Facebook Pixel Αντε μπιπ όλοι!
| 2011-02-20 17:00:00

Αντε μπιπ όλοι!

Αντε μπιπ όλοι!

Λίγες ώρες μετά τη βραδιά των μπιπ στα ραδιόφωνα ο σκύλος εναρμονίζεται. Αισθάνεται μπιπ..μένος από την παρωδία που παρακολούθησε και απευθύνει ένα μεγάλο κατηγορώ σε όλους! Κόκκινους και πράσινους!

Το σκηνικό της απόλυτης αθλιότητας δε στήθηκε στο Καραϊσκάκη. Στην πραγματικότητας δεν ξεστήθηκε ποτέ! Μοιάζει με τους πάγκους που «δένουν» οι μικροπωλητές στα διήμερα πανηγύρια και τις καλύπτουν με μουσαμάδες για πάρουν κι έναν υπνάκο. Το χάλι της Ελλάδας καλύπτεται και αποκαλύπτεται, ανάλογα με τις διαθέσεις.

Κι εδώ έρχεται στο μυαλό η θρυλική και ιστορική ατάκα του αστείου Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος, προκειμένου να προσφέρει άλλοθι στην αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, αναφέρθηκε σε «Ασύμμετρη απειλή» για να δικαιολογήσει την καταστροφή στις πυρκαγιές της Ηλείας.

Στον αθλητισμό, όντως, η απειλή, είναι ασύμμετρη. Διότι αυτοί που χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, ενδεδυμένη με ένα ψευτο-σοφιστικέ μανδύα, για την κατάντια του ελληνικού αθλητισμού, οι ίδιοι, την επόμενη μέρα δε θα διστάσουν να τον στείλουν και πάλι στο διάολο, προκειμένου να έχουν όφελος, ή την εφήμερη χαρά μίας νίκης, ή μίας επιτυχίας.

Οι θύτες γίνονται θύματα και τα θύματα, θύτες, ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί. Κι αυτό είναι το εξοργιστικό. Ξέρετε ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι όλοι πενθούν, όχι για το ποδόσφαιρο, αλλά πάνω στο μνήμα της δύναμης που κάποτε διάθεταν ώστε να καθορίζουν τις εξελίξεις. Στα αχαμνά τους έχουν γραμμένο τον αθλητισμό ως πνεύμα, ή ως δραστηριότητα. «Εμείς να παίρνουμε τους τίτλους και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να απαυτωθούν». Αυτό έχουν στο μυαλό τους.

Σήμερα είναι ο Ολυμπιακός που έχει τη δύναμη και διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός. Πέρσι συνέβαινε το αντίθετο, τα προηγούμενα χρόνια οι ρόλοι ήταν και πάλι αντίστροφοι και σε μία εξοργιστική «αιώνια» χούντα, περνάει σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι και οι δύο ασελγούν εδώ και χρόνια στα σώματα των υπολοίπων ομάδων. Όταν αδικούμαστε, επαναστατούμε. Όταν ευνοούμαστε, είτε κάνουμε τουμπεκί, είτε το άσπρο μαύρο, είτε θεωρούμε ότι «Ορθώς ευνοηθήκαμε γιατί μας το χρωστούσαν».

Αστείοι. Γελοίοι όλοι! Η απειλή είναι ασύμμετρη, διότι αν δεν τα κάνει ο Ολυμπιακός, θα τα κάνει ο Παναθηναϊκός. Οποιος προλάβει! Η αναφορά δε γίνεται μόνο στα διαιτητικά σκάνδαλα και στα ανθρωπάκια με τα μαύρα, που χρησιμοποιούν τη σφυρίχτρα τους για να γίνουν πλούσιοι με μαύρα πακέτα και αδιαφανείς τραπεζικούς λογαριασμούς. Γίνεται και για τον κόσμο. Φαιδρό και τρισάθλιο αυτό που συνέβη στο Καραϊσκάκη.

Εν αντιθέσει με τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ και στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν οι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο για να προσφέρουν. λουλούδια στους παίκτες. Οι ίδιοι που βγαίνουν στα ραδιόφωνα για να καταδικάσουν την τριτοκοσμική Ελλάδα, δεν έκαναν το αντίστοιχο όταν στο ΟΑΚΑ, στο κλειστό αυτή τη φορά, ένα αεροβόλο (έστω κι αν δεν αποδείχτηκε ποτέ) τραυμάτισε έναν παίκτη και τον φροντιστή του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι εξοργισμένοι με την ερυθρόλευκη ποδοσφαιρική παράγκα, που θα αναβιώσει όσο οι ΠατεροΒγενοΒαρδινοΓιαννακόπουλοι αποδεικνύουν ότι ασχολούνται με την ΠΑΕ περισσότερο για τον εαυτό του και (πολύ) λιγότερο για την ιδέα και την αγάπη για το τριφύλλι. Την ίδια στιγμή όμως, απολαμβάνουν την κυριαρχία της ομάδας τους στο μπάσκετ, όπου η κατάσταση είναι ακριβώς ίδια. Η ουσία είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, τελικά κατακτά τους τίτλους ο καλύτερος!

Μην ψάχνετε και υπεύθυνους. Είναι δεδομένοι και δρουν εις βάρος όλων αυτών που αγαπούν τον αθλητισμό.

1) Οικογένειες: Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου, Αγγελόπουλου.

α) Διότι δεν ανέχονται μόνο, αλλά χρησιμοποιούν τις ορδές των κάφρων που ξεσπούν στα γήπεδα τα κόμπλεξ τους. Αν ήθελαν, σήμερα το πρωί, θα είχαν εξαφανίσει τη γάγγραινα. Οποιαδήποτε στιγμή θέλουν, μπορούν να το κάνουν. Αλλά στα αχαμνά τους ο αθλητισμός. Σκορπούν εκατομμύρια για να έχουν ένα μπούγιο χειροκροτητών να τους αποθεώνουν. Και να τους βάζουν μπροστά για να κάνουν τις δουλειές τους.

β) Διότι αυτοί είναι που έχουν δώσει την αίσθηση στα ανθρωπάκια, που ονομάζονται διαιτητές ότι πρέπει να έχουν την ανάγκη τους. Διαιτητές, υποκείμενα, που κάνουν ό,τι μπορούν για να προσεταιριστούν τους ισχυρούς και σφυρίζουν πρασινοκόκκινα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει σχετική παραγγελία. Απλά και μόνο για να είναι αρεστοί στους ισχυρούς. Και με την πρώτη ευκαιρία να τους το υπενθυμίσουν, μπας και πάρουν κανένα τούβλο κάποια στιγμή.

2) Η Πολιτεία

Η ηγεσία μίας γελοίας σε οργάνωση, δομή χώρας, που έχει ξεφτιλίσει την πολιτική, που έχει διακορεύσει κάθε έννοια της νομιμότητας. Η Πολιτεία, που είναι έρμαιο των συμφερόντων της και τα οποία περνάνε ασφαλώς μέσα από τα μεγάλα τζάκια κι όχι από τις συνειδήσεις του λαουτζίκου. Είναι αστείο να μιλάμε για μέτρα, όταν αυτά αντιβαίνουν στο αίσθημα των Μαρινάκηδων, ή των λοιπών, που δε θέλουν να υπάρχουν νόμοι. Ούτε φυσικά να τηρούνται. Και πως μπορεί η Πολιτεία να πάρει μέτρα, όταν οι λειτουργοί της διαδραματίζουν το ρόλο του οσφυοκάμπτη; Και πώς να πάει κόντρα στο κεφάλαιο, όταν τα μεγάλα τζάκια θρέφουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες; Ποιος θα κουνηθεί στον Γιαννακόπουλο, όταν το κράτος χρωστάει στη Βιανέξ κάτι λιγότερο από 1 δις ευρώ και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να κάνει το μπραφ και να τα ζητήσει πίσω;

Σωτηρία δεν υπάρχει, μη γελιέστε. Ο Μαρινάκης, στην πιο εξευτελιστική από τις ατάκες που είπε στο παραλήρημά του, τόλμησε να πιάσει στο στόμα του τα μικρά παιδιά. Και να τα διαχωρίσει από τα υπόλοιπα πιτσιρίκια αυτής της χώρας. Για αυτόν, στην Ελλάδα, ευτυχισμένα πρέπει να είναι μόνο τα παιδιά που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν, δεν τον αφορούν, δεν τον ενδιαφέρουν. Πάλι καλά που δε είπε να τα ρίξουν στον Καιάδα.

Οσο για εσάς, που συνεχίζετε να στεναχωριέστε πραγματικά με όσα συμβαίνουν, δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα. Απλά την επόμενη φορά που θα ξανασκεφτείτε να δώσετε δέκα, είκοσι, τριάντα ευρώ στους αυτουργούς της εξαθλίωσης (και) του αθλητισμού, σας προτείνουμε να το ξανασκεφτείτε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags