Facebook Pixel Από τη Γουαδελούπη στον Πειραιά
| 2012-05-31 12:53:00

Από τη Γουαδελούπη στον Πειραιά

Από τη Γουαδελούπη στον Πειραιά

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κλοντ Ντιελνά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ιστρ, με τους ''ερυθρόλευκους'' να υπογράφουν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον παίκτη.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός που έμενε ελεύθερος από τη γαλλική ομάδα αποτελεί επιλογή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος θεωρεί ότι ο νεαρός στόπερ μπορεί ν' αποδειχθεί πολύ καλή λύση για τους Πειραιώτες.

Ο Ντιελνά γεννήθηκε στη Γουαδελούπη στις 14 Δεκεμβρίου του 1987 και το γεγονός πως η οικογένειά του ασχολούνταν με τον αθλητισμό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει ποδοσφαιριστής. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του, ο πρώτος του προπονητής ήταν ο αδερφός του, Τζόλε.

Οι γονείς του είναι και οι δύο από τη Γουαδελούπη και η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η γαλλική Red Star 93 σε ηλικία επτά ετών. Στη συνέχεια πήγε στη Ρασίνγκ και τράβηξε τα βλέμματα σκάουτερ άλλων γαλλικών ομάδων όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ναντ, η Σεντάν και η Καέν. Τελικά τη σεζόν 2006-2007 ο Ντιελνά σε ηλικία 19 ετών θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λοριάν και θα παίξει στην πρώτη ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Θα πραγματοποιήσει έξι εμφανίσεις αλλά στο τέλος της σεζόν θ' αποχωρήσει και θα πάρει μεταγραφή για την Ιστρ, ομάδα από την οποία τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο Ντιελνά φόρεσε 63 φορές τη φανέλα της γαλλικής ομάδας σημειώνοντας και ένα γκολ.

Οι αγγλικές ομάδες

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου εκείνη την περίοδο (πριν από τέσσερα χρόνια), είναι πως υπήρξαν αγγλικές ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεαρού Γάλλου αμυντικού, όπως η Νιούκαστλ και η Τότεναμ. Το ενδιαφέρον πάντως των δυο συγκεκριμένων ομάδων δεν έγινε πρόταση και έτσι ο Ντιελνά έμεινε για τέσσερα χρόνια στην Ιστρ.

Η σχέση του με τον Ζουμπάρ της Γουλβς

Μπορεί ο Κλοντ Ντιελνά να μην πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο συγγενικό του πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα ο Ρονάλντ Ζουμπάρ αγωνίστηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου φορώντας τη φανέλα της Γουλβς. Η σεζόν πάντως δεν ήταν καλή για τον ξάδερφο του Ντιελνά, καθώς οι «λύκοι» υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ.

Ο ίδιος ο Ντιελνά έχει τονίσει στο παρελθόν ότι προτίμησε το 2006 να πάρει μεταγραφή στη Λοριάν, παρά το ότι υπήρχε ενδιαφέρον από την Παρί, γιατί ήταν σε νεαρή ηλικία και προτιμούσε μια ομάδα με πιο «οικογενειακό» κλίμα, όπου θα είχε και περισσότερες δυνατότητες ν' αγωνιστεί.

Ο 24χρονος Γάλλος είναι κεντρικός αμυντικός, αλλά σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος αλλά και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μπορεί ν' αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης. Στην Ιστρ, άλλωστε, ομάδα στην οποία έπαιξε την τελευταία τετραετία, έχει αγωνιστεί και στις δύο θέσεις που προαναφέραμε, αλλά η κύρια θέση του είναι στόπερ.

Επιλογή του Ντάρκο

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι αυτός που εισηγήθηκε στη διοίκηση του Ολυμπιακού την απόκτηση του Ντιελνά, με τον Σέρβο να έχει συγκεντρώσει πολύ καλά στοιχεία για τον 24χρονο αμυντικό. Στη διάρκεια της σεζόν άλλωσε τον είχε παρακολουθήσει και ο ίδιος να παίζει, κάνοντας ταξίδια στη Γαλλία ώστε να έχει ξεκάθαρη άποψη. Ο Κοβάσεβιτς λοιπόν θεωρεί ότι είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ως ελεύθερο τον Ντιελνά, καθώς δεν χρειάστηκε να πληρώσουν χρήματα στην Ιστρ.

Ονομα: Κλοντ
Επώνυμο: Ντιελνά
Εθνικότητα: Γάλλος
Ημ. Γέννησης: 14/12/1987
Υψος: 1,84μ.
Θέση: Κεντρικός αμυντικός

Προηγούμενες ομάδες
2007-2008: Λοριάν (6 συμμετοχές)
2008-2012: Ιστρ (63 συμμετοχές, 1 γκολ)

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags