Facebook Pixel «Έχασε ένα ημίχρονο»
| 2011-02-20 12:12:00

«Έχασε ένα ημίχρονο»

«Έχασε ένα ημίχρονο»

Διαβάστε το αμιγώς αγωνιστικό σχόλιο του Δημήτρη Κριτή, στο blog του, για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δεν επισημάνθηκε απλώς, υπερτονίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ότι το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού επί Βαλβέρδε, είναι η πίεση που ασκεί στα 3/4 του γηπέδου όσο οι δυνάμεις των παικτών το επιτρέπουν.

Κι όμως για τουλάχιστον ένα ημίωρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν την παραμικρή απάντηση. Μηδενική κίνηση από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, κατά συνέπεια μηδενικές επιλογές για τον κάτοχο της μπάλας και διαρκή “πουλήματα” της μπάλας, είχαν απόλυτα φυσιολογικά ως αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν οι πράσινοι την πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στο 28ο λεπτό (κεφαλιά του Σισέ) και τη δεύτερη στο 38ο (κεφαλιά του Κατσουράνη)! Ακολούθησαν δύο σουτ των Κατσουράνη και Καραγκούνη που μπορούν να καταγραφούν ως υποψία -και μόνο- ευκαιριών...

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατακόρυφη άνοδος του Ζιλμπέρτο Σίλβα, το μυαλωμένο παιχνίδι του Κατσουράνη, αλλά και το ξεφούσκωμα των ερυθρόλευκων μεσοεπιθετικών, έκανε πολύ ευκολότερα τα πράγματα στη μάχη του κέντρου, με αποτέλεσμα την κυριαρχία του Παναθηναϊκού σχεδόν στο σύνολο του χρόνου.

Αν κάποια ομάδα δικαιούταν τη νίκη, αυτή είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο Παναθηναϊκός και βάσει ευκαιριών, αφού ακόμη και στο δικό τους πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες δεν απείλησαν πέραν της φάσης που ο Σπυρόπουλος πρόλαβε τον Τζιμπούρ (η φάση του Μιραλάς εντάσσεται στην κατηγορία “υποψίας”).

Ο μη καταλογισμός του πέναλτι στο χέρι του Τοροσίδη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ακύρωση του κανονικότατου γκολ του Κατσουράνη και η κατακύρωση του αντικανονικότατου γκολ του Τζιμπούρ, είναι τόσα πολλά, ώστε να εξαθλιώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξής τους στην κατηγορία των ανθρώπινων λαθών.

Δυστυχώς, η εξόφθαλμη αλλοίωση του αποτελέσματος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη στη σύγχροινη ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αμαύρωσε συνολικά την εικόνα, όπως βέβαια και τη συμπαθητικότερη ατμόσφαιρα των τελευταίων ετών στο γήπεδο Καραϊσκάκη (εξαιρούνται βέβαια όσα ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης).

Να πούμε κρίμα είναι ίσως το λιγότερο...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags