Facebook Pixel «Κύριε Μπιτσαξή, είστε εδώ;»
| 2011-02-20 12:17:00

«Κύριε Μπιτσαξή, είστε εδώ;»

«Κύριε Μπιτσαξή, είστε εδώ;»

Ο Γιάννης Λαμπίρης σχολιάζει στο blog του ότι τα επίθετα άσχετος, ανίκανος ή επικίνδυνος θα είναι τα κυριότερα που θα διεκδικήσει ο Πάνος Μπιτσαξής, αν μείνει και τώρα αδρανής…

Ασχετος, ανίκανος ή επικίνδυνος θα είναι τα κυριότερα επίθετα που θα διεκδικήσει να τον συνοδεύουν από εδώ και στο εξής, αν μείνει και τώρα αδρανής, ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής.

Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα (συγγνώμη τους οπαδούς που μπαίνουν στα γήπεδα) να παιρνούν, είχε μοναδική πρεμούρα αυτές τις μέρες να «κόψει» τις επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες ικανοποιώντας τις ορέξεις του υπουργού οικονομικών.

Την ώρα που ο ελληνικός στίβος ετοιμάζεται να «ταξιδέψει» στο Παρίσι για το Ευρωπαϊκό κλειστού και το καλοκαίρι στην Κορέα για το Παγκόσμιο και μάλιστα σε προολυμπιακή χρονιά ο κ.Μπιτσαξής έκοψε κοντά στο 1.000.000 ευρώ από τον ΣΕΓΑΣ την ίδια στιγμή που πετσόκοψε και άλλα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πάλη κ.λπ).

Σε τελική ανάλυση, αν ήθελε ο ισχυρός (στα χαρτιά, διότι στην οιυσία δεν μπορεί να κάνει τίποτε, είτε γιατί δεν θέλει, είτε μάλλον γιατί δεν μπορεί) άνδρας του ελληνικού αθλητισμού ας εξασφάλιζε τα χρήματα για τις ομοσπονδίες από τα επεισόδια – κυρίως – στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Είχε πει για αφαίρεση βαθμών παλαιότερα, ο ΓΓΑ, αλλά δεν μπορεί να το ξεκινήσει στην 23 αγωνιστική, όταν δεν το εφάρμοσε στις άλλες 22. Απλά το είπε για να το πει και να δημιουργήσει – προσωρινά – αίσθηση.

Δεν μπορείς κύριε να αφαιρέσεις (όπως υποσχέθηκες) βαθμούς από τις ομάδες που οι οπαδοί τους τα σπάνε, αλλά ούτε και να ελέγξεις ως πολιτεία τα γήπεδα, ώστε να μην μπαίνουν μέσα οι οπαδοί όποτε θέλουν ; Τουλάχιστον πάρτους από μια...επιχορήγηση του καθένα !

Να για παράδειγμα το 1.000.000 ευρώ του στίβου μπορεί να το πάρει η πολιτεία από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τις εικόνες τριτοκοσμικού κράτους με την επίθεση οπαδών στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι οποίοι νωρίτερα στη σεζόν είχαν δεχτεί επίθεση και από τους δικούς του οπαδούς (!) πάλι σε αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά του Βόλου. Να και από εκεί η επιχορήγηση για την γυμναστική. Εύκολο είναι, ή μήπως όχι ;

Και όμως οι τιμωρίες (και κυρίως τα πρόστιμα) είναι αστείες για τις ομάδες που δεν μπορούν και δεν θέλουν όπως όλα δείχνουν να εξαφανίσουν τους θρασύδειλους ψευτοχούλιγκανς των ελληνικών γηπέδων.

Αλλά πως να αφαιρέσεις τώρα βαθμούς, όταν δεν το έχεις κάνει ποτέ στο παρελθόν. Θυμίζει λίγο το αστείο με τα χρέη, που μέχρι στιγμής μόνο τα Γιάννενα το έχουν πληρώσει βαθμολογικά με αφαίρεση

Αλήθεια γιατί κύριε Μπιτσαξή επιτρέπετε σε κρατικό οργανισμό (ΟΠΑΠ) να δίνει ένα σκασμό λεφτά σε ένα σπορ (τον βασιλιά των αθλημάτων αλλά στις άλλες χώρες) που το «βιάζουν» οι –λίγοι είναι αλήθεια- ηλίθιοι της εξέδρας ;

Θα έπρεπε να είχατε συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη από το βράδυ του Σαββάτου, ζητώντας και συνδρομή από ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης και όχι να περιμένετε τις εφημερίδες της Δευτέρας για να ενημερωθείτε και να πράξετε ανάλογα.

Οσο για την ΕΠΟ, θα θυμίσουμε στον Σοφοκλή Πιλάβιο, το ρητό που χρησιμοποιείται κατά κόρον: «Το επίπεδο μιας εθνικής ομάδας, δείχνει και το επίπεδο του ποδοσφαίρου της χώρας».

Ε, όχι πρόεδρε, εδώ θα διαφωνήσουμε, γιατί η εθνική μας ομάδα είναι η μοναδική όαση σε μια παραφωνία που παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες στα ελληνικά γήπεδα. Και η ευθύνη της ΕΠΟ είναι τεράστια, μη γελιόμαστε.

Με αυτά και με αυτά, ο κάθε Βαγγέλης Μαρινάκης, Νικόλας Πατέρας και οι προκάτοχοί τους αλλά και οι διάδοχοί τους, θα παίζουν με την νοημοσύνη μας και με τις δηλώσεις τους και τις διαπιστώσεις τους, θα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν είμαστε και εμείς ηλίθιοι, που καθόμαστε και τους ανεχόμαστε.

Υ.Γ. Αν ο Παναθηναϊκός, χρεώσει στο χθεσινό ντέρμπι την αποτυχία της πιο τραγικής χρονιάς του (αγωνιστικά και διοικητικά) εδώ και πολλά χρόνια, τότε θα έχει χάσει ήδη και την επόμενη χωρίς να το καταλάβει.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags