Facebook Pixel «Ερασιτεχνική ομάδα!»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-18 16:09:00

«Ερασιτεχνική ομάδα!»

«Ερασιτεχνική ομάδα!»

Καυστικός ο Σάκης Γκίνας στο σχόλιό του, στο blog του, για τον ΠΑΟΚ και τους παίκτες που δεν είχαν τα απαραίτητα ψυχοσωματικά προσόντα για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν τα απαραίτητα ψυχοσωματικά προσόντα για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τόσο σπουδαίου ευρωπαϊκού αγώνα. Μόλις το ματς "στράβωσε", με το γκολ των Ρώσων, απλά τα παράτησαν και από κει και πέρα θύμιζαν ερασιτεχνική ομάδα.

Η χθεσινή πολύ κακή βραδιά, δεν ακυρώνει την άκρως ικανοποιητική φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά, πιθανότατα, της βάζει ένα τέλος. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη με δυο γκολ για την πρόκριση, την ερχόμενη Τρίτη μέσα στην παγωμένη Ρωσία, κάτι που ισοδυναμεί με ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Θα κυνηγήσει, βέβαια, τις λίγες πιθανότητες που του απέμειναν, αλλά μέσα στην έδρα του παραδόθηκε αδικαιολόγητα στους Ρώσους. Μπορούσε να καταφέρει πολλά περισσότερα και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Η ΤΣΣΚΑ πήρε μια ανέλπιστα εύκολη και ξεκούραστη νίκη στη Τούμπα. Είναι, ναι μεν, μια πολύ καλή και ακριβή ομάδα, αλλά προέρχονταν από 2,5 μήνες αποχή από κάθε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα και ουσιαστικά απέκτησε ξανά ρυθμό αγώνων κατά την διάρκεια του ματς της Τούμπας. Πιο εύκολα και απ’ ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι περίμεναν παραδόθηκε ο ΠΑΟΚ.

Ήταν ένα πολύ άσχημο βράδυ για την ομάδα του Μάκη Χάβου. Υστέρησαν όλα τα ατού της (Βιεϊρίνια, Γκαρσία, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης) και είχε μια ασυνήθιστη ηττοπάθεια. Ο Βιτόλο δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς γιατί ήταν ανέτοιμος και ο Χάβος φοβήθηκε τους Ρώσους περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, παίζοντας για 70 λεπτά με μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη. Μόλις έβαλε στο τελευταίο 20λεπτο τον Αθανασιάδη πιέστηκε κάπως η Ρωσική άμυνα, παρότι ο νεαρός ήταν μονίμως αφηρημένος σε θέση οφσάιντ και οι επιθέσεις γίνονται συνήθως εντελώς ανοργάνωτα με χαώδης αποστάσεις μεταξύ των γραμμών.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στην ψυχολογική διάσταση του αγώνα. Σ’ αυτό τον τομέα θεωρώ ότι ηττήθηκαν κατά κράτος οι παίκτες του ΠΑΟΚ από τους αντιπάλους τους, διότι αγωνιστικά η διαφορά τους δεν ήταν τόσο χαώδης όσο φάνηκε στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Χάβου φανερά λιγοψύχησαν μετά το γκολ και "κατέρρευσαν" ψυχολογικά λες και έπαιζαν στον τελικό της διοργάνωσης και δέχτηκαν γκολ στο 89΄. Είχαν όλο τον χρόνο να αντιδράσουν, έπαιζαν στην έδρα τους, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Δεν τους πήγε τίποτα καλά και αυτό πρέπει να τους προβληματίσει ενόψει της συνέχειας.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ατυχία να κάνει το χειρότερο ευρωπαϊκό του παιχνίδι φέτος στην πιο κρίσιμη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Παρουσιάσθηκε παντελώς απροετοίμαστος για ένα τόσο απαιτητικό και δύσκολο παιχνίδι. Ο Βιεϊρίνια σε τέτοια ματς θα πρέπει να δείχνει την αξία του, εάν έχει υψηλές φιλοδοξίες και βάζει ψηλά τον πήχη για την ποδοσφαιρική του καριέρα. Χθες ήταν αποκαρδιωτικός ο Πορτογάλος.

Δυστυχώς, η μεταγραφική περίοδο πέρασε και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παίζει μέχρι το τέλος της σεζόν με αριστερό μπακ τον Λίνο. Ο Βραζιλιάνος είναι ανεκδιήγητος αμυντικά. Πρέπει να σημειώσω ακόμα ότι ο Χαλκιάς ήταν πολύ καλός όσο έπαιξε, ενώ τώρα με τον τραυματισμό του ήρθε ή ώρα να ξαναδούμε τον Κρέσιτς.

Εν πάση περιπτώσει, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται... Ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Ρωσία και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης που του απέμειναν. Ίσως η ιδιαιτερότητα της διεξαγωγής της ρεβάνς μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μπερδέψει κάπως τα πράγματα και βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Οι Ρώσοι έχουν αποκτήσει, πλέον, ισχυρό προβάδισμα αυτοπεποίθησης, αλλά εάν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και βάλει η ομάδα του Χάβου πρώτη γκολ στην Μόσχα, θα αποκτήσουν και άγχος και τότε τίποτα δεν αποκλείεται...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags