωστό εργοφυσιολόγο Ηλία Ζαχαρόγιαννη. Ο επιστήμονας, μάλιστα, είχε εργαστεί και στον Παναθηναϊκό την περίοδο που οι πράσινοι, με προπονητή τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα, έκαναν τρομερή σεζόν και διεκδίκησαν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Μέσα στον απίθανο (κι αιώνιο) παραλογισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, το 2004 συνέβη το εξής απίστευτο! Ο Παναθηναϊκός, που είχε προσλάβει ο ίδιος παλιότερα τον Ζαχαρόγιαννη, άρχισε να ζητάει εναγωνίως κοντρόλ για το ντέρμπι της 18ης Απριλίου σα να ήθελε να υπονοήσει κάτι.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, ο οποίος επί Κυράστα άφηνε μπηχτές για την «εξαιρετική κατάσταση του Παναθηναϊκού», άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα για την στάση του αιώνιου αντιπάλου του.

Φυσικά, όλα αυτά γίνανε μόνο για τις εντυπώσεις. Ούτε για τον εργοφυσιολόγο μπορεί να πει κανένας τίποτα, αφού δεν έδωσε ποτέ αφορμές, ούτε για κανέναν. Το παιχνίδι ήταν επικοινωνιακό με στόχο να φτιαχτεί κλίμα πριν από την αναμέτρηση. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, δεν είχε να κάνει με αυτό καθαυτό το αντιντόπινγκ.

Όταν, άλλωστε, ξεκίνησε εκείνος ο αγώνας (2-2 τελικό σκορ) όλοι είχαν να ασχοληθούν για μέρες κι εβδομάδες αποκλειστικά και μόνο με το αν ο διαιτητής Δούρος σφύριξε σωστά ή όχι (φάση αποβολής Τζιοβάνι κλπ.).

Ο Παναθηναϊκός τότε πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε κι εν τέλει κατέκτησε το πρωτάθλημα, όμως ο αθλητικός κόσμος ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι το αντιντόπινγκ κοντρόλ «χρησιμοποιήθηκε» για τέτοιους «οπαδικούς» λόγους, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική αποστολή του αντιντόπινγκ.

Φέτος, πάντως, τα πράγματα όπως είδαμε και σήμερα λειτούργησαν σαφώς - κι ευτυχώς - πιο ομαλά σ’ αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags