Facebook Pixel Θα τον φυλάει ο μισός Ολυμπιακός!
| 2011-02-19 13:45:00

Θα τον φυλάει ο μισός Ολυμπιακός!

Θα τον φυλάει ο μισός Ολυμπιακός!

Τριπλό μαρκάρισμα στον Γάλλο άσο του Παναθηναϊκού ετοιμάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε! Ποιος θα είναι ο προσωπικός του «φρουρός», ποιος θα βοηθάει και ποιος θα είναι …μπαλαντέρ!

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί (δικαίως) μεγάλο «όπλο» του Παναθηναϊκού, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Βαλβέρδε πιστεύει ότι αν ο Γάλλος άσος μείνει μακριά από το πεδίο δράσης του και δεν τροφοδοτηθεί σωστά τότε θα μείνει «άσφαιρος» και η ομάδα του θα έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει.

Μεγάλο μάθημα (-πάθημα) για τον Βαλβέρδε αποτελεί και το παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν ο Τζιμπρίλ Σισέ πήρε τις μπαλιές που ήθελε μέσα στην περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε μόνος του το ντέρμπι.

Αυτό θέλει να αποφύγει ο Βάσκος και γι’ αυτό έχει σχεδιάσει στην ουσία τριπλό μαρκάρισμα στον Γάλλο σούπερ σταρ του «τριφυλλιού». Για την ακρίβεια από τα δύο στόπερ έχει αναθέσει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο να επιτηρεί περισσότερο τον Σισέ. Στην ουσία ο Αβραάμ θα είναι ο προσωπικός «φρουρός» του Γάλλου όταν αυτός τρυπώνει ανάμεσα στα δύο σέντερ μπακ.

Αυτό γιατί ο Έλληνας αμυντικός είναι πιο νέος, πιο γρήγορος και γενικά πιο φρέσκος από τον βαρύτερο Μέλμπεργκ. Ωστόσο, ο Σουηδός έχει μεγάλη πείρα και γι’ αυτό ο Βαλβέρδε του έχει τονίσει ότι θα πρέπει να έχει στο νου του τον Γάλλο όταν ο Αβραάμ δε βρίσκεται κοντά του, αλλά και να ντουμπλάρει στο μαρκάρισμα του Σισέ. Κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται πολλές φορές την ώρα του αγώνα να κλείνουν και τα δύο στόπερ πάνω στον επιθετικό του Παναθηναϊκού, που έτσι κι αλλιώς παίζει μόνος του στη γραμμή κρούσης.

Ωστόσο, δεν σταματάνε εδώ οι οδηγίες του Βαλβέρδε για το μαρκάρισμα του Σισέ. Ο Βάσκος έχει αναθέσει στον Μοντέστο τον ρόλο της «σκούπας» μπροστά από τον Γάλλο άσο. Δηλαδή, ο Γάλλος αμυντικός θα πρέπει να «καθαρίζει» τις μπαλιές που έχουν αποδέκτη τον Σισέ είτε είναι κάθετες, είτε είναι ψηλές. Ο Βάσκος έχει πει στον Μοντέστο ότι θα πρέπει να έχει το νου του στον Σισέ κι όταν αυτός ανεβαίνει ψηλά, πάνω από τα στόπερ, για να πάρει μπάλα και να την "σπάσει".

Με λίγα λόγια ο αμυντικός από την Κορσική θα αναλάβει τη …βρώμικη δουλειά να καθαρίζει τις φάσεις πριν ο Σισέ προλάβει και γίνει απειλητικός για την άμυνα του Ολυμπιακού. Αν κι εφόσον η μπάλα πάει στον Σισέ, τότε αναλαμβάνει δράση ο Αβραάμ κι αν χρειαστεί έρχεται και ο Μέλμπεργκ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags