Facebook Pixel Υφαντίδου, Χονδροκούκης κορυφαίοι Απριλίου-Μαΐου
Άλλα Σπορ
| 2012-06-20 19:41:00

Υφαντίδου, Χονδροκούκης κορυφαίοι Απριλίου-Μαΐου

Υφαντίδου, Χονδροκούκης κορυφαίοι Απριλίου-Μαΐου

Σοφία Υφαντίδου και ο Δημήτρης Χονδροκούκης αναδείχθηκαν κορυφαίοι του διμήνου Απριλίου-Μαΐου στην ψηφοφορία που διενεργεί ο ΣΕΓΑΣ μέσω της επίσημης σελίδας του στο διαδίκτυο (www.segas.gr).

Η Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας) συγκέντρωσε το 38,6% από το σύνολο των ψήφων των φίλων του στίβου και αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια του διμήνου Απριλίου - Μαΐου. Η πρωταθλήτριά μας πέτυχε σπουδαία εμφάνιση στο Ντενσεζάνο της Ιταλίας, όπου συγκέντρωσε 6.190 βαθμούς στο έπταθλο, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και εξασφάλισε το όριο τόσο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) πήρε το 39% των ψήφων και αναδείχθηκε κορυφαίος στους άνδρες. Ήταν αυτός που άνοιξε τη θερινή σεζόν με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που έκλεισε τη χειμερινή. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου, στο ύψος στην Κωνσταντινούπολη, αγωνίστηκε στο πρώτο Diamond League της σεζόν στην Ντόχα και ολοκλήρωσε τον αγώνα του νικητής με 2,32 μέτρα.

Από πέρυσι είχε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων). Όμως στις 19 Μαΐου φρόντισε να ...επικυρώσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ο αθλητής συμμετείχε στα «Μάτσεια» στη Λευκωσία της Κύπρου και έστειλε το ακόντιο στα 83,02 μέτρα και έτσι συγκέντρωσε το 17,7% των ψήφων.

Ο Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνη) πήρε το 13% των ψήφων αφού ξεκίνησε την χρονιά – και μαζί την αγωνιστική ανάκαμψη - από την Θεσσαλονίκη και τα «Ζαχαριάδεια», όπου «κάλυψε» τα 400μ. με εμπόδια, σε 49.93. Η επίδοση του, η οποία την δεδομένη στιγμή ήταν η κορυφαία στην Ευρώπη, του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Στους άνδρες, οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν τα αντίστοιχα ποσοστά των ψήφων. Ο Γιώργος Τσάκωνας (Ολυμπιακός) 12,7%, ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πατρών)10% και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΓΑΣ Ιλισσός)7,6%.

Στις γυναίκες, μετά την Υφαντίδου, τη δεύτερη θέση τις προτίμησης των φίλων που ψήφισαν στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, πήρε η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) με ποσοστό 16,4%. Από το Diamond League της Ντόχα ξεκίνησε η Νικόλ και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά την εξάμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ ξεπέρασε τα 4,55 μ. και κατέλαβε την τρίτη θέση στο αγώνισμα.

Το όριο για το Λονδίνο «έπιασε» και η Τίνα Κεφάλα στο μαραθώνιο καθώς στον αγώνα που έγινε στο Ενσχεντε τερμάτισε σε 2 ώρες 41.01 και αυτή η επιτυχία της χάρισε το 13,8% τη προτίμησης των ψηφοφόρων.

Στις υπόλοιπες θέσεις ακολούθησαν με 13,1% η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), 12,8% η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας) και 5,3% η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΑΟ Θέρσιππος Περιστερίου).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags