Facebook Pixel Ένας πρωτάρης για την "κυρία"
| 2012-06-16 13:32:00

Ένας πρωτάρης για την "κυρία"

Ένας πρωτάρης για την "κυρία"

Το ρεπορτάζ θέλει την ΑΕΚ να έχει χτυπήσει την πόρτα του Πάτρικ Κλάιφερτ για να αναλάβει την ομάδα. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Ενα όνομα που μπορεί προπονητικά να μην προκαλεί εντύπωση, αφού βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, αλλά ως ποδοσφαιριστής υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της τελευταίας εικοσαετίας.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Κλάιφερτ, που αυτήν τη στιγμή προπονεί την ομάδα Νέων της Τβέντε, την οποία μάλιστα οδήγησε και στον τίτλο, να έχει δεχτεί τις πρώτες κρούσεις από δύο... ΑΕΚ. Πρώτα αυτή της Λάρνακας και εν συνεχεία της... δικής μας. Στους Κύπριους ο Ολλανδός απάντησε ότι το κασέ του για κάθε χρόνο που θα είναι στον πάγκο φτάνει τα 400.000 ευρώ, ποσό που και η εδώ ΑΕΚ δυσκολεύεται να δώσει, πόσο δε σε έναν προπονητή που η δουλειά του περιορίζεται στην Μπρίσμπεϊν Ρορ και στα τμήματα υποδομής της Τβέντε.

Βέβαια, ως ποδοσφαιριστής η καριέρα του χαρακτηρίζεται απλά... τεράστια. Εγινε γνωστός μαζί με τα υπόλοιπα πιτσιρίκια του Αγιαξ, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Μίλαν, στην Μπαρτσελόνα (έμεινε για έξι χρόνια), στη Νιούκαστλ, στη Βαλένθια, στην Αϊντχόφεν και στη Λιλ. Σε 343 συμμετοχές πέτυχε 149 γκολ, ενώ ήταν μόλις 18 ετών όταν κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags