Facebook Pixel Αννίβας, King Kong, Σούπερ Μάριο
| 2012-07-01 15:43:00

Αννίβας, King Kong, Σούπερ Μάριο

Αννίβας, King Kong, Σούπερ Μάριο

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος αναλύει το πως τα δύο γκολ με τη Γερμανία κατάφεραν να μεταλλάξουν τον Mάριο Μπαλοτέλι από ρατσιστική καρικατούρα σε αγαπημένο γιο της Ιταλίας.

Η "Αφρικανοποίηση" της Ιταλίας θα μπορούσε να έχει αρχίσει 2.200 χρόνια πριν. Τότε που οι ορδές ελεφάντων του Αννίβα του Καρχηδόνιου διέσχισαν τις Αλπεις και έφτασαν ...Ante portas της Ρώμης.

Ο μεγάλος εκείνος πολέμαρχος δεν τα κατάφερε να φέρει την Αφρική στην ιταλική χερσόνησο. Ωστόσο, αρκούσαν δύο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι κόντρα στη Γερμανία για να συμβεί ότι δεν μπόρεσε να κάνει ένας ολόκληρος στρατός.

Η αλήθεια είναι πως στην γειτονική μας χώρα, δεν είναι εύκολο να αποδεχτούν κάποιον μαύρο ως δικό τους. Ελάχιστοι καλόβλεπαν την παρουσία του με το εθνόσημο. Μάλιστα στα πρώτα ματς που δεν τα πήγε καλά στο EURO, οι κοροϊδίες και τα βρισίδια για το χρώμα του έδιναν και έπαιρναν σε κάθε χαμένη φάση του.

Η μεγάλη εφημερίδα της χώρας Gazzetta dello Sport φρόντισε να στήσει μία άκρως αρνητική-ρατσιστική καρικατούρα του, που τον παρουσίαζε ως King Kong να κρέμεται από Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο, θέλοντας να τον παρουσιάσει ως ...μπαμπουίνο.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags