Facebook Pixel «Στην τελική ευθεία Ζοτς και Ντούντα»
Μπάσκετ
| 2011-02-18 09:41:00

«Στην τελική ευθεία Ζοτς και Ντούντα»

«Στην τελική ευθεία Ζοτς και Ντούντα»

Ο Γιάννης Φιλέρης σχολιάζει στο blog του ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκαναν μεγάλες νίκες στην Ευρωλίγκα, με τους προπονητές τους να σκέφτονται πώς κάθε φορά θα καλύπτουν τα όποια κενά τούς παρουσιάζονται...

Και οι δυο πέτυχαν μεγάλες νίκες. Και οι δυο έχουν απώλειες βασικών παικτών-κλειδιών. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπαίνουν στην τελική ευθεία με Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς να σκέφτονται πώς κάθε φορά θα καλύπτουν τα όποια κενά τούς παρουσιάζονται...

Τώρα που σφίγγουν τα γάλατα στην Ευρωλίγκα και βαδίζουμε στην τελική ευθεία για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα μετρήσει, εκτός από την δεδομένη προσωπικότητα των παικτών που διαθέτουν 'Ιβκοβιτς και Ομπράντοβιτς και το πόση βοήθεια θα πάρουν μέχρι την άκρη του πάγκου τους.

Το τι ακριβώς επιφυλάσσει η συνέχεια το αναλύει ο Τριαντάφυλλος, που βγάζει τα σενάρια, αν και όλα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Ο ΠΑΟ με νίκη σφραγίζει την πρώτη θέση απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας, ενώ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει ένα ακόμη μεγάλο διπλό, αυτή τη φορά μέσα στο Σινάν Ερντέν κόντρα στην Φενερμπαχτσέ, ώστε να μη τερματίσει δεύτερος.

Αμφότεροι οι "αιώνιοι" αντιμετωπίζουν προβλήματα με σημαντικές απώλειες. Ο Ομπράντοβιτς δεν είχε Μάριτς και Καϊμακόγλου, ο Ίβκοβιτς έχασε τον Βασιλόπουλο και είδε να του τραυματίζονται Κέσελ και Χαλπερίν.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ...εμβαθύνουν πολύ περισσότερο στις εναλλακτικές τους λύσεις, ή να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν παίκτες, που ενδεχομένως να μη τους πολυπιστεύουν. Θα λέγαμε, μάλιστα, εν όψει των πλέι-οφ τον πιο μεγάλο πονοκέφαλο, ενδεχομένως, να αντιμετωπίσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Διαμαντίδης είναι ο κατεξοχήν ηγέτης, ένας τραυματισμός όμως ή μια ξαφνική ασθένεια, ή μια κακή βραδιά όπως αυτή που είχε ο διεθνής άσος με την Κάχα Λαμποράλ του δένει τα χέρια.

Το κακό για τον "Ζοτς" είναι ότι δεν μπορούν να τον πείσουν ο Τέπιτς και ο Καλάθης, τους οποίους, όμως, ο ίδιος "στήριξε" το καλοκαίρι, χωρίς να εισηγηθεί ή εν πάση περιπτώσει να ζητήσει έναν ακόμη γκαρντ που θα μπορούσε να δώσει "ανάσες" στον Διαμαντίδη. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την διαφαινόμενη αγωνιστική πτώση του Σάτο, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Ο τραυματισμός του Μάριτς, όμως, αποδεικνύεται πως έχει δημιουργήσει πρόβλημα και μέσα στο καλάθι καθώς λείπει ένα ακόμη κορμί μέσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται πάρα πολύ Μπατίστ και Τσαρτσαρής. Ο Βουγιούκας χρησιμοποιείται λίγο κι οι αντίπαλοι τον "χτυπάνε" στο λόου-ποστ.

Με αυτά τα δεδομένα προβλήματα, η νίκη επί της Κάχα αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία, έστω κι αν οι Ισπανοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο τέλος, πηγαίνοντας το ματς στην παράταση, όπου ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε τον Διαμαντίδη...

Μια νίκη, βεβαίως, που τη χρωστάει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην εκπληκτική εμφάνιση του Αντώνη Φώτση, αλλά και την εμπειρία του Μπατίστ να ... βάλει πλάτη στο τέλος και να πάρει τις κρίσιμες επιθέσεις.

Οι 16 παίκτες καλύπτουν τα κενά

Την ίδια ώρα ο Ίβκοβιτς προσπαθεί με το συνεχές ροτέισον να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην συγκρότηση του ρόστερ του από το καλοκαίρι και τα οποία επιδεινώθηκαν με το νοκ-άουτ του Βασιλόπουλου. Είναι αλήθεια ότι ο "Ντούντα" πίστευε ότι ο διεθνής φόργουορντ συμπληρώνοντας το διάστημα της προσαρμογής του μετά την επέμβαση στην σπονδυλική στήλη, θα "κλείδωνε" σαν σύρτης είτε στο "3" είτε στο "4".

Τώρα, με τον Βασιλόπουλο να ετοιμάζεται να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου για εγχείριση στους χιαστούς συνδέσμους, είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει σε σχήματα με τρεις κοντούς και διάφορες άλλες αλχημείες. Το καλό για τον κόουτς του Ολυμπιακού είναι ότι έχει ...λύσεις. Στη Βαλένθια, ας πούμε, του τις πρόσφερε για ένα χρονικό διάστημα ακόμη και ο ξεχασμένος Πελεκάνος. Ο Γκόρντον, επίσης, μοιάζει να έχει απελευθερωθεί από την συμμετοχή του μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκας, ενώ σημαντικές βοήθειες του προσφέρει και ο υποτίθεται "τελειωμένος" στο ξεκίνημα της σεζόν Ζόραν Έρτζεκ.

Η σαφής άνοδος του Παπαλουκά και η σταθερά καλή απόδοση του Νεστέροβιτς στα μεγάλα ματς είναι επίσης εχέγγυα. Αμφότεροι μαζί με τον Σπανούλη και τον Τεόντοσιτς της τελευταίας περιόδου, υπέγραψαν την πολύ μεγάλη νίκη μέσα στη Βαλένθια. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός των 16 παικτών (15, για την ακρίβεια, καθώς ο Βασιλόπουλος δεν πρόκειται να ξαναπαίξει φέτος) μπορεί να βρίσκει τον τρόπο να καλύπτει τα όποια κενά του, μοιάζει αναγκασμένος, όμως, κάθε φορά να έχει και ένα αδύναμο κρίκο. Αυτή την εποχή είναι ο Ματ Νίλσεν...

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags