Facebook Pixel Οι εντυπώσεις του Euro 2012
| 2012-07-05 22:25:00

Οι εντυπώσεις του Euro 2012

Οι εντυπώσεις του Euro 2012

Το 14ο Euro τελείωσε αφήνοντας σε όλους μας τις αναμνήσεις που θα μας συνοδέψουν μέχρι το επόμενο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, το Μουντιάλ του 2014.

Η Πολωνία και η Ουκρανία φιλοξένησαν την διοργάνωση σε υπερσύγχρονα γήπεδα, πέτυχαν να φιλοξενήσουν συνολικά 1.440.896 φιλάθλους με μέσο όρο ανά αγώνα 46.481 που αποτελεί τον υψηλότερο από τότε που έγιναν 16 οι ομάδες που συμμετάσχουν στο Euro. Ο τζίρος που υπολογιζόταν πριν το τουρνουά ανέρχονταν σε 1 δις 300 εκατ. ευρώ και μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί το τελικό πόσο από την UEFA. Μία πραγματική βιομηχανία παραγωγής θεάματος και αθλητισμού.

Στα μάτια και το μυαλό του μέσου φιλάθλου, το Euro 2012, θα μείνει για την επιβεβαίωση της ανωτερότητας της ισπανικής σχολής και του τρόπου παιχνιδιού της. Ένας τρόπος που «καταστρατηγεί» τον κανόνα του ποδοσφαίρου, για ύπαρξη επιθετικών στον σχηματισμό της ενδεκάδας. Το 4-6-0 έχει αναλυθεί απ’ όλους τους τεχνικούς του ποδοσφαίρου αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα το αντίδοτο. Είναι θέμα χρόνου αν γίνει κι αυτό. Σημασία έχει να δούμε και να καταλάβουμε τι εξέλιξη δημιουργεί στο παιχνίδι.

Μία σίγουρη εξέλιξη που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια είναι η ατομική βελτίωση των παικτών σε τεχνικό επίπεδο. Να μπορούν να πασάρουν, να κινούνται σε περισσότερους χώρους μέσα στο γήπεδο, να σκοράρουν ανεξαρτήτως θέσης που παίζουν. Θα πάμε δηλαδή σε πιο ανοιχτά συστήματα. Το ποδόσφαιρο θα γίνει πιο δύσκολο και θα παίζεται από παίκτες που τα χαρακτηριστικά τους δεν θα είναι μόνο η δύναμη ή η αντοχή. Αυτό θα αναλυθεί με το πέρασμα του χρόνου , όταν γίνει σαφές ότι μπορεί να παίζεται από περισσότερες ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags