Facebook Pixel Πίντο όπως ...Βιεϊρίνια;
| 2012-07-01 09:41:00

Πίντο όπως ...Βιεϊρίνια;

Πίντο όπως ...Βιεϊρίνια;

Ο Αντρέ Πίντο είναι με τα ...εισιτήρια στο χέρι και περιμένει το "ΟΚ". Η Πόρτο είναι θετική να πάρει ο ΠΑΟ το 70%. Λίγες οι πιθανότητες να έρθει ως δανεικός.

Το «Goal» σας αποκάλυψε χθες την πολύ σοβαρή πιθανότητα που υπάρχει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός τον Αντρέ Πίντο με κανονική μεταγραφή (και με ένα καθεστώς συνιδιοκτησίας) κι όχι με δανεισμό και οι νεότερες πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως οι «πράσινοι» είναι κοντά στο να το πετύχουν και να κάνουν δικό τους τον Πορτογάλο στόπερ έως το 2016!

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν συνεχείς επαφές των ανθρώπων του «τριφυλλιού» με τη διοίκηση των «δράκων», προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα. Οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν και αύριο και δεν αποκλείεται το αργότερο μέχρι την Τρίτη να καταλήξουν θετικά για τον Παναθηναϊκό, με ταυτόχρονη άφιξη του 22χρονου στόπερ στην Ελλάδα για εξετάσεις και υπογραφές.

Τα σενάρια που εξετάστηκαν στις συζητήσεις που είχαν τις τελευταίες μέρες οι «πράσινοι» με την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας ήταν δύο: Το πρώτο ήταν να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πίντο (που λήγει το επόμενο καλοκαίρι) για ακόμη έναν χρόνο και στη συνέχεια να δοθεί δανεικός στον Παναθηναϊκό.

Σ' αυτή την προοπτική είναι αρνητικός ο ποδοσφαιριστής, καθώς δεν θέλει να μπει ξανά σ' αυτή τη διαδικασία έπειτα από συνεχόμενους δανεισμούς την τελευταία τετραετία. Κι επιπλέον γνωρίζει πως στην Πόρτο δεν έχει... μέλλον, καθώς ακόμη κι αν επιστρέψει του χρόνου, θα είναι πέμπτη επιλογή στους στόπερ πίσω από τους Μαϊκόν, Ρολάντο, Οταμέντι, Μανγκαλά και θα «μάχεται» μαζί με τον Αμπντουλάγε (που επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Ακαντέμικα) για μία θέση στο ρόστερ.

Κι εδώ ακριβώς έρχεται το δεύτερο σενάριο, αυτό της συνιδιοκτησίας. Ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει στην Πόρτο να δώσει ένα ποσό κοντά στις 300-400.000 ευρώ, προκειμένου να αγοράσει το 70% των δικαιωμάτων του παίκτη και να τον κάνει δικό του, με τους «δράκους» να κρατούν το υπόλοιπο 30%.

Οπως είχε γίνει για παράδειγμα πριν από λίγα χρόνια και στην περίπτωση του Βιεϊρίνια και του ΠΑΟΚ, όπου η πορτογαλική ομάδα τον έδωσε έναντι ενός μικρού ποσού και κράτησε ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του, το οποίο και το καρπώθηκε όταν ο Πορτογάλος άσος πωλήθηκε τον περασμένο χειμώνα στη Βόλφσμπουργκ. Πρόταση που σε πρώτη φάση δεν βρίσκει αρνητική την Πόρτο και υπάρχει αισιοδοξία πως το αργότερο μέχρι αύριο ή την Τρίτη θα έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Πίντο από την πλευρά του (έπειτα από σχετικές συζητήσεις με τον Φερέιρα) έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό για τετραετές συμβόλαιο (έως το καλοκαίρι του 2016) και περιμένει -με τα... εισιτήρια στο χέρι- την κατάληξη των συζητήσεων προκειμένου να φύγει αμέσως για την Ελλάδα. Και γι' αυτό πιέζει όσο μπορεί, προκειμένου οι «δράκοι» να τα βρουν τελικά με τον Παναθηναϊκό και να του δώσουν την ευκαιρία να φύγει για πρώτη φορά στην καριέρα του για το εξωτερικό.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags