Facebook Pixel "Γράψ' τους στα αρχ… σου"!
| 2012-06-21 08:06:00

"Γράψ' τους στα αρχ… σου"!

"Γράψ' τους στα αρχ… σου"!

Ο Μαχλάς για τις συμβουλές του Παναγούλια και το περιβόητο βίντεο από τα αποδυτήρια της Εθνική το 1994.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον "Novasport FM":

Για το παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία (1-0), το τελευταίο των προκριματικών πριν το Μουντιάλ του 1994, όταν και είχε σκοράρει: "Ήταν απίστευτο αυτό που ακολούθησε μετά το γκολ. Θυμάμαι καπνογόνα, κόσμο, ατμόσφαιρα. Δεν το είχα ξαναδεί αυτό το πράγμα, αν και τότε γινόταν πανικός σε γήπεδα όπως το Καραϊσκάκη ή τη Φιλαδέλφεια, όμως κάτι ανάλογο δεν το είχα ξαναζήσει".

Για το τι ξεχώριζε από τον Αλκέτα Παναγούλια, που "έφυγε" πρόσφατα: "Την προσωπικότητα του. Ήταν μποέμ τύπος, ωραίος. Με τα λόγια και την πειθώ του σε ανέβαζε. Ο προπονητής της Εθνικής δεν έχει το χρόνο να σου μάθει πράγματα και αυτός σου πέρναγε αυτά που ήθελε με την πειθώ του και νόμιζες πως είσαι θεός. Σου έφτιαχνε την ψυχολογία. Μου είχε πει, και τι έγινε που είσαι μικρός; Γράψ’ τους στα αρχ… σου και μπες μέσα".

Για την περίφημη ατάκα του στα αποδυτήρια "τι σας ζητάω μωρέ, ένα σουτ να κάνετε": "Ήταν αυτό το βίντεο του BBC με τις κάμερες μέσα όπου ήμασταν σαν να ήταν το big brother. Τότε μας ακολουθούσε μια κάμερα ακόμη κι όταν πίναμε νερό. Ήταν γενικά πιο ήρεμος και νηφάλιος ιδιαίτερα στα προκριματικά ο Αλκέτας. Ίσως επηρεάστηκε και αυτός από την κατάσταση".

Για το προσεχές ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απέναντι στη Γερμανία και πώς το ζουν μικρότεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές: "Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Τώρα παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές είναι 19-22 χρονών. Και στη δική μας Εθνική υπάρχουν παίκτες νεαροί αλλά με εμπειρίες, όπως ο Νίνης ή ο Φορτούνης. Όταν παίζαμε εμείς δεν υπήρχε τηλεόραση πολύ τηλεόραση. Τώρα παίζουν πολλές φορές αντίπαλοι και δεν υπάρχει φόβος μετά την πρώτη επαφή. Όταν παίζεις όμως με την καλύτερη ομάδα, που πιστεύω πως είναι η Γερμανία, ένας μικρός σε ηλικία παίκτης μπορεί αν βγάλει πάθος και δύναμη, χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά".

Για τα στοιχεία που έχει ξεχωρίσει στην Εθνική Γερμανίας: "Είναι μια ομάδα που μου έχει κάνει εντύπωση. Μου αρέσει η άμυνα της, που βγαίνουν τα μπακ, ο σέντερ φορ. Επίσης, παίζει και από τις δύο μεριές, έχει καλό πάγκο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα".

Για τα πλεονεκτήματα της Εθνικής Ελλάδας: "Σε τέτοια ματς, η ομάδα που ξέρει πως είναι κατώτερη έχει και κάποια πλεονεκτήματα. Εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα της συσπείρωσης, να βγάλουμε θετική ενέργεια. Είμαστε μια ομάδα που δεν μπαίνει για να νικήσει, αλλά για να μη χάσει. Αυτό το είχαμε κι εμείς παλιότερα αλλά και το 2004. Καλούς ποδοσφαιριστές είχαμε πάντα, αλλά χτυπάγαμε στην κόντρα. Νομίζω πως θα έχουμε αυτήν τη δυνατότητα. Αυτό που φοβάμαι είναι να δεχτούμε νωρίς ένα γκολ γιατί δεν ξέρω αν θα αντιδράσουμε. Θα πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση όπως με τη Ρωσία που δεν τους αφήσαμε να κάνουμε παιχνίδι. Πιστεύω πως όσο περνάει η ώρα θα μπορούμε να ελπίζουμε πιο πολύ στην έκπληξη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags