Facebook Pixel Ο Στόνερ νίκησε, ο Λορένθο έπεσε
| 2012-06-30 16:40:00

Ο Στόνερ νίκησε, ο Λορένθο έπεσε

Ο Στόνερ νίκησε, ο Λορένθο έπεσε

O Κέισι Στόνερ στο Άσεν, όχι μόνο αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, αλλά ταυτόχρονα έπιασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης τον Χόρχε Λορένθο, ο οποίος είχε πτώση και εγκατέλειψε.

Ο Αυστραλός δεν χρειάστηκε να εντυπωσιάσει στο ολλανδικό grand prix. Άφησε τον ομόσταυλό του στη Repsol Honda, Ντάνι Πεδρόσα, να δώσει το ρυθμό και εννέα γύρους πριν από το φινάλε τον προσπέρασε, φτάνοντας χωρίς πολύ κόπο στην κατάκτηση της νίκης.

Μιας νίκης που συνδυάστηκε με το μηδενικό του Χόρχε Λορένθο. Ο Ισπανός παρασύρθηκε στην πρώτη στροφή του αγώνα από τη μοτοσικλέτα του Άλβαρο Μπαουτίστα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψε τον αγώνα ουσιαστικά πριν καν αυτός αρχίσει. Φυσικό ήταν να απογοητευτεί από την εξέλιξη από τη στιγμή που δεν πήρε βαθμό.

Μετά την πτώση του Λορένθο βρήκε πεδίο δράσης ο Ντάνι Πεδρόσα, ο οποίος οδήγησε την κούρσα στο μεγαλύτερο κομμάτι της και στο φινάλε κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αρκετά μακριά από τον ανταγωνισμό.

Η μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ του Μπεν Σπις και του Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο Αμερικανός έδειχνε να αντέχει στην πίεση του Ιταλού, όμως στον τελευταίο γύρο λύγισε και υπήρξε ανατροπή στην κατάταξη.

Την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Καλ Κράτσλοου και Νίκι Χέιντεν, την ίδια ώρα που ο Βαλεντίνο Ρόσι τερμάτισε 13ος!

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags