Facebook Pixel Εκβιασμός του ΕΣΚΑΝ (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2012-06-14 16:44:00

Εκβιασμός του ΕΣΚΑΝ (ΦΩΤΟ)

Εκβιασμός του ΕΣΚΑΝ (ΦΩΤΟ)

Ο εκβιασμός της τελευταίας στιγμής, από το ΕΣΚΑΝ προς το ΣΕΓΑΣ, αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη παρουσίας των ελεγκτών του ΕΣΚΑΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Νέων.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας, ΣΕΓΑΣ παρά το γεγονός ότι από τις 6 Ιουνίου με έγγραφο του ζήτησε την παρουσία ελεγκτών στο πρωτάθλημα, μόλις σήμερα (Πέμπτη, 14/6) έλαβε επιστολή , στην οποία αναφέρεται πως οι ελεγκτές δεν είναι δυνατό να βρεθούν στο ΟΑΚΑ, λόγω οφειλών από την περίοδο 2009 -2010, την περίοδο δηλαδή όπου τα κόστη των ελέγχων επιβάρυναν τη ΓΓΑ και όχι τις ομοσπονδίες.
Η επιστολή-απάντηση της ομοσπονδίας ήταν άμεση και αναφέρει τα εξής:

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012

Προς:

Το ΕΣΚΑΝ

κα Χαρά Σπηλιοπούλου

Πρόεδρο

-----------------------------------------

Κοινοποίηση: Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη ΜΠιτσαξή

 

Κυρία Πρόεδρε,

Σε απάντηση της από 14.6.2012 αρ, πρωτ. 1669 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Εκφράζουμε την έκπληξή αλλά και την οργή μας για το περιεχόμενο του εγγράφου σας, με το οποίο μας ενημερώνετε ότι είναι αδύνατη η διεξαγωγή ελέγχων doping κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ αύριο Παρασκευή 15/6 και μεθαύριο Σάββατο 16/6/2012, σύμφωνα με το Νόμο.

Έκπληξη γιατί πληροφορούμαστε ότι έχουμε οφειλή προς τους δειγματολήπτες από μια περίοδο (2009 – 2010) που τις σχετικές δαπάνες κατέβαλε η ΓΓΑ προς εσάς και οργή γιατί, ενώ σας έχουμε ζητήσει την διενέργεια των ελέγχων από 06.06.2012, μας ενημερώνετε σήμερα ότι δεν θα γίνουν, στερώντας μας την δυνατότητα να αναζητήσουμε άλλη λύση όπως στο παρελθόν, ή έστω να πληρώσουμε τις οφειλές που η ΓΓΑ εκ των υστέρων μετακύλησε σε μας.

Κυρία Πρόεδρε,

Υποκύπτοντας στον εκβιασμό, σας δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε τις οφειλές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, καλώντας και το ΕΣΚΑΝ και τους δειγματολήπτες να αναθεωρήσετε τη στάση σας, έστω και την τελευταία ώρα.

Επίσης σας δηλώνουμε ότι εάν δεν πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι θα καταγγείλουμε το γεγονός σε κάθε αρμόδια αρχή για τον καταλογισμό ευθυνών.

Τέλος εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ομοσπονδία μας έχει στηρίξει επανειλημμένα τόσο εσάς προσωπικά και το ΕΣΚΑΝ όσο και τους δειγματολήπτες τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, όσο και στα δίκαια αιτήματά σας.

Για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος Σεβαστής Παναγιώτης Δημάκος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags