Facebook Pixel "Μας βλέπουν σαν ...ΑΕΚάκι"!
| 2012-06-08 15:47:00

"Μας βλέπουν σαν ...ΑΕΚάκι"!

"Μας βλέπουν σαν ...ΑΕΚάκι"!

Είναι η διαπίστωση του Νίκου Καράμπελα για την κατάντια της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του αριστερού μπακ της Ένωσης στο "aekvoice.gr":

Nα ξεκινήσουμε καλύτερα με έναν απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε...

«Η σεζόν αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς συνεχίστηκε και αλλιώς τελείωσε. Ξεκινήσαμε με τον κ. Χιμένεθ με πολλές προσδοκίες. Η ομάδα ήταν σε πολύ καλή θέση όταν έφυγε ο κ. Χιμένεθ. Μετά ήρθαν κάποια προβλήματα οικονομικής φύσης που έφεραν την ομάδα σε μια δύσκολη θέση. Στη συνέχεια ήρθε ένας πολύ καλός προπονητής, ο κ. Κωστένογλου, με τους συνεργάτες του και βοήθησαν αρκετά την ομάδα. Στην αρχή ήταν κάπως δύσκολα τα πράγματα και στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Μια αλλαγή προπονητή σε αποσυντονίζει, ωστόσο σου δίνει ένα έναυσμα. Η ομάδα σιγά-σιγά βρήκε τον δρόμο της και καταλήξαμε να έχουμε ένα πολύ καλό σερί. Λόγω των πολλών αγώνων δείχναμε κουρασμένοι αλλά δείχναμε ότι θέλαμε πάρα πολύ. Ίσως μερικές φορές ενώ το θέλαμε πολύ να μην μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι τα Χριστούγεννα είχαμε πολύ καλή συγκομιδή βαθμών. Μετά ήρθε η κούραση και κάναμε μια ''κοιλιά''. Στο τέλος, στα play off καταφέραμε κάτι που πολλοί δεν το πίστευαν. Οι συγκυρίες μας οδήγησαν στη δεύτερη θέση, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την πρώτη. Ώσπου ήρθε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, κάτι που μας στεναχωρεί απίστευτα».

Πόσο κοστίζει σε έναν ποδοσφαιριστή όλο αυτό; Να έχει ιδρώσει για έναν στόχο και να του τον αφαιρούν για εξωαγωνιστικούς λόγους;

«Ξέραμε από την αρχή των play off ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Υπήρχε ήδη μια εκπρόθεσμη δόση και εμείς ήμασταν απλήρωτοι. Ξέραμε ότι οι μέρες που ερχόντουσαν θα ήταν ακόμα πιο δύσκολες. Αλλά εμείς θέλαμε να δώσουμε ένα έναυσμα στον κόσμο, στους μεγαλομετόχους ότι είμαστε ακόμα εδώ! Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κρατήσουμε την ΑΕΚ ψηλά. Προσπαθήσαμε, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε. Κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, με τις κάρτες, τα πέναλτι δώσαμε μέχρι το τέλος και την ψυχή μας! Και εκεί που νιώσαμε μια αγαλίαση ότι έχουμε κάνει το καθήκον μας, έρχεται η απόφαση για τον αποκλεισμό μας. Δηλαδή, τί να τερματίζαμε 12οι, τί 2οι; Φανταστείτε τί θα γινόταν να βγαίναμε και στο Champions League...»

Με την διοίκηση Αδαμίδη είχατε σημαντικές διαφορές. Είχατε βγάλει ανακοίνωση, δεν πήγατε στην κοπή της πίττας. Πώς θα χαρακτήριζες αυτή την σχέση;

«Από τη στιγμή που μία διοίκηση μας έχει έναν χρόνο σχεδόν ''μέσα'' δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ικανοποίησε. Η διοίκηση του κ. Δημητρέλου κάνει ό,τι μπορεί. Τουλάχιστον μας λένε την αλήθεια ''παιδιά δεν έχουμε χρήματα''. Δεν μας υποσχέθηκαν κάτι που δεν έκαναν. Δεν ήρθε ποτέ ο κ. Δημητρέλος στα αποδυτήρια να μας πει ότι θα πληρωθούμε την Παρασκευή και να μην συμβεί. Κάτι που συνέβαινε πριν. Είχαμε χορτάσει υποσχέσεις! Όταν έχεις μία διοίκηση που σου υπόσχεται και οι παίκτες μπαίνουν στη διαδικασία να βγάλουν ανακοίνωση πρόκειται για μια κουραστική κατάσταση. Κυρίως ψυχολογικά. Και όλα αυτά βγαίνουν μέσα στο γήπεδο.

Όταν δεν γνωρίζεις τί σου ξημερώνει είναι βέβαιο πως αυτό θα βγει στον αγωνιστικό χώρο. Όταν έχεις μια διοίκηση ισχυρή που την φοβούνται όλοι, καταλαβαίνετε τί εννοώ, τότε έχεις και διαφορετική αντιμετώπιση. Και από τον κόσμο και από τον αντίπαλο και από τους διαιτητές και από παντού.  Δυστυχώς, αυτό που λένε... ΑΕΚάκι, ναι μας βλέπουν σαν ΑΕΚάκι. Το λέω και ντρέπομαι, αλλά έτσι μας βλέπουν. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχεις κάποιον ισχυρό να τους τρίξει τα δόντια. Διότι πολύ απλά δεν φοβούνται την ΑΕΚ. Αναρωτηθήκατε τον λόγο που όλες οι ομάδες ήθελαν να πάρουν βαθμούς από την ΑΕΚ; Γιατί όλοι το πολεμούσαν μέχρι τελευταία στιγμή ενώ σε κάποια άλλα ματς έλεγαν ''εδώ δεν πρόκειται να πάρουμε κάτι''; Και μόνο από ψυχολογικής άποψης να το πάρεις, εμάς μας δυσκολεύουν πολύ.

Εμείς είχαμε βγάλει κάποια ανακοίνωση για να ενημερώσουμε τον κόσμο τί γίνεται. Επιπλέον, θέλαμε να ξέρουν οι διοικούντες την κατάσταση που βρισκόμασταν. Δεν ξέρω εάν ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει, αλλά εάν δεν υπήρχαν οι ποδοσφαιριστές και έντονο το ελληνικό στοιχείο στα αποδυτήρια η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε! Όλοι το γνωρίζουν αυτό ασχέτως εάν δεν βγαίνει πουθενά. Θεωρώ πως εφόσον ήταν η περσινή ομάδα στη θέση της φετινής και αντιμετώπιζε όλα όσα περάσαμε, η ΑΕΚ δεν θα υπήρχε. Η ομάδα θα ήταν ήδη στη Δ΄Εθνική!»

Εννοείς πως θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση από τους ξένους ποδοσφαιριστές; Διότι και φέτος υπήρξαν κάποια κρούσματα...

«Το να ζητάς τα χρήματα που έχει δουλέψει είναι λογικό. Για παράδειγμα ο Βάργκας ήρθε από την Κολομβία και είναι επαγγελματίας. Είναι λογικό. Ωστόσο, είναι διαφορετικό να κάνεις υπομονή, να δίνεις τα πάντα από το να είσαι απόλυτος και να μην παίζεις εφόσον δεν έχεις πληρωθεί. Αυτό, λοιπόν, έγινε από έναν ποδοσφαιριστή. Σκεφτείτε να είχε συμβεί από δέκα!»

Ο προπονητής ανέφερε πως αυτό που κατάφερε η ΑΕΚ ισοδυναμεί με άθλο. Εσείς στα αποδυτήρια πώς το είδατε;

«Το γεγονός ότι στα αποδυτήρια ήμασταν μια οικογένεια είναι μια πραγματικότητα. Ξέραμε ότι ήμασταν μόνοι, χωρίς διοίκηση να μας προστατεύσει. Ξέραμε ότι ήμασταν 11 σύν τον προπονητή και τους υπόλοιπους ανθρώπους του τεχνικού τιμ. Δεν ξέραμε πού θα καταλήξουμε στα playoff. Μάλιστα, ο προπονητής είχε πει όταν ξεκινούσαν αυτά ότι είχε τη διαίσθηση ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Και πράγματι μερικές φορές τα πράγματα πήγαιναν όπως τα έλεγε. Εμείς οι παίκτες χαριτολογώντας λέγαμε ότι είναι μάγος, ότι μιλάει με τον Θεό! Μπορεί και να το έκανε!

Για να επανέλθω, στα αποδυτήρια λέγαμε ''ό,τι καταφέρουμε μόνοι μας''. Δεν σας κρύβω ότι υπήρξαν στιγμές που φοβηθήκαμε πως δεν θα μπαίναμε καν στα playoff. Όταν κάναμε κάποιες συνεχόμενες ήττες φοβηθήκαμε. Αλλά δεν το παρατήσαμε, το παλέψαμε».

Κρίνεις πως είναι σωστή η παραμονή του Νίκου Κωστένογλου στην ΑΕΚ με δεδομένο ότι τη νέα χρονιά η ομάδα θα παρουσιαστεί με πολλά νέα παιδιά;

«Ο κ. Κωστένογλου ήρθε στην ομάδα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Μην ξεχνάμε ότι και αυτός ήταν απλήρωτος και ήξερε την κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια. Ξέρει την ομάδα και τους παίκτες, γνωρίζει την πραγματικότητα της ομάδας. Συνεπώς, βρίσκω φυσικό να παραμείνει από το να έρθει κάποιος άσχετος που θα χρειαστεί χρόνο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά άλλα που θα πρέπει να υπομένει και να αντέξει ο κ. Κωστένογλου που δεν ξέρω αν θα το σκεφτεί».

Στην περίπτωση του Βάργκας έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Κωστένογλου προσφέρθηκε να πληρώσει ο ίδιος τον ποδοσφαιριστή για να αγωνιστεί. Εφόσον η ΑΕΚ είχε έναν ξένο τεχνικό θεωρείς ότι θα αντιμετώπιζε περισσότερα προβλήματα;

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ένας τεχνικός που θα ήθελε να βοηθήσει τον εαυτό του και την ομάδα θα προσπαθούσε να πείσει τους παίκτες να τα δίνουν όλα παρά τα όποια προβλήματα. Δεν ξέρω τί θα γινόταν στην περίπτωση του Βάργκας αν για παράδειγμα ήταν στην ΑΕΚ ένας ξένος προπονητής. Όντως οι Έλληνες έχουν παραπάνω φιλότιμο. Στο μεταξύ, ο κ. Κωστένογλου έχει και μια ιστορία στην ΑΕΚ».

Πες μας δυο λόγια για τον Τραϊανό Δέλλα και τον Νίκο Λυμπερόπουλο που τερματίζουν την καριέρα τους...

«Από την στιγμή που αυτά τα δύο παιδιά αποχωρούν, η ομάδα θα χάσει σε προσωπικότητες αλλά και σε αγωνιστική αξία. Ο Τραϊανός είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο. Αν έχω ξεχωρίσει 5, ο Δέλλας είναι μέσα σε αυτούς! Αυτά που έχει καταφέρει τον χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή, αλλά και σαν προσωπικότητα. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, δυναμικός και βοηθάει σε ό,τι χρειαστεί. Όταν τον είδα πρώτη φορά από κοντά, είπα πως ''αυτός δεν πρέπει να χωνεύει ούτε τα άντερά του!'' Όταν τον γνώρισα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για το εντελώς αντίθετο! Με τα απίστευτα ανέκδοτά του, τις συμβουλές του... Θεωρώ πως θα γίνει ένας εξαιρετικός προπονητής διότι του αρέσει όπως βλέπω. Ακόμα και ως ποδοσφαιριστής είχε τέτοιες τάσεις, να συμβουλεύει, να προτρέπει, να διορθώνει.

Ο ''Λύμπε'' είναι μια διαφπρετική προσωπικότητα. Μπορεί να μην έχει κατακτήσει όσα ο ''Τράι'' στο ποδόσφαιρο αλλά το άξιζε! Δυστυχώς οι συγκυρίες στο ποδόσφαιρο ορίζουν πολλές καταστάσεις».

Θεωρείς ότι θα ξαναβρεις συμπαίκτη και χαρακτήρα σαν τον Νίκο Γεωργέα;

«Πρόκειται για τον πιο χαβαλέ τύπο που έχω γνωρίσει! Πραγματικά είναι από τα καλύτερα παιδιά! Ο Νίκος ανήκει στους 5 που σας έλεγα πριν...»

Ο Νίκος Κωστένογλου στον δικό του απολογισμό αναφέρθηκε σε κάποια προβλήματα εκ των έσω; Διαπίστωσες κάτι τέτοιο;

«Έχετε ακούσε αυτό που λένε ''όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει;'' Όπου μπλέκονται πολλοί γίνονται πάντα παρεξηγήσεις και λάθη. Όταν ανακατεύεσαι με πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά σου, λογικό είναι ότι κάπου θα τα κάνεις μπάχαλο. Δεν μπορώ να ξέρω ποιόν εννούσε ο προπονητής, αλλά για να το είπε σίγουρα θα ξέρει κάτι».

Αρνηθήκατε δύο φορές πριμ, μία από τον κ. Στεφάνου και μία από τον κ. Ανατολιωτάκη. Πώς προέκυψαν αυτές οι αποφάσεις;

«Πάντα στα αποδυτήρια γίνεται κουβέντα για αυτά τα θέματα. Αλλά για να κάνεις κουβέντα θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις. Στο πριμ του κ. Στεφάνου κάλεσε ο κ. Δημητριάδης του αρχηγούς και τους είπε ότι υπάρχει ένα πριμ για την ομάδα χωρίς να γνωρίζει από ποιόν είναι. Αν παίρναμε το πριμ θα μας κατηγορούσαν ότι τα πήραμε από κάποιον ανταγωνιστή. Αν δε το παίρναμε θα μας λέγανε ''γιατί δεν το πήρατε;''. Εμείς αυτό που ζητήσαμε είναι να ξέρουμε από πού προέρχεται το πριμ. Είναι δυνατόν να καρπωθείς πριμ χωρίς να ξέρεις ποιός στο δίνει;»

Υπήρχε ομοφωνία σε αυτή την απόφαση;

«Όταν υπάρχουν 30 άτομα στα αποδυτήρια σίγουρα κάποιος θα διαφωνήσει. Αλλά η πλειοψηφία ήταν υπέρ της απόφασης που πήραμε».

Στην περίπτωση του κ. Ανατολιωτάκη τί συνέβη;

«Στην αρχή μας είχε τάξει ένα πριμ της τάξης των 50.000 ευρώ και μετά το έκανε 1.000 ευρώ για το κάθε ποδοσφαιριστή. Είπαμε, βρισκόμαστε σε δεινή θέση αλλά όχι και τόσο. Θεωρώ πως αυτό το ποσό μας υποτιμούσε ως αθλητές. Για αυτό πήραμε την απόφαση και είπαμε να δοθούν αυτά τα χρήματα στους υπαλλήλους που είναι μήνες απλήρωτοι και παίρνουν μισθό 500 ευρώ. Επίσης με ενόχλησε το γεγονός ότι το πριμ θα δινόταν αποκλειστικά σε περίπτωση νίκης. Εάν θέλεις να το δώσεις, το κάνεις έτσι και αλλιώς όχι μόνο στη νίκη».

Κατά τη διάρκεια των play off είχατε ενημέρωση από τη διοίκηση για την πιθανότητα να πάει χαμένος ο ιδρώτας σας;

«Κανένας δεν ήρθε να μας πει κάτι, αλλά το ξέραμε. Όταν για έναν μήνα δεν έχεις ενημέρωση, γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει κάτι. Εμείς αγωνιζόμασταν για τον εαυτό μας και τη φανέλα, τίποτα άλλο. Ήταν καθαρά ηθικοί οι λόγοι που παίζαμε. Ξέραμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αγωνιζόμασταν μήπως και καταφέρουμε να βγούμε στο ChampionsLeagueκαι δώσουμε ώθηση στους μετόχους, στον κόσμο και γενικότερα».

Το 2004 η ΑΕΚ βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση. Κάποιοι συμπαίκτες σου ήταν και τότε στην ομάδα. Έχετε μιλήσει καθόλου μαζί τους για αυτό;

«Είναι απίστευτες οι συζητήσεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά! Έπρεπε να υπήρχε μια κάμερα μέσα στα αποδυτήρια! Θα κερδίζαμε Νόμπελ! Έχουν γίνει συζητήσεις αμέτρητες για ατελείωτες ώρες. Και στο ξενοδοχείο και στα αποδυτήρια. Το θέμα είναι ότι το 2004 βρέθηκε μια λύση. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που βοήθησε την ομάδα. Αν θυμάμαι καλά τότε τακτοποιήθηκαν όλες οι οφειλές. Άραγε τώρα θα γίνει κάτι ανάλογο;

Το μόνο που λεγόταν συνεχώς στα αποδυτήρια είναι ότι ''ΑΕΚ είμαστε θα βρούμε κάποια λύση, δεν μπορεί''. Εμείς εκεί στηριζόμασταν. Αν ήμασταν μια ασθενέστερη ομάδα το πράγμα θα είχε τελειώσει εδώ και καιρό. Όμως, η ΑΕΚ είνια μια ιστορική ομάδα, δεν είναι ένας απλός σύλλογος. Έχει τεράστια ισιτρία πίσω της, έχει τους πρόσφυγες, την Πόλη... Πάντα ελπίζαμε ότι κάτι θα γίνει έστω και την ύστατη στιγμή. Δεν σας κρύβω ότι από την στιγμή που αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη έχω απογοητευτεί. Δεν το περίμενα. Πλέον, εφόσον κάποιοι άφησαν να συμβεί αυτό τα θεωρώ όλα πιθανά».

Όπως το 2004 έτσι και τώρα φαίνεται ότι και πάλι ο Ντέμης Νικολαΐδης ψάχνει να βρει τη λύση για τον σύλλογο. Το βλέπεις ως μονόδρομο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω κάτι άλλο. Εφόσον είναι η μοναδικήλύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι όντως μονόδρομος. Εκτός και αν βρεθεί ένας ζάμπλουτος και πει ''πάρτε όσα σας χρειάζονται''. Εφόσον αυτό δεν γίνεται, ο Ντέμης είναι η μοναδική λύση».

Συζητάτε μεταξύ σας οι παίκτες για τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε την πρώτη φορά ο Νικολαΐδης στη διοίκηση;

«Το έχουμε συζητήσει. Όπως βρήκε και τότε λύση σκεφτόμαστε ότι ίσως το κάνει και τώρα. Φυσικά, τότε ήταν διαφορετικές οι συνθήκες σε σχέση με τώρα. Γι' αυτό όλοι έχουμε τις αμφιβολίες μας».

Αν σου έλεγαν να εκπροσωπήσεις τους συμπαίκτες σου και να απευθύνεις ένα μήνυμα στον Ντέμη Νικολαΐδη, τί θα του έλεγες;

«Επειδή ο Ντέμης υπήρξε ποδοσφαιριστής, δεν χρειάζεται να του πεις κάτι για να σε καταλάβει. Ένα του λες, δέκα καταλαβαίνει! Εκείνος έζησε τις καλύτερες στιγμές στην ΑΕΚ, αλλά είμαι βέβαιος ότι μας καταβαίνει χωρίς καν να του μιλήσουμε. Χωρίς να βρίσκεται στα αποδυτήρια μπορεί να αντιληφθεί τί γίνεται».

Τον περασμένο Ιανουάριο έφτασες ένα βήμα πριν την αποχώρησή σου από την ΑΕΚ. Τί συνέβη εκείνες τις μέρες και πώς τελικά παρέμεινες στην ομάδα;

«Εκείνη η εβδομάδα ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μου! Πράγματι, είχα πρόταση αλλά όχι μόνο μία αλλά δύο! Ήμουνα έτοιμος να φύγω. Θα το έκανα με... βαριά καρδιά. Θυμάμαι ότι στο υποτιθέμενο τελευταίο μου ματς στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη ήμουνα χάλια συναισθηματικά. Την μέρα που θα πήγαινα να υπογράψω είχαμε μία συζήτηση με τον κ. Αδαμίδη και τον κ. Δημητριάδη. Αυτό που τους είπα είναι ότι ''δεν θέλω να φύγω αλλά θέλω να μου επιβεβαιώσετε ότι δεν θα διαλυθεί η ΑΕΚ''. Γι' αυτό ήθελα να φύγω, διότι έβλεπα ότι το καλοκαίρι δεν θα υπήρχε ομάδα. Εκείνοι με διαβεβαίωσαν ότι θα βρεθεί λύση και μάλιστα έλεγαν ότι θα συμβεί μέσα σε εκείνη την εβδομάδα. Να πω την αλήθεια δεν ήθελα να φύγω. Όπως και να το κάνουμε όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα για 3 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να σηκωθείς και να φύγεις έτσι. Έτσι αποφάσισα να μείνω. Ενώ σχεδόν ήμουνα στο... αεροπλάνο».

Τελικά τότε είχε καταθέσει προσφυγή ή όχι;

«Υπήρξε όντως θέμα προσφυγής. Αλλά ήταν καθαρά διαδικαστικό το ζήτημα και εξηγούμαι: Θυμάμαι ότι ο δικηγόρος μου, μου πρότεινε να κάνω προσφυγή έτσι ώστε να μπορέσω να φύγω από την ΑΕΚ. Αλλιώς η ΑΕΚ δεν θα με άφηνε να φύγω. Εγώ για να αποχωρήσω έπρεπε να κάνω προσφυγή ώστε να διεκδικήσω τα χρήματα που είχα δουλέψει. Ουσιαστικά η προσφυγή υπήρξε μόνο στα χαρτιά, εγώ δεν απαίτησα κάτι από την ΑΕΚ. Όταν αποφάσισα να μείνω η προσφυγή ήταν σαν να μην έγινε ποτέ. Ήταν όλοι ενημερωμένοι και ποτέ δεν πήρα πίσω την προσφυγή. Και τότε έλεγαν ότι ο Λεονάρντο πήρε πίσω την προσφυγή και ο Καράμπελας δεν το έκανε. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών είχαν προσυνεννοηθεί πως δεν θα παρευρεθεί κανείς στο δικαστήριο συνεπώς δεν θα υπάρξει θέμα».

Πλέον έτσι όπως είναι τα πράγματα στην ΑΕΚ, σκέφτεσαι να φύγεις;

«Εφόσον έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω. Από εκεί και πέρα, όμως, κάτι πρέπει να γίνει στην ΑΕΚ. Δηλαδή, να βρεθούν χρήματα, να γίνουν μεταγραφές, να είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Νομίζω πως κανείς δεν θέλει να βλέπει την ΑΕΚ να διασύρεται. Βρείτε μου έναν παίκτη που υπάρχει τώρα στην ΑΕΚ που δεν του έχει περάσει η ιδέα να φύγει! Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όλοι το έχουν σκεφτεί. Ας μην κρυβόμαστε, αυτή είναι η αλήθεια».

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που σε πίστεψε και σε ανέδειξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος προπονητής σε θέλει στον Ατρόμητο. Είχες κάποια επαφή;

«Ήμουν σίγουρος ότι θα υπήρχαν αυτά τα δημοσιεύματα. Το ενισχύει και η δεινή θέση της ΑΕΚ όλο αυτό. Έχει μια λογική. Δεν έχω καμία επικοινωνία με τον κ. Μπάγεβιτς, αν και τον εκτιμώ απεριόριστα. Δεν μπορώ να καταλάβω την αιτία όλων αυτών των δημοσιευμάτων».

Οι παίκτες που βρίσκονται τώρα στην ΑΕΚ ανήκετε σε μια γενιά που βιώνει το εξής παράδοξο: Μπορεί να φύγεις από την ΑΕΚ και να πας στον Ατρόμητο και αυτό να θεωρηθεί σκαλοπάτι στην καριέρα σου...

«Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, ο Ατρόμητος είναι από τις πιο νοικοκυρεμένες ομάδες στην Ελλάδα. Άπαντες είναι πληρωμένοι. Αυτό για να συμβεί στην Ελλάδα είναι θαύμα. Μπορεί ο Ατρόμητος να μην είναι τόσο ιστορική ομάδα όσο η ΑΕΚ και να μην έχει την φανέλα της, αλλά ένας καλός σύλλογος».

Πώς αισθάνεσαι βλέποντας τους διεθνείς -και τους συμπαίκτες σου- να αγωνίζονται στο Euro ζώντας αυτή την τεράστια εμπειρία;

«Νιώθω όπως όταν είμαι τιμωρημένος από κάρτες και δεν μπορώ να αγωνιστώ στην ομάδα μου. Δεν νοείται να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να μην έχεις τη φιλοδοξία να είσαι σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το να φοράς το εθνόσημο μοιάζει με το υπέρτατο αγαθό!»

Πιστεύεις θα τα καταφέρει η Εθνική ομάδα;

«Νομίζω θα πάει καλά. Η Εθνική είναι πάνω απ' όλα οικογένεια. Οι παίκτες που βρίσκονται εκεί λένε ότι έχουν καλό ένστικτο για αυτή την διοργάνωση. Μακάρι να ξαναγίνει το θαύμα!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags