Facebook Pixel Οργανωμένοι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο ίδιο τραπέζι!
| 2011-02-18 16:31:00

Οργανωμένοι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο ίδιο τραπέζι!

Οργανωμένοι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο ίδιο τραπέζι!

Δύο ημέρες πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων συμμετείχαν συνάντηση μεταξύ του Πάνου Μπιτσαξή και εκπροσώπων της ΟΣΥΦΕ.

Στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι φιλάθλων του Παναθηναϊκού (ΠΑΛΕΦΙΠ, Ενιαίος Φορέας Θ.13), του Ολυμπιακού (Θύρα 7), της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, της Παναχαϊκής και άλλων ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ζήτησε να σταματήσει η χρήση καπνογόνων, κροτίδων και βεγγαλικών στα γήπεδα διότι έχουν μεγάλη επικινδυνότητα, χρησιμοποιούνται ως όπλα και προκαλούν τραυματισμούς.

Οι οπαδοί παραδέχτηκαν ότι στους ευρωπαϊκούς αγώνες δεν γίνεται χρήση επειδή υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας, κάτι που όπως υπονοήθηκε δεν υπάρχει εδώ.

Ωστόσο φάνηκαν θετικοί στην αυστηροποιήση ποινών στον πειθαρχικό κώδικα γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Όσον αφορά το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είπε προς τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού ότι δεν θα συμβεί τίποτα και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν κάποιες επισημάνσεις από την πλευρά της ΟΣΥΦΕ που δείχνουν πως σκέφτονται και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οργανωμένοι οπαδοί.

Ειπώθηκε ότι στις εκδρομές που γίνονται τα πούλμαν δεν σταματούν ούτε για νερό, ούτε για τις φυσικές ανάγκες των επιβατών.

Επίσης οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ της διάταξης που αναμένεται να επαναδιατυπωθεί στο νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας και θα προβλέπει την παρουσία στο αστυνομικό τμήμα όσων συλλαμβάνονται για επεισόδια στα γήπεδα την ώρα των αγώνων της ομάδας τους.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση εκπροσώπου που είπε ότι η βία δεν είναι στα γήπεδα αλλά στους δρόμους και αποκάλυψε ότι σε αγώνα της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού στο Μαρκόπουλο υπήρχαν πληροφορίες για καρτέρι από οπαδούς της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να ληφθούν μέτρα και να μην πάει κανείς στο γήπεδο.

Τέλος ειπώθηκε ότι λόγω των επεισοδίων που έγιναν πέρυσι στον αγώνα Καβάλας – Ολυμπιακού έχει κάνει δύο χειρουργεία και κινδυνεύει με αναπηρία.

Συμπερασματικά φάνηκε πως οι δύο πλευρές μέσα από μια διαδικασία διαλόγου έχουν διάθεση να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Η πολιτεία να περιορίσει τη βία και οι οπαδοί να κάνουν τις συνθήκες μετακίνησης και παραμονής στα γήπεδα περισσότερο ανθρώπινες.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags