Facebook Pixel Το μετάλλιο περνάει από τα ...πόδια του
Άλλα Σπορ
| 2012-06-20 16:34:00

Το μετάλλιο περνάει από τα ...πόδια του

Το μετάλλιο περνάει από τα ...πόδια του

Ο Περικλής Ιακωβάκης είναι σήμερα ο πλέον παρασημοφορημένος και μπαρουτοκαπνισμένος αθλητής στίβου της χώρας μας. Κάτι σαν πρεσβευτής δηλαδή και μάλιστα μοναδικός πια...

Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Είναι άλλωστε επί της ουσίας ό,τι καλύτερο μας έχει απομείνει από την προηγούμενη γενιά των πρωταγωνιστών του ελληνικού και όχι μόνο κλασικού αθλητισμού. Είναι ταυτόχρονα όμως και ο αρχηγός της επόμενης γενιάς ταλέντων που ολοένα και περισσότερο παρουσιάζει χαρίσματα και ταλέντο.

Θα μετάσχει λοιπόν και πάλι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Ελσίνκι, θα ταξιδέψει στη συνέχεια στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατόπιν θα πάρει στο αυτοκίνητό του τη σύζυγό του Αφροδίτη, παλιά αθλήτρια αντοχής, τα δύο του παιδιά και δίπλα στη θάλασσα θα απολαύσει διακοπές και το αγαπημένο σπορ του, αυτό της ιστιοπλοΐας.

Βλέπετε, τα 400 μ. με εμπόδια είναι ένα πολύ δύσκολο αγώνισμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι χαμηλοεμποδιστές του κόσμου δηλώνουν κάθε άλλο παρά ερωτευμένοι με τα εμπόδια.

Ο Περικλής, αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, θέλει να πετάξει και στο Ελσίνκι. Αλλωστε είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης και η επίδοση 49.04 που πέτυχε πρόσφατα του χάρισε υψηλό ηθικό, επιθυμία, πείσμα και πάνω από όλα όρεξη για νέους θριάμβους.

Τον τρόπο τον ξέρει. Τον κόπο τον έχει ήδη αφήσει πίσω του με μια σκληρή προολυμπιακή προετοιμασία.

Και τι απομένει;

Η τύχη, που απλά θέλει και θέλουμε να σταθεί στο πλευρό του.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του, ο Βρετανός Ντέιβιντ Γκριν με 48.96 φέτος και με μια εγχείριση που κράτησε κρυφή από όλους για πέντε μήνες, ετοιμάζεται να τρέξει αυτό το Σαββατοκύριακο στους αγώνες πρόκρισης της πατρίδας του για τη συγκρότηση της ολυμπιακής ομάδας.

Πέντε αθλητές διεκδικούν τα τρία εισιτήρια. Ο ίδιος είναι ο επικρατέστερος, αλλά τα εμπόδια δεν αστειεύονται

Επίσης, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη και σίγουρη η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οπότε ίσως αφήσει ορφανό τον Περικλή και πάνω από όλα ήσυχο

Ισως δηλαδή να προτιμήσει την απευθείας συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα στο «σπίτι» του όπου το δέλεαρ είναι πελώριο.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση κατάκτησης ενός μεταλλίου στα 400 μ. με εμπόδια και γιατί όχι του χρυσού περνάει και από τα πόδια του Ιακωβάκη.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα επακριβώς πόσοι αθλητές θα εμφανιστούν στους βατήρες εκκίνησης για το αγώνισμα.

Γνωρίζουμε, όμως, πρώτον ότι ο δικός μας ο αθλητής, ο Περικλής, κατέχει τη 2η καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη και δεύτερον ξέρει να κερδίζει μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags