Facebook Pixel "1-0 και με αυτογκόλ!"
| 2012-06-16 08:30:00

"1-0 και με αυτογκόλ!"

"1-0 και με αυτογκόλ!"

Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ το βράδυ στους Ρώσους, απλά να μπει η μπάλα στο πλεκτό, σύμφωνα με τον Σαλπιγγίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σαλπιγγίδης στην εφημερίδα "Sportday":

Όταν παίζει με την πλάτη στον τοίχο η Εθνική έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει καλά. Είσαι πεπεισμένος ότι μπορεί και τώρα;

"Έχουμε πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Γνωρίζουμε τη σημασία που έχει το παιχνίδι με τη Ρωσία και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ποδόσφαιρο είναι και δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί ένα ματς. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για πρόκριση".

Τι δεν πήγε καλά με Πολωνία και Τσεχία; Τι χρειάζεται να βελτιώσει η Εθνική;

"Δεν έχει νόημα να συζητάμε δημόσια τι δεν κάναμε σωστά. Δεν κάνει καλό. Όλοι μας μέσα στην ομάδα είμαστε ένα, γνωρίζουμε τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Ο στόχος είναι κοινός. Το να αναλωνόμαστε δημόσια τι πήγε λάθος δεν έχει νόημα. Πρώτα απ’ όλα εμείς ξέρουμε τι δεν κάναμε καλά".

Γυαλίζει το μάτι σας μετά την ήττα από την Τσεχία και την κριτική που έχει γίνει για την εικόνα της Εθνικής;

"Εμάς πρέπει να μας απασχολεί η δουλειά στο γήπεδο. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από αυτά που γράφονται και λέγονται. Θεωρούμε τιμή να παίζουμε για την Εθνική και θέλουμε σε κάθε αγώνα τη νίκη".

Το μπαράζ στην Ουκρανία ήταν κι’ αυτό ένα οριακό ματς. Το αυριανό παιχνίδι είναι κάτι ανάλογο; Σου έρχονται πράγματα στη μνήμη σου από εκείνη την αναμέτρηση;

"Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Εκείνο ήταν ένα νοκ-άουτ ματς, ενώ τώρα βρισκόμαστε στο Euro. Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια, όμως έχουν τον ίδιο βαθμό κρισιμότητας. Δεν νομίζω ότι μοιάζει το στιλ παιχνιδιού της τωρινής Ρωσίας με την τότε Ουκρανία".

Έχεις πετύχει πολύ σημαντικά γκολ στην Εθνική. Έχεις στόχο να σκοράρεις και κόντρα στους Ρώσους;

"Το μόνο που έχω στο μυαλό μου, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά είναι να πάρουμε τη νίκη. Ας νικήσουμε με 1-0, και ας είναι αυτογκόλ! Δεν έχουμε προτίμηση, θέλουμε τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο".

Ποια είναι η διαίσθησή σου;

"Είμαι πάντα αισιόδοξος. Αυτό το κλίμα επικρατεί και στην ομάδα. Η ψυχολογία στην Εθνική είναι πάντα καλή. Το ίδιο και τώρα".

Πώς κύλησαν τα πράγματα μετά την ήττα από την Τσεχία;

"Εάν κάποιος μεταφράζει τη στεναχώρια ενός ποδοσφαιριστή μετά από ήττα, ως κακό κλίμα είναι σεβαστό. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε μ’ αυτό το χαρακτηρισμό. Υπήρχε μία φυσιολογική στεναχώρια μετά την ήττα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Έχουμε καλή ψυχολογία και το κλίμα είναι μια χαρά".

Τι γνώμη έχεις για τη Ρωσία; Είναι η πιο πλήρης ομάδα του γκρουπ;

"Είναι φυσιολογικό να είναι πλήρης, όπως όλες οι ομάδες. Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο εάν η Ρωσία είναι η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Μιλάμε για ένα παιχνίδι και ξέρουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε εφόσον δείξουμε το καλό μας πρόσωπο".

Και κάτι επί προσωπικού. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι έχεις κλείσει στη Γουίγκαν. Ισχύουν;

"Όχι, δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην Εθνική ομάδα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags